A főleg nagy távolságú és nagyobb létszámú, gyors személyszállításra alkalmas Airbus A319-es februári érkezése után a hétvégén Kecskeméten újabb típus, a Dassault Falcon 7X csatlakozott a honvédség látványosan bővülő légiszállító flottájához. Ahogy az Ancsa, úgy az Airbus és a Falcon 7X igénybevételére is jogosult a kormány és a KEH. A HM szerint nem kormánygépről van szó, hiszen a honvédség üzemelteti, a honvédség feladatrendszerében szereplő tevékenységet végez majd, beleértve a futár- és személyszállítási feladatokat. Miként az Airbus esetében, biztonságpolitikai és védelmi-stratégiai okokra hivatkozva a HM ezúttal sem árulja el a konkrét árat, de azt közölték, hogy "használt jellegüket tekintve a szokásos piaci ár alatt" kerültek beszerzésre. A LégierőBlogger becslése szerint a Z2026 háromfázisú légiszállítási képességfejlesztésének a bekerülési-rendszeresítési költségvonzata a 100-150 milliárd forintos sávban mozoghat.

Forrás: legiero.blog.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@advocat: menekülőgépek, ha szorulna a hurok. Semmi más értelme nincs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Újabb "nemkormányzatirepülőgép" 100 milliárdért!!!
volvós
@human: Ez az új trendi...a valódi árát 80 évre titkosították ( ez a magyar " air force one " )
Az ilyen " beszerzéseken " lehet hatalmasaz kaszálni, vagyis lopni...
Nessy
@human: Ki lehet írni a kupira, hogy zárda, az akkor is kupi.
Nem kormányzati gép, de használja a kormányzat, meg KEH.
Remélem, lesz benne szalon, dolgozószoba, pihenő, bár.
SystemError
Oké legyen ennek a szarházinak valami szúnyogirtója, amivel vonulhat a felszopóival, de ezt a paraszt urizálást egy ekkora országban. Innen is látszik, hogy valaki újgazdag suttyó vagy tudja viselni az ingét. Na ő újgazdag is és öltözni sem tud..:)
Clavigo
Nagy a " chalaaááád ",,,,oszt sokan vannak ügyeletes csicskák is.Meg egyébként is,,kinek mi köze hozzá ?? 4 évenként ölég az 5 kg. krumpli a szavazóknak,,,,oszt jó napot.
advocat
És a "kormánygép" a hadifelszerelést is szállító alakulatoknak megfelelő "fapados"- olyan műanyag-féle - ülésekkel rendelkezik? Vagy azért plüssbetétesekkel. Mert a katonák is utazzanak kényelmesen?
Peller Anikó
@advocat: menekülőgépek, ha szorulna a hurok. Semmi más értelme nincs.
RonaGyuri
erősebb és nagyobb gép kellett, mert Őfenesége és bandája egyre nagyobb barom! =))
Clavigo
@Shikari: Te hogy maradtál ki ebből a " fejlesztésből " ?? A klozettben ,,szarnyelőként,,jól tudtál volna teljesíteni.
Clavigo
@Shikari: Csak érdeklődtem,,román. Nem szoktál itt lenni vasárnap..Mi történt ? Kitiltottak otthonról ? Any@d inkább a szamarat favorizálja helyetted ??
human
@Peller Anikó: Egyelőre nem úgy áll, hogy menekülnie kellene Orbánnak. Szerintem csak úgy érzi, most már elkezdheti tovább fejleszteni a képet amit eddig a választóinak magáról festett. Eddig ugye volt a sonka főző, közülünk való vidéki suttyó. Most a következő fokozat jön a pompában élő, luxusrepülővel utazgató, (sajtó által) érinthetetlen, megkérdőjelezhetetlen nagy vezető képével. Látni fogjuk majd, hogy a fideszes politiusok is egyre nagyobb lábon fognak élni és már nem fogják titkolni. Eljött az idő, hogy a NER a föld alól a fényre jöjjön.
human
@Clavigo: Mit foglalkozol ezzel a Sikamikával? Fizetett troll. Ha inputkét azt adod be neki, hogy "Szorulásod volt." ő reflexből az outputon kiadja, hogy "Mert Orbánnak hála volt miből.". Egyszerű, mint a faék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.