A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek, ennek érdekében 2010 óta számos olyan döntést hozott, amellyel megfordíthatók a korábbi rossz tendenciák – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán.

A közleményben azt írták, a rendelkezéseknek köszönhetően Magyarországon a népességfogyás az elmúlt nyolc évben jóval alacsonyabb szintre került, mint a 2002-2010-es időszakban volt, és

a termékenységi ráta is egyre nő.

A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek –  népegészségügyi program is készül

A legfrissebb adatok szerint

a férfiaknál 72,5 év, a nőknél pedig 79,6 év a várható élettartam, ami előbbieknél egyéves, utóbbiaknál 11 hónapos növekedést jelent a 2012-es számokhoz képest.

Kiemelték, az intézkedések hatása európai szinten is jelentős, ugyanis az Eurostat szerint az EU átlagában stagnálás mutatkozik a születéskor várható egészséges életévek számában, Magyarországon azonban növekedés figyelhető meg.

Az Emmi úgy fogalmazott,

a kormány amellett, hogy családpolitikájával támogatja a családokat a nyugodtabb, kiszámíthatóbb életben és a gyerekvállalásban, fontos népegészségügyi lépéseket is tett azért, hogy megelőzze a népbetegségeket, ezzel segítve a magyarok egészségben eltöltött éveinek növekedését.

A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek –  népegészségügyi program is készül

A közlemény szerint a keringési megbetegedések visszaszorításáért kialakult egy országos progresszív ellátási rendszer, amelynek eredményeként az elmúlt tíz évben felére csökkent a szívinfarktusban elhunytak száma.

Az elmúlt időszakban pedig az Emmi fokozott figyelmet fordított a daganatos betegségek megelőzésére, a cukorbetegek és magas vérnyomásban szenvedők kezelésére.

A magyar kormány egészségügyi fejlesztései során mintegy 500 milliárd forintból újultak meg vidéki kórházak, mentőállomások és rendelők, és elkezdődött az Egészséges Budapest Program, amelynek keretében a következő években 700 milliárdos fejlesztés valósul meg a fővárosi és a Pest megyei kórházakban, valamint járóbeteg szakrendelőkben – írták.

Tudatták, jelenleg készül egy népegészségügyi program is, amely öt alprogramból – a daganatos, a keringési, a mozgásszervi, a gyermekkori, valamint a mentális betegségek megelőzését és kezelését szolgáló nemzeti egészségprogramokból – áll.

A program célja, hogy megelőzze a leggyakoribb népbetegségeket, csökkentse az azok miatti halálozást, és javítsa a magyar lakosság egészségi állapotát, várható élettartamát.

A legnagyobb országos egészségügyi intézmények bevonásával készülő szakmai programok várhatóan ősszel kerülnek majd a kormány elé

- tették hozzá.

Forrás: MTI

Fotók: Pixabay cco

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
"A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek, ..."
Folytatás: a legnagyobb kínok között haldokolva, segítségnyújtás nélkül!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@karma1: 2010. a saját törlesztéseik rendezése után a BANKOK SZABAD KEZET KAPTAK ANNYIT KÖVETELNEK AMENNYIT AKARNAK EZ VOLT AZ ÁR AMIT A NÉP FIZET MEG !!!
Jozefina
"A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek, " A túlvilágon!!??
Eladott Ország
Ez annyira igaz mint az emberarcú szocializmus.
Eladott Ország
A keresztségben a Versenyképesség és növekedés címet elnyerő Matolcsy alkotás rávilágít a fejlődés mikéntjére, tehát bizonyosan számot tarthat a köz érdeklődésére. Nem tudom, a nagytudású jegybank elnök pontosan mi módon óhajtja utolérni Ausztriát – pláne még a mi életünkben – de érdemes lenne addig elindulni, ameddig nem épül ott is egy kerítés hirtelen.
A vg.hu egy cikkében az olvasható, hogy az unortodox gazdaság szülőatyja szerint pénzt kell tenni az oktatásba és az egészségügybe, valamint számos reformot is végre kell hajtani ezeken a területeken. Feltételezem, Matolcsy nem a Klik-be öntött 38 milliárd forintra gondolt, mert az úgy szét fog folyni, mint galambfos az uniós pénzből viakoloros főtéren felhőszakadáskor. A hamarosan sürgetővé váló kórházak konszolidációjára sem gondolhatott, mert az évente egyszer, olykor többször előadja a kormány, de egy fikarcnyit sem lett tőle jobb az egészségügy helyzete. Van azonban egy pont a tanulmányban, amit biztosan meghall és el is fogad a kormány: növeljék a népegészségügyi termékadó (chipsadó) körét és/vagy mértékét. Nem adok sok időt és valamelyik szavalókórus-tag bejelenti, hogy bizony kiterjesztik a chipsadót a húsra, tejre, kenyérre, zöldségre, mert ez az egy módja van annak, hogy utolérjük Ausztriát. Mielőtt ez bekövetkezne, nekem lenne egy javaslatom: dobjunk össze a jegybank lézertekintetű elnökének egy autósatlaszra valót, úgy egyszerűbb lesz bemérni az irányt. Mi meg talán olcsóbban megússzuk.
Dr plágium
"A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek, "
Kivéve a betegeket, fogyatékkal élőket, időseket. Mindent megtesznek azért hogy minél előbb eltávozzanak ... Hiszen csak elvonnak az eü-től ahelyett hogy adnának. Települések vannak házi orvosok nélkül, mégis az ő pénzüket nyirbálják meg. Nem ragozom tovább, hazug képmutató banda.
magyarbakancs
"A kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek – népegészségügyi program is készül"
ezzel az a gond ,hogy a Gyebi szokás nem mindenkire vonatkozik.
Mert egy melós úgy 12-15 évvel kevesebbet él mint ki az asztalt koptatja a könyökével és feleltség meg az ablakba.
És az is a gond a melós úgy 2-3 szor kevesebb bérből él.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.