Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a három tipikus migrációs útvonal, a balkáni, az olasz és a spanyol közül utóbbi lett a meghatározó, ott érkeznek a legtöbben.

Bakondi: a spanyol migrációs útvonal lett a meghatározó

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Bakondi György vasárnap este az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy a spanyol útvonalra más területekről érkeznek a migránsok, mint a balkáni útvonalon, többségük nem ázsiai, hanem fekete-afrikai.

Hozzátette:

a Spanyolországba érkező afrikaiak többsége továbbindul Franciaországon át Németországba, ezért a francia-német határ szigorítását is kilátásba helyezték.

Értékelése szerint ha a 2015-ös "csúcsidőszakhoz" viszonyítva vizsgálják, akkor csökkent a migráció, de ha a tavalyi év hasonló időszakához, különösen a spanyol területeken, akkor "már korántsem" lehet csökkenésről beszélni.

Megjegyezte továbbá: egyre jelentősebb a migrációs mozgás a török-görög szárazföldi határszakaszon, a határfolyónál, mivel ott nincs kerítés.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Vakondikám, építsetek arra az útvonalra is kerítést! Enélkül nem lehet ám a vezénylő tábornok az Európai Bizottság elnöke! Nehogy erről is lecsússzon, mint a középiskolás álmáról, hogy az USA elnöke lesz. Lehet, hogy még bepróbálkozik az USA alkotmányának módosításával is, hogy hátha mégis?
papa.49
Vakondi seggnyalóhuszár, hol van migráns nyomás a határon ???
A te ménkű nagy fejedet feszíti belülről az erjedő káposztalé nyomása baromarcú !!!
Nessy
Bakondi elvtárs! Váltson lemezt, ez kezd elavulni, és egyre karcosabb!
papa.49
@Nessy: A szája, meg a nyelve meg egyre SZAROSABB !!!
Pálinkás Pál
@nezelodo: Nos elmondanám neked a spanyol enklávé határán van is kerítés,nem is akármilyen...de az kevés...előbb-utóbb kilövési engedély lesz a vadakra...mert azért ez nonszensz,hogy a sok ingyenélő félmajom elárassza Európát!!!
nezelodo
@Pálinkás Pál: Hát persze, nem kellenek, van már itt éppen elég...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.