Mexikóban fogták el az emberölés miatt körözött magyar állampolgárt.

17 évi bujkálás után hozták vissza Magyarországra a szállodai gyilkost

B. Balázs társaival 2001 szeptemberében egy budai szálloda egyik szobájába betört, és onnan értékeket próbált meg ellopni. A hotel alkalmazottjai ezt észlelték, és megpróbálták a helyszínen visszatartani a társaságot, azonban a férfi egy kést vett elő, majd azzal három személyt is megszúrt, illetve megvágott. B. Balázs a helyszínről elmenekült, a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott vele szemben nyomozást, elrendelték a körözését, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) – kiemelt körözött személyek felkutatására szakosodott – Célkörözési Alosztály munkatársai fél évvel ezelőtt olyan adatok birtokába jutottak, amelyek arra utaltak, hogy a férfi feltehetően Mexikóban tartózkodik. Ezek alapján a magyar célkörözési egység kapcsolatba lépett a mexikói hatóságokkal, és folyamatosan tájékoztatta őket az újonnan felmerülő – a körözött személy tartózkodási helyére utaló – információkról. A beszerzett adatok alapján B. Balázs Közép-Amerikában hamis személyazonossággal új életet kezdett, az elmúlt időszakban egy építési vállalkozás egyik vezetőjeként tevékenykedett.

A KR NNI Célkörözési Alosztály nyomozóinak felkérésére a mexikói hatóságok 2018. június 27-én Veracruz városában elfogták a keresett férfit. A rendőri szervezetek közötti kapcsolattartásban és a mexikói műveleti tevékenység koordinálásában közvetítőként az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóhivatala (FBI) járt el.

B. Balázs hazaszállítására 2018. augusztus 1-jén került sor, Magyarországra érkezését követően a férfit a BRFK nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Vele szemben a korábban felfüggesztett eljárást a BRFK folytatja.

A KR NNI Célkörözési Alosztály felderítő munkájának eredményeképpen az elmúlt időszakban több olyan súlyos bűncselekményt elkövető, nemzetközi elfogatóparanccsal körözött személyt sikerült elfogni, akik Magyarországtól több ezer kilométer távolságra található országban bujkáltak.

police.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos szine alapján nem lógott ki a mekák közül!!! Vajon miért is nem csodálkozom???
karma1
@Pálinkás Pál: Azert azt ne felejtsd el, hogy Mexicoban nem nagyon tudod elkerulni a napsutest,...:o)))
Pálinkás Pál
@karma1: ebben tökéletesen igazad van...de azért ő nem a naptól barnult!!!
wpym
Mexikó és Magyarország között van kiadatás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.