Az MSZP követeli, hogy a kivándorlás megfékezéséért állítson fel válságstábot a kormány – jelentette ki az MSZP elnökségi tagja vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kivándorlási válságstábot akar az MSZP

Bihal Dávid közölte: azt is szorgalmazzák, hogy a Miniszterelnökségen jöjjön létre olyan államtitkárság, amely kezeli ezt a válságot, és a jövőben hiteles otthonteremtési és családpolitikával, a minőségi oktatás megteremtésével tartsák itthon a fiatalokat.

Ez azért szükséges, mert már 600 ezren hagyták el az országot, és a Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint 250 ezren készülnek kivándorolni – tette hozzá.

Mester Barnabás, a párt EU-szakértője azt hangsúlyozta, hogy a felmérések szerint a távozók 80 százaléka anyagi okok miatt hagyja el Magyarországot, illetve a kivándorlók kétharmada 16 és 45 év közötti, vagyis a legaktívabb korban van.

Ez azt jelenti, hogy azt a generációt veszíti el Magyarország, amelynek a jövő építése a feladata – mondta.

Az MSZP EU-szakértője bírálta, hogy a magyar kormány – mint mondta – évek óta "hadjáratot folytat" az Európai Unió ellen.

Ismertette, hogy a jövő májusi európai parlamenti választás kampányára ráfordulva az MSZP vasárnap "Mi Európánk" elnevezéssel átfogó konzultációt indított Magyarország helyéről és szerepéről, az Európai Unió működéséről és jövőbeni irányairól. A mieuropank.hu weboldalon várják a magyar választók elképzeléseit az EU-val és Magyarország uniós szerepével kapcsolatban.

A konzultáció a célja, hogy ne a kormány

álkonzultációi és gyűlöletkampánya

formálják az EU-ról kialakult képet – mondta Mester Barnabás.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Gondban vagytok ti is ( mszp )...A végén még nem lesz kitől lenyúlni a kööőőcssségtérítést,,,,,meg a TISZTELETDÍJAT,,,,vagy " mijafaszomat"--( by dojcs)...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok