Vasárnap észak felől közeledő, majd feloszló hidegfront okoz erőteljesebb gomolyfelhő-képződést, főként az ország északi felén elszórtan záport, zivatart.

Itt-ott lehet zivatar, egyébként folytatódik a rekkenő hőség

A többórás napsütés mellett erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és délen helyenként, az ország északi felén délutántól elszórtan zápor, zivatar is várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.08.05. vasárnap éjfélig

Ma egy-egy helyen a Dunántúl délkeleti részén, esetleg délen illetve főként a déli, délutáni óráktól az ország északi felén elszórtan zivatarok alakulhatnak ki (illetve sodródhatnak be északról az esti órákban), amelyekhez erős vagy viharos szél (50-80, akár > 80 km/h), néhol intenzív csapadék (10-20 mm, északnyugaton esetleg > 20 mm), jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) társulhat. A késő esti óráktól elszórtan továbbra is kialakulhatnak zivatarok intenzív csapadék (> 20 mm) kíséretében.

A napi középhőmérséklet az ország nagy részén 25 °C felett valószínű.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.