Az OECD 34 tagállamában Magyarországon a legrosszabb a rák halálozási aránya. 100 ezer lakosra levetítve 279 halálozás jutott 2016-ban, ami kiugróan magas érték – írja a Menedzsment Fórum az OECD jelentése alapján.

Magyarország élen a halálos statisztikában

Abban, hogy a halálozási arány Magyarországon a legmagasabb az OECD-országok között nagy szerepe lehet annak, hogy késve ismerik csak fel a rosszindulatú daganatokat, így csökken a gyógyulás esélye. Emellett pedig a lakosság nem törődik az egészségével túl sokat, a szűrővizsgálatokra sem járnak általában.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az egészségügy jobban teljesít. A kormány szerint Soros keze van ebben is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
"Egy ötvenéves nőnél méhnyakrákot diagnosztizáltak, de a méheltávolító műtét után kiderült, hogy a diagnózis téves volt. Hogyan fordulhatott ez elő, és mi lett a kártérítési per eredménye?"

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:BQ4MPXe69J4J:www.webbeteg.hu/cikkek/nogyogyaszat/14104/nogyogyaszati-szurestol-a-karteritesi-perig+&cd=8&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-b
simmering73
Az egészségügy jobban teljesít. A kormány szerint Soros keze van ebben is.
Jozefina
Káslert talán ezért nevezte ki ov miniszternek??!! Addig ő volt az onkológia főgazgatója!!! Volt szerencsém néhányszor az ambuláns rendelésen megjelenni. Irdatlan állapotok vannak!!!
papa.49
Fekete humor ,,VÉGRE VALAMIBEN VEZETJÜK A VILÁGOT,, /ORBÁN/ !!!
Nessy
@Jozefina: Ezekről a barátnő, mesélt rémregényeket.
De pl. az sem ideális állapot, hogy ugyan a CT kontrollra három hétre kapott időpontot, és most két hétig vár az eredményre, hogy mennyire volt hatásos a legutóbbi kemo. A többi kontroll vizsgálatról nem is beszélve.
Azért néha a szűrő vizsgálat sem mindenható. Saját példám. Márciusban negatív onkológia lelet, októberben műtét. Igaz, nem lett folytatás, mert időben lettem fülön fogva, miután a kórházban dolgoztam. Ja, és ez még az átkosban.
magyarbakancs
Stadionokat azért építettünk mert sportosan fogunk meg halni rákban.
Soros plakátok árnyékában gyógyulunk mert mindenre jó a plakátolás.
Ahol élek lakunk 802 ebből 44 a daganatos beteg.
A tendencia hanyatló nyugaton 1000 lakosra jut 1-2% daganatos beteg.
Tusványosi posványosi beszéd miniszterelnök úr miért nem tért ki a daganatos halálozások ilyen méretű nagyságára?
Ja ,hogy rosszul mutatna a propagandában tudom.
papa.49
@magyarbakancs: A mai árak mellett, inkább éhen fogunk halni, 6800 Ft. bevásárlás, egy darab nem tömött szatyor, Lidli !!!
Rockxy
Az egészség egyre inkább magánügy és ez a jövőben fokozottan így lesz.
human
Nemrég volt hír, hogy a háziorvosok jutalmat kapnak, ha kevesebb beteget küldenek vizsgálatra. Ha pedig az állam nem biztosítja a praxisok finanszírozását, akkor egyre több háziorvos fog élni ezzel az eszközzel, hogy pénzhez jusson.
dr. prédikátor
Majd a káser kóser tizparancsolata meggyógyítja a rákbetegeket!
Commenter
De nemcsak a daganatos megbetegedésekben vagyunk elsők. Jó régóta pl. az öngyilkosságban, az alkoholizmusban is. Szomorú statisztikai adatok ezek, mert a prevenció kevesebbe kerül(ne) mint a gyógyítás.
wpym
Ez leginkább az emberek felelőssége: a nem megfelelő életmód, életvitel.
Nessy
@wpym: Ez tény. Napi 8 óra munka + 1-2 óra utazás, bevásárlás, család, persze képezd is magad. Esetleg két állás a lakáshitel miatt.
Hétvégén az elmaradt takarítás, mosás stb. Még a házastárs segítségével sem könnyű. Ja, és ne légy stresszes.
Desischado
Majd imádkozunk és minden király lesz. Mármint a kásler nevezetű elmebeteg szerint.
papa.49
@Desischado: Abból a fasziból semmi jót nem tudok kinézni, sajnálom, hogy ilyen gyökér került erre a posztra, megint igaz a mondás ,,a szar után még szarabb jön,, hát jött !!!
csipetke
Hát igen,a híííres világszínvonalú egészségügy,ahol egy MRI vizsgálatra majd'egy évet kell várni.
@papa.49: 7:43 Nézd meg az egész fideszes vezérkart,orbánnal az élen.Látsz köztük olyat,akire azt lehet mondani,hogy ez "százas"? Na ugye.Egy sincs köztük,akiből kinézek valamit.Mind egytől-egyig hataloméhes megélhetési politikusok.
papa.49
@csipetke: Sajnos azt kell mondjam JÓL LÁTOD !!!
csipetke
@Shikari: 7:45 Nem vagyok rosszindulatú,nem is kívánok neked rosszat,(bár egy alapos szemészeti kivizsgálás nem ártana,hátha meglátnád mi folyik körülötted) de neked,és a családtagjaidnak,mindegyiknek telik magánklinikára?Ha nem,és beüt valami komolyabb baj,az állami e.ü.-ben eltesznek láb alól.És ilyen kijelentést tenni,hogy "hullik a férgese",elég meggondolatlan,mert létezik a karma törvénye,nehogy nálad,vagy a családodnál kezdődjön a dolog...
magyarbakancs
@Shikari: "Karakán szívós nemzet vagyunk. A férgese mindenhol kihullik így életrevaló a lakosság."
EZT KOMOLYAN GONDOLTA?
MERT HA IGE Na akkor egy mocskos alak.
Nessy
@magyarbakancs: Valahol komoly trauma érhette Shikarit, ha ennyi gyűlölet van benne!
Az hogy elvakult fideszes, lelke rajta. Vagy ott kötelező a gonoszság, bosszúvágy?
Ő még nem tudja, hogy vannak esetek, amikor pénzzel sem lehet egészséget, boldogságot, szeretetet vásárolni.
Mi már látunk sok ilyet.
Commenter
@Jozefina: nemcsak az ambuláns rendelésen! Az OOI-t kerülni kell, ha lehet!
Nessy
@Shikari: Nem. Ez a passzív eutanázia! Csak tudnám, hogy miért tiltakoznak az aktív eutanázia ellen?
Nessy
@Shikari: Nem. az két külön kategória!
csipetke
@Shikari: 12:17 Adja Isten,hogy legyen hozzá baromisok pénzed...
szaboria1
@Jozefina: Két év után tapasztalat még rosszabb lett. Össze vissza nevezik ki az orvosokat ami szerintem köztük is feszültséget szült.
szaboria1
@Shikari: Nem vagyok rosszindulatú de kíváncsi lennék mi lenne ha valaki a családi körödből lenne rákos akkor is ezt írnád.
nemfideszes
@Shikari: Meg az öreganyád picsája!
Édesanyám, kit tegnap voltál szíves a mocskos pofádra venni, fiatalon halt meg rákban, csak mert fél évet késtek a diagnosztizálással. Tavasszal, amikor bement az első tünetekkel elküldték hogy jöjjön vissza nyár végén és akkor megcsinálják a szövettant... akkor már késő volt. Nagybátyám szintén rákos volt, de nem az vitte el hanem a kórházi fertőzésbe halt bele.
Ahol az egészségügyért felelős államtitkár csak annyit tud mondani, hogy a "halálos betegségek 80%-a elkerülhető a tíz parancsolat betartásával" ott valóban világszínvonalú az egészségügy... kár hogy ha ez igaz lenne az összes fideszesnek meg kellet volna már döglenie.
szaboria1
@Shikari: Sajnos a jelenlegi tapasztalatom nem ért veled egyet. Tudom mit beszélek anyukám 30 évig volt kórházi ápoló. Az akkor beteg ellátás és a mostani között zongorázni lehet a különbséget a régi javára. A páromat úgy hoztam haza a kórházból hogy most a lábkörme fertőzőt lett. Mert annyira oda figyeltek egy önmagát ellátni nemtudó emberre.
nemfideszes
@Shikari: Faszikám egy dolog a trágárkodás és a másik minősítése, és megint más valakinek az édesanyját szidni. Az a baj, hogy a csökött agyaddal ezt is képtelen vagy felfogni. Amúgy annak, aki bayer és a többi fideszes szarkupac stílusában semmi kivetnivalót nem lát, nem igazán van erkölcsi alapja másokat kritizálni ez ügyben. Arról nem is beszélve, hogy tegnap kripton haverod ordenáré stílusa miatt sem akadtál fent, amikor egy hölgy kommentelő társunkat ócsárolta, sőt még igazat is adtál neki, talán még lájkoltad is, úgyhogy ezzel a képmutató magatartással elhúzhatsz a 3.14csába öreg! Amúgy ha szar a statisztikánk, nem lehet világszínvonalú az egészségügyünk, saját magadnak mondasz ellent te szerencsétlen. Nem véletlenül tiltották meg a kórházi vezetőknek, a médiában való nyilatkozást...
Ami meg a vén kecske kijelentését illeti, mondjátok ezt egy daganatos kisgyerek szüleinek, hogy ez megelőzhető lett volna ha gyerek betartja a tízparancsolatot... idióta f@szok vagytok egytől egyig!
dr. prédikátor
"A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek, "Azért nálunk a legmagasabb a halálozási arány!!!tetves mocskos geci fityfasz! meddig akartok még az emberek szemébe hazudni???Hogy rohadnátok el élve szemetek!!!
dr. prédikátor
@nemfideszes: ne is próbáld ezt a hülye faszkalapot meggyőzni!Ennek a fejében szar van, amivel ugyebár nem lehet gondolkodni!Bármit bizonyítasz ez nem tudja értelmezni, csak azt hajtogatja amit a fityfasz a fejébe sulykolt.egy szinten áll a döglött halfarokkal!
Macskaszem
Ahogy a többi gyógyszer esetében is, nem a legjobbat, vagy közel a legjobbat, hanem a legolcsóbbat kaphatjuk, mert a gecihuszár ilyeneken spórol, pedig az ellopott, haveroknak kiszórt pénzeken nagyságrendekkel többet lehetne megspórolni.
Nessy
@Macskaszem: A másik probléma, hogy ha egyedi elbírálás alapján kérik a betegnek az adott tumor tipusra hatásosabb szert, akkor a kálváris hizzá képest promenád. Minden vizsgálat ismétlése, hogy x időn belül legyen, onko-team helyben hagyása, kérvény elküldése, majd várakozás, hetekig. A tumor meg közben köszöni szépen, remekül érzi magát és növekszik.
magyarbakancs
@Shikari:" Ez a természetes kiválasztódás."
Remélem mikkor harcol az életiért a daganattal szemben ott lehetnék a haldokló ágyánál, és én is mondhatnám a" természetes kiválasztódás."
Nem tudom a keresztény értékek ezt tanítják hogy legyen lenéző a daganatos betegekkel szemben?Ezt tanítják a Fidesz szemináriumon.?
?
magyarbakancs
@Shikari: Emberség azért nem szorult magába látom.
Borzalmas a gondolkodása.
Ön egy szavakkal lenem írható egyén.Nincs az a jelző ami önre illene.
kereső
@Shikari: még mielőtt a teljes tárházát bemutatnád nekünk ennek az "illiberalista ,régi vágású kereszténydemokrata" gondolkodásnak! Hé,te véglény! Emberekről beszélünk,akik valakiknek-szintén embereknek- a szülei,gyermekei,testvérei,házatársai.Már akkor is bemutattad,miként gondolkodtok,amikor a 73 éves beteg haláláról került fel cikk.Idézlek: "hulljon a férgese".

Te nem ember vagy,csak emberszerű.Kiirtad magad az emberek közül. Egyébként a természetes kiválasztódás az állatvilágban jellemző-az emberek ezt Taigetosszal oldották meg anno, meg most a magyar kormány az egészségügygyel.Szóval moderáld magad,mert mint mondtad fatálisan hiszel a végzetben.Te- és ami még fájdalmasabb lehet- és a családtagjaid sem kerülhetitek el.
kereső
@Shikari: még annyit ! Ne magyarkodj! itt nekünk." aki embernek hitvány,az magyarnak alkalmatlan"! Ugye nem kell odairnom kit idéztem.
Nessy
@magyarbakancs: Ahogy elnézem, humánum tekintetében a csörgő kígyó győzött némely humanoiddal szembe!
CsipkeRózsa
A halálozás talán egyenes arányban áll az ellátás színvonalával.
kokopelli
@CsipkeRózsa: ...és az életmód,amit az életszinvonal lehetővé tesz!Sajnos a magyar
az egy szinvonalon vegetál,de nem él! Ha végignézem a halott rokonaim történetét,iszo-
nyatosan lesulytó! (öcsém,bátyám,sógornőim nem meghaltak,hanem elpusztultak! :-((((
kereső
Kiirtad magad azok közül,akivel szóba állok.Még rá is tettél egy lapáttal.Nem tekintelek embernek sem,nemhogy még "beszélgessünk".@shikari.
És mivel magyar vagyok-és teljesen mindegy,hogy milyen világnézettel-kikérem magamnak,hogy te és hasonszőrűen gondolkodó???!társaid magyarkodjatok.Hitvány ember ,nem magyar!
kokopelli
@kereső: én már régen kiírtam,mert egy tetü kosovo-albán ne osztogassa az
átala vélt magyar állampolgárságot a pártállása szerint! Szerencsétlen bérkom-
mentelő,akit a Balkán-háború sodort Középeurópába!! (lásd: Shaqiri-t schweizi
focistát,ahogy már írtam!) ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.