Gyárfás visszakapta az útlevelét és a napokban Glasgow-ba utazik, ahol részt vesz az Európai Úszószövetség Bureau ülésén.

„Nincs Gyárfás Tamásra nézve bizonyító erejű nyomozati irat a nyomozók kezében Fenyő János meggyilkolása kapcsán”

– mondta a Magyar Időknek Bánáti János ügyvéd.

A húsz évvel ezelőtti merénylet megrendelésével meggyanúsított Gyárfás védője a lap szerdai számában közölte, hogy a teljes nyomozati iratcsomagot még nem kapták meg, még néhány irat, illetve hangfelvétel lehet a ki nem adott anyagok között.

Gyárfásról lekerült a nyomkövető, napokokon belül külföldre utazhat

Az anyag döntő részét megkapták a Nemzeti Nyomozó Irodától, elsősorban azokat, amelyek a korábbi eljárást, az alapüggyel kapcsolatos nyomozást tartalmazzák, azonban a felbujtásra vonatkozó nyomozás esetében vannak visszatartott iratok – mondta. A védelem részéről ezt megpanaszolta, de hétfő estig még nem jött válasz erre az ügyészségtől.

Az MTI szemléjéből kiderül, hogy az át nem adott dokumentumok között lehet annak a védett tanúnak a vallomása is, aki Fenyő János médiavállalkozó 1998-ban történt meg­gyilkolásának előzményeiről beszélt a nyomozóknak.

Bánáti János azt is mondta, a nyomozati iratokkal, a bizonyítékokkal összefüggésben ő és ügyfele is csak azt követően fognak nyilatkozni, ha már a rendőrségnek megtették a szükséges észrevételeket.

A lap úgy tudja, Gyárfás Tamás visszakapta az útlevelét és a napokban Glasgow-ba utazik, ahol részt vesz az Európai Úszószövetség Bureau ülésén.

Cikk- és címlapkép: MTI

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@Horizont: ...én meg azt hittem, hogy Afganisztánba megy tanfolyamra ...:-)
Eladott Ország
Én az ilyen óvadékoknál azt nem értem, hogy amennyiben megszökik a delikvens, akkor bárkit is kárpótol az óvadék összege, amit megtart az állam? Vagy komolyan gondolja valaki is, hogy ha a vádlott ki tud hirtelen fizetni ekkora összeget, akkor nem fog megszökni, mert vissza akarja kapni a pénzét? Ha már milliárdokat összelopott a szarházi, leszarja azt a kétszáz milliót.
TASzSz
Tőle nem kérdezi a NAV, miből tellett??? Visszamenőleg 1987-ig tud igazolni ekkora jövedelmet, megtakarítást ilyen életvitel mellett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.