Eger és térsége még az idén kiemelt turisztikai központtá válhat – jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott pénteken Egerben, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület szeptemberi éves nagyrendezvényét beharangozó sajtótájékoztatón.

A politikus közölte:

a kiemelt turisztikai központi státusz elnyeréséhez szükséges szakmai anyag és előterjesztése elkészült, így akár már az ősszel megszülethet a támogató kormánydöntés.

A kezdeményezés célja, hogy Eger milliárdos nagyságrendű turisztikai pluszforrásokhoz jusson, egyebek mellett látogató- és családbarát fejlesztésekhez, szálláshely-fejlesztésre, illetve -bővítésre, valamint a Szépasszony-völgy újrapozicionálására – tette hozzá.

Fontos szempont a borászat, a gasztronómia, a szállásadók és a kulturális élet szereplői közötti összefogás erősítése is

- hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

A politikus jelezte: a kiemelt státusztól a látogatószám és a térségben eltöltött idő, ezáltal pedig a helyi turisztikai bevételek növekedését várják.

Mindezek megvalósítását segíti az a nagy horderejű infrastruktúra-fejlesztés, amelynek részeként Eger hamarosan közvetlen autópálya-összeköttetéssel fog rendelkezni

- fűzte hozzá Nyitrai Zsolt.

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület szeptember 16-i éves nagyrendezvényét, a SVÉT 10.0 Egert beharangozó sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt méltatta a szervezet létrehozóinak és működtetőinek szemléletformáló, közösségépítő szerepét a gasztrokultúrában, és a magyar csúcsgasztronómiát népszerűsítő tevékenységüket. Megjegyezte: Egerben is egyre több étterem tud országosan élvonalbeli teljesítményt nyújtani.

Macsinka János, a program egyik házigazdája, a Macok Bisztró és Borbár séfje a tájékoztatón ismertette: szeptember 16-án Egerben közel 20 étterem – köztük a szokásoknak megfelelően helyiek is –, továbbá 12 helyi érdekeltségű borász vesz részt a SVÉT jubileumi, 10. országos közönségtalálkozóján.

Ruprecht László, a SVÉT elnöke elmondta: a szervezet eredetileg éttermek szövetségeként jött létre, ám ma már a termelők piacra jutását is segíti. Tájékoztatása szerint a rendezvényen új elemként az idén kiemelt szerepet kap a társadalmi hasznosság. Ennek jegyében a termelők, kereskedők és az oktatás képviselői is részesei lesznek a programoknak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt támogatásával megvalósuló esemény helyszíne az egri Bolyki-völgy lesz – tájékoztatott Bolyki János, a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok tulajdonosa. Elmondta, hogy az egri borászok is összefognak a szeptember 16-i seregszemlén annak érdekében, hogy a látogatók a legjobb ételek mellett a térség csúcsborait is megkóstolhassák.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Könnyek árján ring csónakom, meg minden. Ha pillanatnyilag van valami Magyarországgal összefüggésben, amiről egészen biztosan kijelenthető, hogy a Jóistennek stratégiai célja lehet vele, az nem más, mint – szenvedni jó alapon – az eltűrése annak, hogy egy büdöstalpú, elvetemült, cezaromániás, skizofrén hajlamú egyén a nagyotmondásaival kábítsa hétről hétre.
Szép, élhető, biztonságos hely, és a legendás vendégszeretet (az őcsényi faluturizmus lájkolja ezt). Az. No meg 828 milliárd forint közpénz. Ezt meg a Tiborcz-Orbán Ráhel-Mészároslölö háromszög lájkolja kegyetlenül. Itt a beismerő vallomása annak, ami több mint egy éve evidencia: nem véletlen sündörög Sajátláb Ráhel a turizmus körül, nem véletlen vett hites férjeura kastélyokat, palotákat, kikötőket, a mangalicaszerelő meg nem a zsenije okán harácsolja a szállodákat, kempingeket. Ha az Orbán által emlegetett turisztikai misszió alatt azt kell érteni, hogy a rengeteg felesleges, értelmetlen baromság felhúzása mellett az Orbán família átvette az irányítást az ágazat felett, amely közvetlen családi-strómani ellenőrzés alatt áll, és ebbe tolnak még bele 800 milliárdot, akkor helyben vagyunk. Az országot lehúzó ágazat működik. A munkaerő százezres nagyságrendben vándorolt ki, a vendéglátóipar döglődik, de ők majd csodákat tesznek. Utálunk mindenkit, lehúzzuk az ide látogatókat, az idegeneket úgy általában hazafias kötelességből gyűlöljük, fordítva ülünk a lovon, de melengeti a szívünket, hogy micsoda legendásan vendégszerető nép vagyunk, és mennyire nagyon megérdemeljük, hogy Orbán Ráhel&Co. végre igazán ráálljon a saját lábunkra. Sikerülni fog, mert jelen állás szerint úgy tűnik, Magyarországot a Jóisten is arra teremtette, hogy szenvedjen, tűrjön és hazudjon saját magának. A legendás magyar foci is hogy kihúzott a szarból. No, a turizmus is pont ugyanígy fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.