Az első fél évben 3,6 százalékkal nőtt a magyar sörpiac, a bővülés mértékénél szembetűnőbb azonban a belső átrendeződés: január és június között a prémiumsörök forgalma 30 százalékkal ugrott meg, a szuperprémium termékek iránti kereslet pedig 50 százalékkal.

Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a lapnak elmondta: miközben a minőségi sörök népszerűsége nő, egyre kevesebb fogyasztó választja a közép- és alsókategóriás termékeket.

Úgy vélte, a nyári hőség legalább 3-5 százalékos növekedést hozhat a harmadik negyedéves sörfogyasztásban, ami az egész évet tekintve is biztató lehet. A prémium- és szuperprémium sörök bővülése hosszabb távon a magasabb bázison is két számjegyű maradhat a szakember szerint.

Elkezdtek a magyarok is a sörök között válogatni?

Bors Kata, a Heinéken Hungária vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezetője kiemelte, hogy az idén a szokásosnál előbb kezdődött a sörszezon, az átlagosnál melegebb és szárazabb április és május hatására már a második negyedév elején rendkívül jó fogyást tapasztaltak, ami 2017 azonos időszakához képest értékben és volumenben is két számjegyű növekedést eredményezett.

Ha marad a jó idő, akkor a teljes évre vetítve csaknem 5 százalékos növekedésre számítanak a sörpiacon – mondta a Világgazdaságnak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Világgazdaság)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Már a ,,csillagos sör,, nem ellenség ???
Azok akik a munkahelyüket elvesztették a martfűi sörgyárban gondolom marhára ,,SZERETNEK BENNETEKET TETVES FÜTYISZ,, !!!
Lepényleső
Mosladékot sörnek nevezni,elrugaszkodás a valóságtól?
maci0427
Az ilyen embert a sorozatos bankrablásokért és a megtámadott dolgozóknak okozott trauma miatt legalább 99 évre el kellett volna ítélni ! És kártérítést ő sem fizetett a bankoknak a mai napig sem , tehát az államnak és végül a magyar adófizető embereknek -- éppen úgy mint azok a cigány elítéltek , akik gyilkoltak vagy részesei voltak benne és most az egyik már ki is szabadult jóval a büntetés letelte előtt mert "qúrva jól viselkedett a börtönben és valamilyen viselkedési formáló tréningen is jól szerepelt -- brrrrr, így nem fizettek Szögi Lajosnak , Marian Cozmának a családjainak sem, és még gondolom vannak mások még, akik soha nem fizettek kártérítést ! Pedig valamilyen módon be kellene hajtani ! Ezek mind röhögnek a markukban, röhögnek az országon és röhögnek a magyar adófizető becsületes embereken ! Meddig lehet ezt tűrni és csinálni még ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok