Napokon belül összegyűlhet a szükséges számú képviselői aláírás ahhoz, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésen foglalkozzon az ápolási díj és a devizahitel-károsultak ügyével – hangzott el Csárdi Antal (LMP) és Varga-Damm Andrea (Jobbik) keddi közös sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Jobbik, LMP: napokon belül összegyűlhetnek a rendkívüli üléshez szükséges aláírások

Varga-Damm Andrea, a Jobbik és Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart A nyaralás várhat, a nép viszont nem címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. július 31-én. A tájékoztatón elhangzott, hogy napokon belül összegyűlhet a szükséges számú képviselői aláírás ahhoz, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésen foglalkozzon az ápolási díj és a devizahitel-károsultak ügyével. MTI Fotó: Mónus Márton

Varga-Damm Andrea elmondta:

a múlt heti bejelentés óta a két frakció szinte minden tagja aláírta, így már csak 6-7 szignó hiányzik a kezdeményezéshez szükséges negyvenből, hangsúlyozva, nem politikájukat hangolják össze, hanem pártok felett álló, az emberek mindennapjait érintő témákban működnek együtt..

Hangsúlyozta:

azt szeretnék, hogy horvát mintára vegyék le utólag a polgárok válláról az árfolyamkockázatot, addig pedig állítsák le a végrehajtásokat, kilakoltatásokat. Mint mondta, napjainkban nem világos, mennyi jogos a bankok egyes szerződésekkel kapcsolatos követeléseiből.

Csárdi Antal arról beszélt: céljuk, hogy a kiemelt ápolási díj "tisztességes bér" legyen, azt legalább a minimálbér szintjén határozzák meg és tartsák, e feladat ellátása pedig minősüljön munkaviszonynak, így az ápolással eltöltött évek számítsanak bele a nyugdíjba is.

Hangsúlyozta:

a családtagjaikat otthon ápolók állami feladatot látnak el ezért viszont méltánytalanul alacsony juttatást kapnak, ezért "otthonápolási szegénységben" élnek közülük sokan. 

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A Fidesz képviselői nem mennek el az ülésre, nem lesz semmi eredménye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Az áplási díj jelenleg szégyenletes!!! A duplája is kevés lenne!!!
A devizahitelekt meg egyszerűen törvényileg el kellene törölni!!!
Kilakoltatni meg soha senkit, semmilyen célból ne lehessen, főleg a saját lakásából. Ha bérlakás, akkor meg minimum ugyanolyat kellene helyette biztosítani!!!
justhpeter
Semmi nem fog történni. A hazai "keresztény demokrácia" nem engedheti meg, hogy kényszert alkalmazzanak vele szemben.
Keletiszel
Én is nagy tételben mernék fogadni, hogy semmi sem fog változni. AZ "operett" ellenzék is jobban tenné, ha hatásosabb fegyvert alkalmaznának
Pálinkás Pál
@Jozefina: Aztán miért kéne eltörölni??? és aki ugyanakkor,ugyanarra a dologra a kedvezőtlenebb forinthitelt kapta,az meg szívjon??? Aki a devizát választotta,mert kedvezőbb volt,az ráfaszolt...holnaptól szerinted már a tőzsdei bukásokat is engedjük el,mert kb ugyanaz!!!Nekem is volt autó devizahitelem,sokat nyertem rajta...a forintoshoz képest!!!
namihami
@Pálinkás Pál: Csak csatlakozni tudok hozzád. Hazánkban (állítólag) nagykorú, gondolkodniképes emberek vehetnek fel bármilyen hitelt. Azt se a felvevő (adós), se a hitelező (bank) nem tudhatja előre, hogy az árfolyamok hogy fognak alakulni.
Ha ezek kimentek volna és pl. Bécsben vesznek fel hitelt (már mód volt rá), akkor most kinek a háza előtt sírnák tele a kötényüket? Vagy a mi, adófizetők kártalanítsuk őket, állami adókból?
A bank is felvette a frankot és amikor vissza kellett fizetni, akkor már ennyi volt az ára. Tőle se fogadták volna el a felvételi árfolyamon a napi törlesztést. Akkor a banknak kellene a különbözetet vállalni? Mégis, miért tenné? Pláne a betétesei kárára. Akkor azok lázadoznának a bank előtt. És nekik legalább annyira igazuk lenne.
Mielő bárki írna, nekem autóhitelem volt. De a bank- és pénzvilág már csak ilyen. Akinek nem tetszik, bocs, de hitelt felvenni nem kötelező. Az már csak hab a tortán, hogyha nekem 100.000 forintom van, akkor nem 95.000 forintos törlesztőrészletet vállalok. Egy 60.000-65.000 forintos törlesztés esetén még mindig marad mozgásterem. Ezt 1990-ben kellett volna átgondolni.
Bocs, hogy kissé bőlére sikerült.
Ja ésmég annyit: a devizahitel sokkal jobb bulinak tűnt, mint a forint. És talán hasonló összeg lett a vége.
wagabund
@justhpeter: ha nem is ilyen szépen, és lényegretörően, de ezt akartam írni...

csak annyit, hogy a hatalom nem hagyhatja elszemtelenedni az ellenzéket...az a gyengeség jele...arról pedig szó sem eshet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.