Több mint kétmilliárd forinttal rövidíthetik meg az adófizetőket az egyszázalékos listás eredményt sem elérő bizniszpártok.

A Szegény Emberek Magyarországért Párt (SZEM) elnökét kereste a Blikk, de a honlapjukon szereplő telefonszám már egyetlen előfizetéshez sem tartozik. A volt monoki polgármester,

Szepessy Zsolt 1407 voksot bezsebelő kamugyanús pártja, az Összefogás Párt épp a napokban oszlatta fel magát, miközben 307 millió forinttal lóg az államkincstárnak.

Telefonján felhívta a lap, de a vonal végén azonnal bontották a hívást. Az egykori településvezető ellen egyébként vádat is emeltek két éve a 2014-es választásra felvett kampánytámogatásokkal kapcsolatos szabálytalanságok miatt.

Óriási tartozással szívódnak fel a minipártok

Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója úgy véli,

amennyiben nem történik érdemi változtatás, 2022-ben is megismétlődhet a kampánypénzek eltűnése.

Az Együtt nem tartozott a kamupárt kategóriába, ugyanakkor nem sikerült elérniük az egy százalékos határt, így 153 millió forintot kellett visszafizetniük. Az Együtt mellett eddig a Thürmer Gyula (65) nevével fémjelzett Munkáspárt és a MIÉP utalta vissza a kincstárnak a kampánytámogatását.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Blikk)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez a 2 milliard hianyzo adoforint a fideSS bune. Ok hoztak letre azeket a partokat az ellenzek megosztasara. Fizessek vissza ok ezt a penzt, amig nem tudjak behajtani a kispartokon. Miert mindig az adofizetoket szivatjak ezek a gecik?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
@bencemacska: 0%-ot, mert emlékeim szerint még a választások előtt lebukott vagy lebuktatták (feldobták) a kamupártot, az aláírásgyűjtéses időszakban. Mehet vissza LK regényeket írni. Csak nehogy jöjjön a Pál utcai fiúk 3 is!
Yoda69
Ez a 2 milliard hianyzo adoforint a fideSS bune. Ok hoztak letre azeket a partokat az ellenzek megosztasara. Fizessek vissza ok ezt a penzt, amig nem tudjak behajtani a kispartokon. Miert mindig az adofizetoket szivatjak ezek a gecik?
kisrigó
A hatalom ösztönzésére jöttek létre közpénzből! Felelős persze nincs, mert a pénz nagy úr, ha fellépne komolyabban ez a semmirekellő ügyészség ellenük, félnek, hogy kiborítanák a bilit a megszorongatottak!
Nessy
Ha hozzáadjuk a 2010-s "tartozásukat" is, szép summa jön ki!
De hát töredék szavazatokért a mi lelkünk üdvét, és a pénzünket is eladja pártunk és kormányunk! Szakadjon rájuk az ég!
colibri
@Yoda69: Pontosan azért, mert azok! Amit végén írtál. Ebben igaza volt Simicskának. ...és nem csak orbán G, hanem mind, aki tolja a szekerét!
Nessy
@Pegero: 49% több mint 51% . Ülj le, fiam, szekunda!
Csizmás Kond
Az egész világ fideszből áll...a szavazók kétharmada megmarad fideszesnek az egyharmad pedig apró fideszpártokat alkot...és még mondja valaki, hogy nem kerek e világ.
Pálinkás Pál
Valaki árulja már el..ha tudják az elnök nevét...elkobozni a vagyonát...ennyi!!!
Nessy
@Pegero: Attól függ. A több,kevesebb, ugyanannyi általános iskolai tananyag. Ha járt oskolába biztos tudja. Ha nem akkor meg erről a témáról nem mond véleményt.
Sziszifusz
Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, az csalást követ el. (Btk.373. (1)-bek.)
Hol vannak a büntető eljárások a kamu pártok vezetőivel szemben ?

Jaaaaa ... , hogy ezt a cselekményt nem haszonszerzés, hanem magasztosabb cél érdekében követték el, akkor már teljesen más a "leányzó fekvése" .
cikicakk55
Azért az tényleg érdekes,hogy tudják a nevét mindegyik kamupárt vezetőjének,de nem kötelezik Őket,hogy visszafizessék a kampánypénzt? Engem az egész ellenzéki párt ,mind az összes,az is amelyik bekerült a parlamentbe,tökéletesen hidegen hagy,mert egyik sem éri el azt a szintet,hogy megbízzak bennük. Számomra mind csak megélhetési politikus és ha hatalomhoz jutnának,semmivel nem lennének különbek a Fidesznél. Talán a törvényeik nem lennének ennyire nyíltan egy párthoz köthető előnyökkel tele,talán a médiát is felszabadítanák,de,hogy a nép semmivel nem lenne gazdagabb,az is biztos. Talán a Főstrómant nem Mészárosnak hívnák. Lényeg,hogy 3 párt visszafizette,mert azok nem voltak kamupártok. Ennél nyíltabb lebukás már nem is kell ahhoz,hogy tudjuk a Fidesz találta ki Őket.
human
@Csizmás Kond: Te milyen kétharmadról beszélsz?
Yoda69
@Pegero: Jó minosegbol mindig kevesebb van. Bezzeg ti birkak tolongtok a vezér segge körül
Csizmás Kond
@human: ...a szavazókéról...mert a többi csak ballaszt...vannak, hogy legyenek.
human
@Pálinkás Pál: Itt a trükk, amire már akkor számítani lehetett mikor megalkották a törvényt. Az elnöknek nincs vagyona. Lehet, hogy a 6 éves kisfiának tízmilliók vannak a számláján valahol Svájcban, de az elnöknek nincs vagyona. Tehát megúszta, nem kell visszafizetnie semmit. Hihetetlen, de ennyi a történet. Tudtommal bűncselekménnyé sem minősítik hogy legalább leülje börtönben.

Ezzel szemben a sokadik alkalommal módosított gránitszilárdságú alaptörvénynek hála ha egy hajléktalan nem tudja kifizetni a büntetését akkor közmunkára kötelezik.
human
@Csizmás Kond: Most te azt mondod, hogy a szavazók kétharmada a fideszre szavazott?
Csizmás Kond
@human: Ezt nem én mondom hanem az akik megszámolták...
human
@Csizmás Kond: Mutass már egy linket a valasztas.hu-ról ahol az áll, hogy a választók kétharmada a fideszre szavazott.
Csizmás Kond
@human: ...tudom, hogy nem viccelsz ...ezért nem is vitázok...:)
human
@Csizmás Kond: De miért írsz hülyeséget, ha tudod hogy nem igaz? Vagy úgy vagy vele hátha valaki itt elhiszi?
Csizmás Kond
@human: próbáld elhitetni te...pl írjál adatokat hányan szavaztak, kire stb...
nezelodo
Megérte az elsöprőéknek ismét összetrombitálni a rejtett támogatókat. Most meg úgy tesznek, mintha őket érte volna kár. A balga választópolgár meg állja megint a számlát, ami lényegében szavazatvásárlás.
human
@Csizmás Kond: Tehát a fidesz eredménye
- itthon élő magyarok szvazatai: 47.36%
- összesített szavazatok: 49.27%
human
@Csizmás Kond: Ez a te képzelt kétharmadod.
Csizmás Kond
@human: Lehet hogy csak képzelődök, de azért ha vetnél egy pillantást a parlamenti helyek elosztásában lehet te is másképp látnál dolgokat. www.startlap.hu/uploads/2018/04/patk_225.jpg
..mert szerintem gyakorlatilag erre ment ki a játék...
human
@Csizmás Kond: Olvasd már vissza a kommentedet:
"a szavazók kétharmada megmarad fideszesnek "

Te most direkt kavarod a szezont a fazonnal vagy tényleg azt hitted az emberek kétharmada szavazott a fideszre?
Csizmás Kond
@human: Amikor azt írtam nem gondoltam, hogy választási vitát gerjeszt belőle valaki, ezért nem is nagyon igyekeztem pontosan fogalmazni. De ha már visszaértünk a témához, szerinted kikből alakultak a kis kamupártok ?
human
@Csizmás Kond: Ne szaladjunk már ezen ilyen gyorsan túl. Tehát azt mondod nem fogalmaztál pontosan, te a mandátumokra gondoltál. Ennek ellentmond a rá következő kommented:

" Ezt nem én mondom hanem az akik megszámolták.."

A szavazatszámláló bizottságra hivatkozol, azaz egyáltalán nem a mandátumokról írtál. A helyett, hogy beismernéd, hogy fogalmad sem volt róla hányan szavaztak a fideszre elkezded terelni a témát.
Csizmás Kond
@human: Nem, én pontosan arra gondoltam, hogy ma mekkora erővel bír a fidesz, és aki nem fidesz az kispárt, vagyis nem a fidesz szakadozott ezerfelé hanem a baloldal...na de ha föltétlen vitatni akarod amit írtam nyugodtan veheted akaratnak ugyanis az elosztásokból kapott szavazatok is a politika részét alkották, szóval az a negyvenkilec nyugodtan mondható hatvannak...mert annyi is lett.
human
@Csizmás Kond: Értem. A 49 az új 60. Mint az 1984-ben a 4 néha lehet 5 vagy 3 vagy egyszerre mind a három. Attól függ mit akar a párt. Gratulálok. Tökéletesen hoztad azt amit Orwell üzenni akart a regényével.
youtu.be/h_fGhdFY-Zo?t=45s
Csizmás Kond
@human: ...gondolom hallottál a gordiuszi csomóról...?
Rockxy
Mer' a fidesz.
Ha betiltja a kamupártokat, akkor antidemokratikus.
Ha engedi, akkor bűnrészes.
Na, az is a naaaagy kapitalista álom része.
human
@Rockxy: Érdekes, hogy például egy egyesületnél ha jól láthatóan ne végez egyesületi tevékenységet megszüntetik. És ez már sok év óta törvény. Nem arról van szó, hogy ne alakulhatnának pártok. De ha egyszer jól láthatóan nem végeznek párttevékenységet akkor had lehessen már őket is bezárni. Ne legyen már kettős mérce.
Rockxy
@human: Pártokkal eddig sem lehetett megoldani semmit és ezután sem lehet.
Megoldás akkor lesz, ha az emberség felébred bennünk.
Nem lehetetlen. :)
Nessy
@Rockxy: Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál!
Yoda69
@Pegero: Sok ilyen birka, mint te, tartja hatalomban a diktatort.
Eladott Ország
Ezeket a kamu pártokat, a bűnözö politikai prostipárt a fidesz hozta létre, a választási eredmények szarkavarása/hamisítása céljából. Az, hogy közpénzmilliárdok tűnnek büntetlenül, a kutyát nem érdekli!
Eladott Ország
@Pegero: Érdekes, a 49% fideszes választási győzelem, ukrán és román bérszavazókkal és rendszerszintű csalással együtt összehozva, mióta többség. Te szellemi toprongy! Látszik rajtad, hogy neked sok(k) iskolád van!
Pálinkás Pál
@human: A megoldás egyszerű...Egyetemlegesen a családtagok is felelnek a kárért...és ha a kisfiú nem tudja igazolni a horribilis "jövedelmet"...akkor szintén elkobozni...plusz büntetés!!!
Eladott Ország
Ezt is meg lehetne akadályozni, ha a fidesz bűnbanda akarná, de nem akarja.
k.blog.hu/2018/08/02/kamupartok_2_milliard
2,15 MILLIÁRD - ENNYIT AKASZTOTTAK ÁPRILISBAN A KAMUPÁRTOK!
human
@Pálinkás Pál: Csakhogy a jogalkotóink előszeretettel használják a technikát, hogy rokonok nevére iratják a vagyonukat. Tőlük nem várhatjuk az ügy rendezését. A képviselő vagyonnyilatkozatokat sem kötelező a valóságnak megfelelően kitölteniük. Ha valami nem stimmel, legfeljebb utólag beleírják. A NAV-nál lévő adóbevallásukkal kellene minden alkalommal hivatalosan összeegyeztetni és akinél nem stimmel ott automatikusan vagyonosodási vizsgálatot kellene indítani aminek a közvetlen családtagokra is ki kellene terjedjen.
De mint mondtam ez nem érdeke a korrupt politikusoknak. És itt beszélje jobb és baloldalról egyaránt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.