Az Óvodai nevelés országos alapprogramjának nemrég elfogadott módosítása értelmében szeptembertől már az óvodákban is hangsúlyosabb feladattá válik a nemzeti identitástudat erősítése, írja a Népszava.

Már az óvodákban megkezdik a keresztény-nemzeti alapú nevelést

Ez az alapprogram gyakorlatilag ugyanazt jelenti az óvodáknak, mint az iskoláknak a Nemzeti alaptanterv. A július 25-i módosítás szerint pedig az óvoda a gyermek nyitottságára épít, és ahhoz segíti a gyermeket, hogy megismerje szűkebb és tágabb környezetét, amely a nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek, a hazaszeretet, a szülőföldhöz és családhoz való kötődés alapja.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Már az óvodások lelkét is meg fogják mérgezni a beteg ideológiájukkal. Ebbe az országba tényleg nem érdemes gyereket szülni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Már az óvodások lelkét is meg fogják mérgezni a beteg ideológiájukkal. Ebbe az országba tényleg nem érdemes gyereket szülni.
anima
Csak a Fidesz

csaaaak aaaa fiiii-deeeesz...
csaaaak aaaa fiiii-deeeesz...
csaaaak aaaa fiiii-deeeesz...

i.ytimg.com/vi/msHGpsyudC8/maxresdefault.jpg
tudode
És akkor a csuti bácsi, CSALÁDJA és csipet csapata lesznek a PÉLDAKÉPEK!
.
www.youtube.com/watch?v=_cVDARAyV2c&t=217s
.
Nessy
Nem lehetne hagyni a kicsiket játszani, ideológiai dumák helyett?
Jelzem, nem árt időben megtanulni, hogy más a hivatalos szöveg, mást hall otthon, és más a valóság. Időben kialakul, hogy hol, mit lehet és kell mondani!
Azért ha lehet délután ne fülhallgatóval aludjanak, amelyben a napi propaganda szöveget ismétlik folyamatosan. Szép új világ. ( Huxley)
papa.49
A jó szülőanyádat neveld keresztény, nemzeti elvekre tetű ELKEZDŐDIK MÁR AZ ÓVODÁBAN A JANICSÁR KÉPZÉS !!!
Clavigo
@papa.49: Nem lehet elég korán elkezdeni az utálatra-gyűlöletre való nevelést...
Jozefina
Akkor minden reggel közös imátkozás, étkezések előtt hálaadás orbán bácsinak???!! stb.
Gauntlet
Piri néni gyanakodni kezdett Pistike karpaszománya és darutollas süveges után, de nem mert szólni mert apja szolga író volt a járáson' és a cselédje is Audival járt...
Nessy
@Horizont: Hogy övék az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké! Ámen.
Grafix69
Egy óvodás kisgyermeknek annyi dolga van , hogy játsszon a pajtásaival , a játékaival , szüleivel legyen sokat stb . Kb annyi igénye van az identitás tudatra amivel eltudja dönteni ,hogy oda adja -e a maciját a pajtásának vagy sem , de még erre sem kell. Miért kell nemzeti maszlaggal ,ráadásul sajátos baromságokkal etetni ezeket a kicsiket , és miért nem tiltakozik a szülő ? Én nem engedném a gyerekemet óvodába , ha ott a neofasiszta ( Űber magyar ) áltudományos maszlagot tanítanának neki. Miért gondolja azt valaki , hogy 1. a magyar mint nemzet minden nemzet felett áll ? 2. Miért gondolja a kormány ,hogy a keresztény vallás az egyetlen igaz hit és mint ilyen semmilyen döntési lehetősége ne legyen az állampolgárainak ? 3. Miért kell a politikának beavatkozni az oktatásba ( csak fasiszta , kommunista államokban van ez így ) ? 4. Mondjuk 40 év múlva ráeszmélnek ,hogy hibás volt az ideológia akkor a mostani óvodások 40 év múlva nem kívánatos személyek lesznek? Agymenés az egész.
kokopelli
@Clavigo: ...példa a "Hitler-jugend",de azt is "über-olva"! Mi van a bölcsikkel?
Kifelejtették a narancsos elvtársak? ;-(
Commenter
@Nessy: A történelem ítélőszéke előtt nagyon kétes dicsőség lesz az övék!
Nessy
@Commenter: Csak addig generációkat tesznek tönkre, az országról nem is szólva!
Hiszen már most is remekül el vannak az agymosott hívekkel.
Zeta
Hagyjátok már a gyereket gyereknek lenni!
Így is elvan már rontva a sok kütyüvel!. Hagyjatok önfeledten játszani őket!
Nem kellenek a félelemmel táplált vallási dogmáķ! Csak emberek kellenek, nem vallásos vakok, akik bem gondolkodnak. Égy gyerekcsíny miatt 5 évesen fordulram el tőle, szabadon élek! Mások hitét, vallását nem bántva!-, de hagy döntsön mindenki szabadon! Biztos, hogy a ti hitetek az igaz hit? Ne vegyétek el a gyerekkort, a gyerekektöĺ!
Commenter
@Nessy: Sajnálom, hogy ezt kell írnom: itt valószínűleg generáció-váltásra lesz szükség ahhoz, hogy a fidesz szavazóbázisa nagyobb részben eltűnjön, azaz a szavazóik gerincét adó nyugdíjas generációnak ki kell halnia. Ami az élet rendjéből fakadóan meg is fog történni, ezért kell nekik már most elkezdeni ilyen eszközökkel az utánpótlás nevelést hiszen orbán minimum még 30 évre tervez.
papa.49
@Clavigo: A keresztény elvek nem éppen a gyűlöletről szólnak, csak ők mindent besároznak a mocskos valójukkal, minden értéket ami a társadalomban volt igyekeznek megsemmisíteni !!!
Így járt a ,,kokárda,, így járt a ,,nemzeti,, kifejezés így jár minden értékünk !!!
Commenter
@papa.49: sokan már ezért nem is hordanak kokárdát a nemzeti ünnepeken.
Clavigo
@papa.49: A keresztény elveket nem tévesztem össze az Orbán-konda , nemzethyy-körösztyénszájszagú alattvaló-nevelésével. Lesz majd kis egyenruha,,kis karszalaggal,, .. Láttunk már ilyet... Én sem ma születtem,,de a történelmet nagyon csípem,,olvasom...És okádok.
papa.49
Tudom az fáj nekik, hogy mi az idősebb korosztály még hiszünk az emberben, az emberi értékekben, hiszünk a társadalom megtartó erejében, abban, hogy az elesetet nem beledöngöljük a földbe, hanem megpróbálunk segíteni rajta !!!
Ők viszont csak a PÉNZHATALMÁBAN HISZNEK, SEMMI MÁSBAN !!!
Hatalmuk lehet, van, és még lesz is egy ideig, de a nép ezt a cigánydúlást is túlfogja élni, és eltiporja ezt a tetves, nyüves bagázst !!!
Üzenem nekik a nereseknek a M7 dalát hallgassák, és próbálják megérteni az 1 bitjükkel
,,Ha pénzed van, akármit meg vehetsz, autót, egy szép lakást..
de igaz érzést a szívedben keres sose nézd a csillogást...
Nem lehet boldogságot venni, a szegény néha gazdagabb, amiről azt hitted, hogy szép volt csak egy múló pillanat ...
Ilyen ,,múló pillanat,, lesztek neresek ti is elfeledünk benneteket csak arra vigyázunk SOHA TÖBBÉ ILYEN TETVES BANDA HATALOMRA NE KERÜLJÖN !!!
papa.49
@Clavigo: Jól teszed, én is azt teszem, és mint a mondás is mondja
,,más kárán tanul az okos ember, a buta meg újra, meg újra elköveti ugyanazt az ostobaságot,, )))))))))
Clavigo
@papa.49: Gusztustalan,,hogy 3-tól---- 5-6 éves gyerekeket kezdenek ki... Vazzze,,,@papa.49: ,,,,mint,, egy fajta " politikai- pedofilia "... ...Bocs a kötőszóért ..:)
papa.49
@Commenter: Többek között én sem nem is fogok viselni addig kokárdát amíg ez a tetves bagázs lesz hatalmon, és tudod miért én párszor dekkoltam a rendőrségen mert márc. 15. kokárdával mentünk a Petőfi szoborhoz, vagy a Pilvax elé, DE SOHA EZEK A MAI ,,URAK,, KÖZÜL SENKIT OTT NEM LÁTTAM !!!
HÁT CSAK EZÉRT !!!
Commenter
@papa.49: ha 1000 évig élnének, akkor sem értenék meg a M7 dalát. Hogy miért nem? Mert agyatlan robotok akik a NER-re kapcsolnak és érzéseik sincsenek! Ahogy írod: soha többé ezt a bandát! És most olvasom, hogy a határontúli óvodákat is bevonják ebbe az agymenésbe. Remélem az ottani kormányok ezt nem hagyják, mert ez nem a az ottani magyar kisebbségek autonómiájáról szól!
papa.49
@Clavigo: Igen a totális elbutítás, a szolga társadalom nevelése kezdődik most, én 1952. ben, márc. 15. én, 3 évesen elszavaltam a ,,Nemzeti Dal,, t az oviban ki is vágtak onnan, járhattam messzebbre oviba !!!
Commenter
@papa.49: mert nem voltak soha ellenállók. Volt egy két látványos akciójuk (amiről nyilván a párt is tudott) ma már szinte biztos, hogy látszat dolog volt, hiszen pont nem ezek bomlasztották valójában a pártot és a rendszert belülről! Most meg majd járathaja a szülő magánóvodába a gyerekét, ha nem kér a régivágású kereszténydemokráciából!
Commenter
@Clavigo: csak remélni tudom, hogy a történelem nem kíméli majd ezeket. Bármelyik diktátor végzete több mint ijesztő, de az is kevés lenne neki(k).
cikicakk55
A fiatalabb fiam 1996-ban született.óvodában megkérdezték,hogy akarom-e,hogy hittanra járjon? Mivel a bátyja és mi sem vagyunk vallásosak( na meg a gyerek sem akart járni) így azt mondtam,hogy nem. Legnagyobb megdöbbenésemre a gyerek 2-3 hét múlva azzal jött haza,hogy egy néni azt mondta az oviban,hogy a Jó Isten még a szüleinknél is jobban szeret bennünket. Na ennél kiakadtam.Kiderült,hogy még is csak jár a gyerek hittanra. Nem is érdekelt volna,ha nem ilyen baromsággal jön haza. Bementem az oviba és megkértem őket,hogy ha nem tudják hová tenni a gyereket még a többiek hittanon vannak,akkor szóljanak,de nem szeretném,ha ilyen dolgokkal tömnék a fejét.Semmi bajom a vallásokkal,mindenkinek szíve joga hozzá,de azt kikérem magamnak,hogy a Jó Isten nálam és az apjánál jobban szereti a gyerekemet. Egyszer sem a jó Isten rohant vele az ügyeletre mikor magas láza volt,nem a Jó Isten virrasztott az ágy mellett a homlokát törölgetve egyik gyerekemnél sem.
papa.49
@Commenter: Az ukránok biztos nem fogják hagyni karakteres kemény nép, még a Sztálin se tudta őket teljesen betörni, a románoknál akkor lesz ellenállás, ha végre rájönnek a hatalomban levők, hogy tulajdonképp az értékes Erdélyt akarnák elszipkázni tőlük, hát a vajdaságiak meg azok nagy nullák e tekintetben !!!
Mondok egy régi történetet itt történt Pesten, még 1967. .ben megyek a Lenin körúton, gyalog az Ezermester bolt, és a Aradi utca között lassít mellettem egy nyugatnémet rendszámú Merci egy faszi kinyúl az ablakon kezébe egy ,,nejlon fehér ing,, odadobja nekem, és ezt mondja ,,nesze magyar ezt hord,, ők akkor már kijártak melózni az NSZK, ba !!!
Most meg tartják a markukat a ,,baksisért,, !!!
Ezért is van az, hogy most a legkedvesebb határon túliak a vajdaságiak !!!
Eladott Ország
Kell is ez, mint egy falat kenyér, csak egy apróbb bökkenő van megint a pátosz mögött. Mármint azon túl, hogy megint érthetetlen, a „keresztény értékeket” miért nem a vallási intézményekben tolják, és miért erőltetik az önkormányzati, „világi” óvodákban. Szóval a pátosz mögött az van, hogy az illetékeseket már megint senki nem kérdezte, velük senki nem egyeztetett, hanem gondoltak egyet, és megcsinálták. Pedig kurva jó lett volna, ugyanis úgy tűnik, ezt a túlmozgást semmi nem indokolta: a nemzettudat kérdésköre eddig is jelen volt az óvodákban, ahogy a népmesék, népdalok is fontos szerepet kaptak a pedagógiai programokban, kár volt a hülyeséget túlpörgetni. Bezzeg a Digitális Oktatási Stratégia óvodai vonatkozásából semmi nem jelent meg ezekben a módosításokban, pedig az óvodai nevelés korszerűsítése szempontjából annak valóban lett volna értelme. Ehhez képest erőltetik ezeket az agyatlan, dohos, avítt, múltbarévedő szarságokat, a világ meg elrohan mellettünk. Amikor a nemzeti katasztrófa okait próbáljuk visszafejteni, majd ide kell visszanyúlni: hátrafelé nyilazó nemzettudat versus digitális oktatás.
Commenter
@papa.49: ez így van, lassan már magyarabbak az itt születetteknél. Ld. vajdasági családoknak házvásárlási támogatás c. topikot is! Az adófizetők pénzén adományozott szavazati állampolgársággal könnyű szeretni a szavazógépezetet, tisztelet a kivételnek (nyilván ott is van).
papa.49
@Commenter: Azok akik nem állnak be a csuti propaganda mögé semmit nem is kapnak, ez nyilvánvaló, és sajnos ők vannak nagyon kevesen !!!
Grafix69
Szeretném már megkérni a nagy magyar keresztényeket , hogy mondjanak egyetlen egy értéket amit ők képviselnek és nem tudom megcáfolni ezt.
Commenter
@Grafix69: nem vagyok nagy magyar keresztény, de megpróbálom: feltétel nélküli Orbán-hit?
Commenter
@papa.49: így van, kevesen vannak. És még azt a keveset is elveszik tőlük ami volt. Ha nem vagy NER-tag annyit is érsz :( a szemükben, legalábbis.
papa.49
@Commenter: A vajdasági politikusoknak, most az a fontos, hogy bejussanak az Unióba, az igaziba, mindjárt másképp fognak nézni a csuti dúlására ha bent lesznek, nem vagyok biztos benne, hogy nem vágják akkor ki őket !!!
Nem hiszem, hogy Szerbia a ,,futottak még,, kategóriához kíván tartozni, ami a csuti kategóriája !!!
Commenter
@papa.49: szerintem ha lett volna egy kis eszük, az unióba kerüléstől függetlenül akkor szóba sem álltak volna a csutival. Mivel ez az ember mindent és mindenkit el akar szigetelni, az egyetlen módszer ellene az lehet(ne) hogy őt is elszigetelik. Márpedig ha elszigetelik nemzetközileg akkor előbb utóbb megbukik.
namihami
Nevezzük őket Orbánjugendnek, adjunk nekik szép egyenruhát, csináltassunk velük fáklyás esti felvonulásokat (persze csak a délutáni alvás után) és máris helyben vagyunk. Mire is emlékeztet ez engem? Valahogy olyan déja vu érzésem van.
Nézzetek bele a Spektrum és a National Geographic most futó sorozataiba és mintha 75-80 év csúszással, de ma lenne a dolog. 10-12 évesen már ezek a mai óvódások is páncélököllel fogják a Führer hatalmát védeni.
papa.49
@namihami: Igen elővették a Göbbels i direktívákat !!!
namihami
@papa.49: Anyag (eszme) nem vész el. És a jelek szerint túl sokat át se alakul.
papa.49
@namihami: Igen, én is szoktam nézni ezeket a filmeket, és rengeteg a hasonlóság ...
csak úgy....
Núr nicht beszáren! :) Egy ovodás korú gyerek ,józanabbul és okosabban gondolkozik mit eggyes fölnöttek ,nem vevök minden maszlagra...
balos
@csak úgy...: Akkor nem tudod,hogy mi történik az óvodákban!A gyerekek 2/3 még aránylag "együtt műkődésre" is hajlandó,az 1/3 az a "levest" erősíti!A szülő elvárja,hogy az óvodista dolgozó nevelje meg a neveletlen utódókat!Természetesen,minden eszköz "nélkül",mert a nevelésüket a határok beszűkítik!Naponta verik a gondozóikat a kis "legyek urai"!Arról nem beszélek,hogy SZAKEMBEREK már nem akarnak ilyen SZAR feltételek mellett NEVELNI!
tudode
Szakonyfaluban is MEGLÁTOGATTA a "csuti" az ovit, aztán mi volt a POÉN az oviban, az ÉBREDEZŐ nemzethy ovissel:
.
------ Orbán Viktor: "Váratlan látogatás Szakonyfaluban"
www.youtube.com/watch?v=jPTxm4TLtb4
.
Az ébredező ovis RÁÉRZETT, hogy "lopós" a VÁRATLANUL betoppanó bácsi!
csak úgy....
@balos: Akkor valóban nem tudom, csak reménykedtem!
kisrigó
Már csak a nemzetiszínű pelenka hiányzik! Legalább majd a gyerekek a "produktummal" véleményt mondanak! Mindent lejáratnak, amit a szájukra vesznek! Vallásszabadság? Majd mi megmondjuk! Tévedés, hogy a keresztény és nemzeti egyet jelent!
advocat
Így kezdte... (sokan vannak, a végük ismert).
Commenter
@tudode: de ezért a húzásáért még patyiandrás is kénytelen volt megbírságolni mert nem tehetett mást(amit a csuti röhögve kifizetett) és most tovább lépett a kicsik vegzálásában, politikai díszletként, eszközként való felhasználásával egy szinttel. Foglalkozzon a 2 unokájával inkább.Nekik tessék már most nemzeti-keresztény értékű altatódalocskákat dudorászni, patás (nagy)apó.
kereső
@Commenter: shikari olvasta?,hogy liberális autokrácia van nálunk? Libsi lett a libsiző?Most majd mit fog mondani???
tudode
Megrémül az, aki megpróbálja követni ENNEK a gátlástalan lelki toprongynak az életútját!
.
Legalább úgy átver(t) mindenkit, mint a hozzá hasonló FATERJÁT, akinek a BÁNYÁJA a csodálatos hal szaporításhoz hasonlóan fiallik, de EGY SZÁL TULIPÁN eltulajdonításáért agyba, főbe verte, és az ORSZÁG örökölte a HADICSELES utódját, aki úgy beleöregedett ebbe a POLITIKAI KALANDORSÁGBA, mintha a SAJÁT APJA lenne!
.
És ez lett
.
------- Az Orbanizmus 10 parancsolata
olkt.hu/az-orbanizmus-10-parancsolata-2/
.
Levakarhatatlan!!!
.
Akikre büszkék vagyunk
.
uploads.disquscdn.com/images/1631a313f0eac9de6f1b65929108a65fc5a62f820416331ceb5e69eb460cdc15.jpg?w=600&h=706
Commenter
@kereső: talán azt, hogy ez a libsik rosszindulatú megfogalmazása, mert itt az illiberális demokrácia kimúlása után régivágású kereszténydemokrácia van épülőben. A liberális autokráciát meg úgy kell szerintem érteni, hogy orbán szabad kezett kapott/ adott magának és azt csinál amit akar, és ameddig akar.
Commenter
@tudode: Harrach? A többit tudtam, őt nem! Jó időbe telt míg megvilágosodott a fő körösztyénszájú...
Commenter
@kereső: majd József Attilát is utoléri az új NAT:(
tudode
@Commenter: ..
Ime a kádéempé története, amelynek az a lényege, hogy a rendszerváltás óta a TÖLTÖTTPAPRIKÁZOK hasonlóan töltelékként NYOMTÁK az IGÉT szentfazékként Antalltól a Zorbán kormányig, kivéve a szocikat!
.
Az ő művük az un. SZOCIÁLIS TEMETÉS "is", amelyet a "csuti" 2013-tól 2019-re halasztot, és a hétvégi boltzárról még mindig álmodoznak!
Commenter
@tudode: a boltzár már 1x megbukott, ha jön megint, remélem belebuknak.
tudode
@Commenter: .
Az ATV-ben nyilatkozott erről is, és egyébről is!
.
Bármit megtehet a GAZDI a tákolmány őszi reviziójával, mert ő a JANI!
Sámannus
Vallás az sokféle van. De én az élő isteneket előbb Szent Péterhez küldeném eligazításra
Veleda
Még mit akarnak elrontani a mai gyerekeken? Sajnálom, de ki kell mondanom, hogy a mai gyerekek nem tudnak viselkedni, hisztiznek követelőznek, nem fogadnak szót. Sajnálattal látom, hogyan viselkednek az utcán, a játszótéren, az üzletekben. A kicsik a földhöz verik magukat, a nagyobbacskák telóznak, a még nagyobbak meg olyan bunkók, hogy kiáll belőlük a kapanyél. na ehhez még jön a körösztény imádságos hitgyülis délelőtti játékidő, kiváncsi lennék az óvónénit ez mennyire érdekli? Vagy már ő is agymosott?
desiro57
Az én unokámat ne irányítsa ez a köcsög banda!!!
reseva
az Orbán fiúnak is kell valami állami státus, neki mi mást tudna adni a papa
babp1982
Mi a szar ez valami április elsejei tréfa? A következő generációnak ettől lesz ám nemzet öntudat mint Észak Koreában imádjuk csoportosan s nagy vezírt-:)))
Sámannus
@babp1982: Nem szabad valami komoly dologra gondolni. Ez már a szellem trianonja a magyarok innen már nem fognak a büdös qurva életben felállni.
egyvandor
A jobbágyságra való nevelést korán kell kezdeni. Legyen kit a Donkanyarba, vagy Doberdóba küldeni, ha eljön az ideje. No meg ha félpénzért is hajlandó kinyalni az uraság fenekét az is stabilizálja a kormányzást.
egyvandor
@Eladott Ország: Egyesekben a nemzettudatot már annyira túltolták, hogy az egyszer egy mellé már a matyharság tudatuk is elegendő a modern világban való fennmaradásban.
egyvandor
Olyanok kellenek a kormánynak mint pl a patyi aki reflexből is bocsánatot tud kérni megfelelő alázattal a fő ge.i-től, ha az sértve érzi magát.
Az ilyenek akár még a kúria tagjai is lehetnek.
anima
@durbincs: Aki hülye, az is marad.
Persze vannak kivételek, akik erősítik a szabályt (persze aki nem hülye, az tudja, hogy ez egy rossz fordítása az eredeti idézetnek, de mivel ez terjedt el szokásjog alapján, ezért mégis mindenki - még a hülyék is - tudják, hogy miként is kell érteni ezt), de te, durbincs, nem vagy kivétel.
Persze lehetnél kivétel, de nem akarod. Jó neked így, hülyén. A te választásod.
Desischado
@papa.49: Eszem áll meg! Petőfi csodálatos verséért?! Én imádom Petőfit, és a Nemzeti Daltól mindig megdobban a szivem, és elsírom magam. De ezek a szellemi sötétségre akarják nevelni a gyerekeket! Ezt nem hagyhatjuk!!!
" Ékesebb a láncnál a kard, jobban ékesíti a kart. És mi mégis láncot hordtunk! Ide veled régi kardunk!"
Eladott Ország
@anima:Fidesz taszító (Despacito cover) - BŰBÁJ ÉS CSÁBERŐ 2.
www.youtube.com/watch?v=nKfA1OO9xN8
papa.49
@Desischado: De ne feledd ez 1952 márc, 15, volt az oviban, ahol kis megemlékezés volt, én mindig nyüzsgős gyerek voltam, és mondtam az óvó néninek tudok egy Petőfi verset (ez volt az első),- később kb. 100 verset tudtam kívülről, amit bármikor el is tudtam mondani, köztük az ,,Apostol,, t is,- és kértem hadd mondjam el, megengedték, csak volt ott egy ,,túlbuzgó,, apuka, aki mint később kiderült a kerületi pártbizottságban volt valaki, és neki nem tetszett a vers, így eltanácsoltak a Honvéd utcai oviból, és járhattam a Veselényi utcába, mondjuk Anyám meg a Síp utcában dolgozott !!!
evacica
Hiába a hülyeség ellen nincs orvóság, hiába Gratz, sajnos gyógyíthatatlan a hülyeség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.