Dávid Ilonát nevezte ki a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójának a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Fekete Antal, a cég vezetője közös megegyezéssel távozik – közölte Bártfai-Mager Andrea kommunikációs stábja csütörtökön az MTI-vel.

Dávid Ilona lett a Volánbusz elnök-vezérigazgatója
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Dávid Ilona közgazdász, 2010-2012-ig a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-től a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, 2017 óta a Mol Nyrt. felügyelő- és auditbizottsági tagja.

A GYSEV Zrt.-ben és a Mol Nyrt-ben vállalt tisztségét a jövőben is betölti. Dávid Ilona irányítása alatt a MÁV-csoport adósságállománya ötödére esett vissza, a társaság nyereségessé vált, és jelentős hatékonyságnövelő lépéseket tett a cég sikeres működésének érdekében – közölték.

A leköszönő vezérigazgató, Fekete Antal 2015 áprilisától irányította eredményesen a Volánbusz Zrt.-t, közös megegyezéssel történő távozását követően pedig más területen képzeli el jövőjét – írták a közleményben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Amit itt feltétlenül meg kell jegyezni: a kismillió igazgatóval, 5 millió forintos fizetésért körmöt lakkozó vezérigazgatókkal felszerelt állami vállalatok pontos keresztmetszete a honi állapotoknak, egy szelete annak, ami egyébként majdnem mindenhol másutt történik. Ha betartod a szabályokat kirúgnak, ha nem tartod be, akkor azért. Béremelés helyett a dolgozókon spórolnak a hölgyek, urak. Pontosan ugyanolyan pofátlanul szakadtak el a valóságtól, mint az ország vezetése, akiknek akaratából hozzá nem értő, lojális, szervilis dilettánsok egymás hegyén hátán igazgatóskodhatnak. Az van, hogy így pusztul el és megy tönkre minden ebben az országban azért, mert szakemberek helyett NERtársak ülnek minden állami kulcspozícióban. A MÁV/Volán egy ilyen pénznyelő, veszteségesen működő, csókosoknak megélhetést biztosító, állami vállalatnak csúfolt kifizetőhely. Ahol az egymás hegyén hátán tobzódó, megszámlálhatatlan igazgatóval és a krónikus munkaerőhiánnyal küzdő, gyatra és egyre gyatrább szolgáltatásokat nyújtó cég.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/07/mav.jpg
Folytatódik a kádercsere: miután szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjét, Szivek Norbertet váltották le, csütörtökön közölték:Homolya Róbertet nevezte ki a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. élére Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Nagy a pörgés mostanában vezércserék terén. Sok az új éhes száj?
Eladott Ország
@human: Hát még a sok túlárazott projekt, mivel kötelező a megbízóknak a visszacsorgatás. Lassan már többen vágják át a szalagot, mint akik megvalósítják.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--IPhGeQSK--/w_1160/71LH9G7tmMocJ9Ama.gif
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--Rp9Fm9zK--/w_1160/73vzsOcBU3FnPoKes.jpeg
1magyar
Ez is többmilliós fizetésű közgazdász?
Jozefina
De legalább végre egy nő vezető pozícióban!!??
Eladott Ország
@1magyar: A budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett közgazdász képesítést, majd okleveles közgazdászként végzett a Nyugat-magyarországi Egyetem vezetés és szervezés szakán. Dávid Ilona (Tata, 1972. december 30. )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.