Gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

BMW-gyár épül Debrecenben – videó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Papp László, Debrecen polgármestere és Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke a BMW bejelentésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2018. július 31-én. MTI Fotó: KKM

A tárcavezető elmondta:

a város melletti 400 hektáros területen a legmodernebb autóipari gyártási technológiákkal, egy gyártósoron állítanak elő hagyományos és elektromos meghajtású autókat.

A gyár kapacitása évente 150 ezer autó gyártására elegendő – közölte.

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

a beruházás értéke meghaladja az egymilliárd eurót, és már az elején több mint ezer munkahely jön létre.

Kifejtette:

a gyár helyszínének kinézett terület a jövő év második felére kerül a BMW tulajdonába, és jövőre már megkezdik a munkaerő toborzását.

A beruházás hozzájárul Magyarország versenyképességéhez és tovább erősíti a magyar-német gazdasági kapcsolatokat – mutatott rá.

A külügyminiszter kitért rá: a világgazdaságban olyan gyors és mély változások zajlanak, hogy modern kori ipari forradalomról lehet beszélni, ahol az új technológiák folyamatosan változtatják meg a siker kritériumait. Ebben az új korszakban a vállalatok versenyben állnak az új technológiák alkalmazásáért, az országok pedig a beruházásokért – magyarázta. Hozzátette: ez az új korszak különösen nagy hatással van az olyan nyitott gazdaságú országokra, mint Magyarország.

Szijjártó Péter úgy látja, amikor Magyarország benevezett ebbe a versenybe, komoly érveket tudott felsorakoztatni az ország mellett, így az alacsony adókat, a rugalmas munkaerő-szabályozást, a duális szakképzést és a színvonalas informatikai, műszaki képzéseket.

Mint mondta, a minderre épülő gazdaságpolitika sikeresnek bizonyult, a beruházások évről évre növekednek, tavaly minden rekordot megdöntve 96 új beruházás érkezett a beruházásösztönző rendszeren keresztül.

A tárcavezető hangsúlyozta: most egy újabb nagy sikerről számolhatnak be, hiszen amikor a világ egyik legnagyobb, legsikeresebb és legmodernebb autógyártója úgy döntött, hogy Európában növeli a termelési kapacitásait, Magyarországot választotta.

A céggel 14 hónapja tárgyalnak, a BMW több európai várost is megvizsgált lehetséges helyszínként

- közölte.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/KKM

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Te állat,,, Az EU.,,Németo.,,és ezen belül egy multi ruház be.. Gyarmatosít,,,,az idióta Gazdaállatod agymenései alapján. Vagy mégsem így van ,te kretén ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
steve82
@division: Foly.:
"Ugye nem kell ecsetelnem milyen remek kis pártjaink vannak? Az emberek nem is szavaztak rájuk."
steve82
@steve82: Nézd már :)

@division: Folyt.:
"Ugye nem kell ecsetelnem milyen remek kis pártjaink vannak? Az emberek nem is szavaztak rájuk."
talán mert mint írtam, amelyik tett volna valamit, azt lejáratták, a többi meg nem tudott versenybe szállni a migránsokkal, meg a bevándorlóországos dumával, meg azt is észre kellene venni, hogy Orbán közpénz milliárdokból kampányolt és teliragasztatta plakátokkal az országot. Na most melyik pártnak volt Orbánék költségvetéséhez képest akár 10%-nyi pénze? Ja, hogy egyiknek se.
"az viszont nagyon is hogy sok olyasmi épült meg felénk az utóbbi pár évben ami valamiért sosem készült el csak az ígérgetés ment." Jaja, csak jó része szarul (Elios ügyek, meg nem kevés projekt, ha kicsit utánanézel akkor nem keveset találsz), másik jó része 5x-ösen túlárazva, amaz része tök fölöslegesen (nézz egy kicsit szét az átlátszó.hu-n amíg be nem darálja a fideszes úthenger) és persze volt, ami csak simán le lett nyúlva.
"Utána ott vannak az utak: Ment az ígérgetés ezerrel, az általam annyira nem kedvelt Simonka viszont elintézte, utak megépültek." Oszt milyen utak? Hány km is? És mennyi épülhetett volna volna még, ha nem itt lenne az unió legdárább km-re vetített ára...
"Szerinted mi érdekli az embert leginkább ha a környezetéről van szó, a saját életével pedig semmi baja mert maga irányítja? Hogy lássa a fejlődést. Az pedig megvan."
Egyrészt sokkal több is lehetne, másrészt meg uniós támogatás nélkül nem lenne itt semmi és erre Orbán mit mond? Nem szorulunk az unió pénzére. Aha, persze! Akármit tesz vagy mond Orbán, az hiteltelen, kamu vagy tuti, hogy a pénzlenyúlás miatt kell. Lásd balatonparti felvásárlások, szállodák saját lábon álló ráhelkének, nem beszélve a szépségiparról rogánnéval, kastélyok tiborcnak, lázárnak, kaszinók, minden. Minden arra épül, hogy Orbánnak minél több vagyona és hatalma legyen.
division
@steve82: Pedig szegény Orbánnak nincs csak 700 ezer forint megtakarítása:-)
steve82
@division: Jah, ez így van, illetve most annyi se lehet, mert saját zsebből fizette az orosz utat. Sejtésem sincs, mit ehet vacsorára. Lehet meghívatja magát a gyerekekhez, ott van mit enni. :)
division
@steve82: Most meg megy nyaralni, elfogy mindene ami még van:-) Mindenki tudja hogy Orbán nem szegény, ahogyan azt is hogy Mészárossal csak azt akarták megmutatni hogy Simicska sem pótolhatatlan.
Lepényleső
A beruházás adókedvezményekkel támogatott - tehát vezetőink által,minket meglopva?
Köszönhetően a rugalmas,új munka törvényekkel - tehát legalizálták a rabszolgatartást?
Tehát ott tartunk mint közel hetven éve,vagy attól még mélyebbre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.