Az MSZP felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, intézkedjen, hogy megkapják a szükséges tájékoztatást és a segítséget azok a betegek, akik éveken keresztül rákkeltő anyaggal szennyezett vérnyomáscsökkentőt szedtek.

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta:

a társadalombiztosítás rendszerén keresztül az államnak tudnia kell, ki az a 200 ezer érintett beteg, aki szennyezett valsartan hatóanyagú készítményt szedett. Szerinte a betegek eddig nem kaptak tájékoztatást.

A képviselő kitért arra, hogy egy hónapon keresztül vihetik vissza a patikákba a betegek a szennyezett gyógyszert, de tapasztalatai szerint a gyógyszertárakban nincs kifüggesztve megfelelő tájékoztatás.

Bangóné Borbély Ildikó szólt arról, hogy a legfrissebb OECD-jelentés szerint a 34 tagállam közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedésben elhunytak száma, évente 27 ezer ember hal meg rákban.

A politikus szerint Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében sok mindenről beszélt, de arról nem, tudott-e a mérgezésről és hogyan fordulhatott elő, hogy éveken keresztül szedhették a betegek ezeket a gyógyszereket. Hogyan fogja az állam ezt a súlyos helyzetet kezelni?

- firtatta.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az MSZP hétfői elnökségi ülésén felelőskeresés is volt, és az egyik képviselőt azzal vádolták, hogy bomlasztja az MSZP-t, Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, nem kíván belső ügyekről nyilatkozni, a választás óta eltelt három hónap, a szocialista párt egységes és az emberek problémáival foglalkozik.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Pánikkeltés helyett elegendő lett "volna" a receptet FELÍRÓ HÁZIORVOS, v más figyelmét felhívni, hogy a valsatram hatóanyag közül a Sandoz gyártó piruláinak rákkeltő veszélyére, mivel úgy a füstölt hús, az autók kipufogó gázainak stb-ben többszörös, hasonló rákkeltő anyaghoz jutnak hozzá még a vérnyomást nem szedő csecsemők is.
.
Ha már KÖZHÍRRÉ TÉTETETT egy labor lelet tumor-markerrel megnyugtathatóak a laikus hipohonder betegek.
sokanvagyunk
Hibáztak a "gyógyszerek" mellé adott tájékoztató megírásánál, kihagyták a mellékhatások felsorolásából azt, hogy rákkeltő is lehet.
kereső
Óh ,Ildikó- már itt buktátok a dolgot.Nem tudom nálatok milyen évet irnak a naptárban,de társadalombiztositás-mint olyan ,-2012.január.1-el megszünt.Nektek nem tűnt fel?

"a társadalombiztosítás rendszerén keresztül az államnak tudnia kell, ki az a 200 ..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.