Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Három kívánság elnevezésű tortát választották – jelentették be kedden Budapesten.

Kiderült – ez lett Magyarország tortája az idén – fotó

Sztaracsek Ádám, a Jánoska Cukrászda cukrásza  mutatja alkotását, a Magyarország tortájának választott Komáromi kisleány elnevezésű tortát, mellette Nándori László, a Nándori Cukrászda cukrásza az általa készített és Magyarország cukormentes tortájának választott Három kívánság elnevezésű tortával az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2018. július 31-én. Magyarország tortája mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.  MTI Fotó: Mohai Balázs

A Komáromi kisleány elnevezésű tortát a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette

- közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke, Selmeczi László.

A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

Az idei győztes cukormentes torta, a Három kívánság a budapesti Nándori Cukrászda alkotása.

Kiderült – ez lett Magyarország tortája az idén – fotó

Janza Kata színésznő, musicalénekes mutatja Nándori Lászlónak, a Nándori Cukrászda cukrászának alkotását, a Magyarország cukormentes tortájának választott Három kívánság elnevezésű tortát az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2018. július 31-én. Jobbra Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, a Ghymes együttes alapító tagja. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró. A frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes hab borítja. MTI Fotó: Mohai Balázs

A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró.

Az idei Szent István-napi kenyér a Várhegyi Deres lett.

A Kurdi Family Pék Kft. fejlesztése friss kovásszal készül, 12 órás érlelelési folyamat eredménye, cipó formájú, ropogós búzakenyér, egy csipet kukoricával és egyedi metszéssel.

Augusztus 20. alkalmából idén is három – a legjobb búza-, rozs- és innovatív kenyér – kategóriában hirdettek versenyt. A másik két kategória nyertesei a Magyar Ízek Utcája rendezvénysorozat megnyitóján, a Várkert Bazárban debütálnak augusztus 7-én.

A két tortát és a Szent István-napi kenyeret először augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.