Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 24 ember ellen, akik üdülési jogok értékesítésével több mint 340 embert tévesztettek meg, és összesen mintegy nyolcszázmillió forint kárt okoztak nekik – közölte a fővárosi főügyészhelyettes szerdán.

Felháborító – 341 idős embert vertek át üdülési jogokkal a csalók – 800 millió forint kárt okoztak – videó

Fotó: Pixabay cco

Fürcht Pál a közleményben azt írta, a vádlottak közül hárman 2013 novemberében az V. kerületben céget alapítottak, ahol az ügy többi vádlottja a későbbiekben ügyfélszolgálati, call center munkatársként vagy üzletkötőként dolgozott. AZ ügyfeleket fővárosi irodaházban, üzletközpontban, szállodában, majd később a budapesti helyszínek mellett vidéki nagyvárosokban tartott előadásokkal toborozták.

A vádirat szerint a vádlottak jellemzően az üdülési jogukat értékesíteni kívánó időskorúakat kerestek meg, hogy megbízási és szolgáltatási szerződések, valamint különböző díjak ellenében vállalják azok értékesítését, bérbeadását.

A szerződéskötéskor az üzletkötők az ügyfelek akaratán kívül, őket megtévesztve olyan dokumentumot is aláírattak, amivel beléptették őket egy úgynevezett kreditrendszerbe, amelynek lényege az volt, hogy az ügyfél kreditpontok felhasználásával, kedvezménnyel vásárolhatott terméket vagy szolgáltatást.

A vádlottak célja a kreditrendszerrel az volt, hogy a díjfizetések jogszerűségének látszatát keltsék, nem állt szándékukban ténylegesen működtetni azt, ezért a sértettek a kreditpontok ellenértékét nem tudták levásárolni

- olvasható a közleményben.

A főügyészhelyettes hozzátette, a vádlottak egy ideig hitegették az ügyfeleket, majd elérhetetlenné váltak.

A vád szerint a vádlottaknak már a szerződések megkötésekor sem áll szándékában az üdülési jogok értékesítése, céljuk kizárólag a sértettek pénzének jogtalan megszerzése volt.

Az ügy 341 sértettje jellemzően pár százezer forintot, de volt olyan, aki egymillió forintnál is többet fizetett a vádlottaknak – írta Fürcht Pál.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség

bűnszövetségben, üzletszerűen, idős kora miatt a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság még az eljárás elején közzétett egy videót róluk.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Felháborító – 341 idős embert vertek át üdülési jogokkal a csalók – 800 millió forint kárt okoztak"...

ez úgy kétmillió háromszázötvenkét-ezer forint koponyánként...

asszem bottal üthetik a pénzük nyomát...azt már eltapsolták a "befektetést ígérők"
cikicakk55
@wagabund: Nem megvédeni akarom a csaló,szélhámosokat,de ugye a törvény kiskapui pont az ilyeneknek kedveznek. Mészáros,Habony,Rogán,Kuszaszem,és a többi ennek sokszorosát lopják el naponta,csak Ők az adófizetőket lopják meg,nem csak az idős embereket. Nem értem miért nem lehet megírni a cég nevét? Lehet,hogy kiderülne,hogy sokkal több az elsíbolt összeg és sokkal több a károsult.Erre már úgy is keresztet vethetnek,hisz a perköltség több lesz,mint a kár és először a perköltséget vasalják be a bűnösökön. Az idős emberek kártérítésére már nem fogja futni úgy sem. 4-5 évig elpepecselgetnek vele,aztán megállapítanak jó pár száz millió forintos perköltséget,otthon házi őrizetben elszórakoznak a vádlottak és vége is az egésznek. Ezért nem szabad engedni az idős,szellemileg már nem teljesen ép embereket engedni,hogy pénzzel bánjanak. A gyermekeik,rokonaik figyelhetnének rájuk. Tudom,hogy nehéz és csak igazolt esetben jogos,de meg kell próbálni.
wagabund
@cikicakk55: ..." Nem értem miért nem lehet megírni a cég nevét? Lehet,hogy kiderülne,hogy sokkal több az elsíbolt összeg és sokkal több a károsult"...

asszem itt van az eb elhantolva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.