Mexikóban fogták el az emberölés miatt körözött magyar állampolgárt.

17 évi bujkálás után hozták vissza Magyarországra a szállodai gyilkost

B. Balázs társaival 2001 szeptemberében egy budai szálloda egyik szobájába betört, és onnan értékeket próbált meg ellopni. A hotel alkalmazottjai ezt észlelték, és megpróbálták a helyszínen visszatartani a társaságot, azonban a férfi egy kést vett elő, majd azzal három személyt is megszúrt, illetve megvágott. B. Balázs a helyszínről elmenekült, a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott vele szemben nyomozást, elrendelték a körözését, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) – kiemelt körözött személyek felkutatására szakosodott – Célkörözési Alosztály munkatársai fél évvel ezelőtt olyan adatok birtokába jutottak, amelyek arra utaltak, hogy a férfi feltehetően Mexikóban tartózkodik. Ezek alapján a magyar célkörözési egység kapcsolatba lépett a mexikói hatóságokkal, és folyamatosan tájékoztatta őket az újonnan felmerülő – a körözött személy tartózkodási helyére utaló – információkról. A beszerzett adatok alapján B. Balázs Közép-Amerikában hamis személyazonossággal új életet kezdett, az elmúlt időszakban egy építési vállalkozás egyik vezetőjeként tevékenykedett.

A KR NNI Célkörözési Alosztály nyomozóinak felkérésére a mexikói hatóságok 2018. június 27-én Veracruz városában elfogták a keresett férfit. A rendőri szervezetek közötti kapcsolattartásban és a mexikói műveleti tevékenység koordinálásában közvetítőként az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóhivatala (FBI) járt el.

B. Balázs hazaszállítására 2018. augusztus 1-jén került sor, Magyarországra érkezését követően a férfit a BRFK nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Vele szemben a korábban felfüggesztett eljárást a BRFK folytatja.

A KR NNI Célkörözési Alosztály felderítő munkájának eredményeképpen az elmúlt időszakban több olyan súlyos bűncselekményt elkövető, nemzetközi elfogatóparanccsal körözött személyt sikerült elfogni, akik Magyarországtól több ezer kilométer távolságra található országban bujkáltak.

police.hu

Nagyvilág - 2019. June 16., 19:46
Joe Biden népszerűbb, mint Donald Trump
Itthon - 2019. June 16., 19:50
M1: két részre szakadt az ország
Itthon - 2019. June 16., 21:31
Emberi láb feküdt az úton Mezőlaknál

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos szine alapján nem lógott ki a mekák közül!!! Vajon miért is nem csodálkozom???
karma1
@Pálinkás Pál: Azert azt ne felejtsd el, hogy Mexicoban nem nagyon tudod elkerulni a napsutest,...:o)))
Pálinkás Pál
@karma1: ebben tökéletesen igazad van...de azért ő nem a naptól barnult!!!
wpym
Mexikó és Magyarország között van kiadatás?
Horizont
Nagyon jó hír. A rohadék. Megértette, hogy kicsi ez a világ.

@karma1: Hát én a feje nélkül (néha még azzal se) nem tudok rájönni, hogy mitől barnult le :DD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok