Két évvel a sztrókja után a Fókusznak adta első televíziós interjúját Kulka János. Logopédusa segítségével mesélt a gyógyulás folyamatáról.

„Idegen vagyok, érted... megoperáltak, kész, Kulka János” – kezdte interjúját a Kossuth-díjas színész, aki afáziával, vagyis agyi sérülés következtében kialakult beszédzavarral küzd. Logopédusa szerint minden ott van az agyában, csak az artikuláció jelenti a nehézséget. Ennek ellenére elképesztő fejlődést mutat, s remek humorából semmit sem veszített.

Kulkát zeneterápiával kezdték fejleszteni, saját dalait hallgatva, énekelve gyógyult. Azóta személyes missziója, hogy más betegeknek is segítsen, gyakran jelenik meg meglepetésvendégként a zenés foglalkozásokon.

A kérdésre, miszerint vállal-e még színházi szerepeket, a következőt válaszolta:

„Soha többet” – jelentette ki az RTL Klubnak, de hozzátette: a filmszerepektől nem zárkózik el. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy ősszel visszatér a mozivászonra, a Liza, a rókatündér rendezőjének új thrillerében szerepel majd.

Kulka János 2016 áprilisában kapott sztrókot. Néhány fontos színházi és televíziós szakmabeli eseményen részt vett ugyan, sőt, szavazásra is buzdított a választás előtt, ám ezeket leszámítva nem mutatkozik a nyilvánosság előtt. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész 2018 májusában hivatalosan is felmondott munkahelyén.

Cikk- és címlapkép: RTL Klub

(Blikk)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Felépülést, sok jó filmszerepet kívánok neki. Megértem hogy a színpadra már nem akar visszatérni.Mindig teljes intenzitással, autentikusan alakította a szerepeit, nem játszotta, "élte" a karaktert, akár pozitív akár negatív szerepet alakított. Köszönet felejthetetlen alakításaiért. Mindig is tapasztalataiból, az életből, mások sorsából is merített inspirációt szerepeihez egy példa erre az Esőember címszerepe, amikor is autistákkal töltött hosszabb időt, hogy minél élethűbb legyen az alakítása. Jó, hogy most is felbukkan sorstársak, között. Életigenlésből, küzdésből, tenni akarásból jeles. Pozitív példakép. Kiváló ember, nagyszerű színész.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Íme az Ember! A sebezhető, törékeny, pillanatnyi életű.
Aki él, szeret, dolgozik, tehetséges és szorgalmas, de csak egy ember, aki minden pillanatban átkerülhet a "másik" oldalra, amit sokan úgy neveznek, hogy "nem teljes értékű", szépen kifejezve. Persze vannak, akik már eleve úgy születnek, vagy olyan hamar kerülnek a másik oldalra, hogy nincs módjuk lepakolni arra a bizonyos asztalra! Kulkának volt ideje és volt módja, jó sokat lepakolt a képzeletbeli asztalra, amiért most is, és remélhetőleg egész életében tisztelet övezi. (De persze ez se biztos, csak remélem)
Emberek! Tisztelni kell egymást, mert minden élet magában hordozza a maga tragikumát. akár volt ideje pakolni, akár nem. Persze, vannak kivételek, de a kivétel erősíti a szabályt :))))
Remélem, hogy még hosszú boldog évek várnak Kulka jÁnosra! Én ezt kívánom neki :)
Yoda69
@human: Pontosan. Szerintem Kulka is igy merlegelt, amikor igy dontott.
szaboria1
@csipetke: Sajnos a strokosok a kórházi kezelést követően nem tud rendesen beszélni akkor a memória és beszéd központ sérült meg. A párom 1 éve kapott strokot és bizony néha nem tudja kimondani mit szeretne mondani és a memóriája a régi dolgokra nem működik. A logopédus is tisztában van Kulka állapotával.
csipetke
Sajnálom,hogy a férjeddel is ez történt.Érdekes ez a stroke,egy családtagunknak az egyik oldala lebénult,viszont a beszéde tiszta.Nyilván attól függ a dolog,hogy az agy melyik részét éri a vérzés.
terlasz
@Shikari: Végső búcsú a temetésén lesz. Addig is legyünk hozzá kíméletesek. Elég sokat tett már le az asztalra.
evacica
Sajnálom, de megértem!Tisztelet és nagyrabecsülés a művésznek és az embernek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.