Az érintett szervezetek megkérdezése nélkül júliusban átírták az óvodai alapprogamot, amelybe így hangsúlyosabban került bele a nemzeti nevelés és a keresztény értékek ismerete.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A pici gyerekeket NEEEEE! Ne vegzaljak mar a 3-6 eves kicsi gyerekeket, hagyjak oket gyereknek lenni, jatszani, ne akarjak oket eroszakkal vallasossa tenni, plane ne nemzetive - a GYEREKEKET HAGYJAK KI A MOCSKOS NER-BOL!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
A pici gyerekeket NEEEEE! Ne vegzaljak mar a 3-6 eves kicsi gyerekeket, hagyjak oket gyereknek lenni, jatszani, ne akarjak oket eroszakkal vallasossa tenni, plane ne nemzetive - a GYEREKEKET HAGYJAK KI A MOCSKOS NER-BOL!!!
eszegfu
"a Kárpát-medence magyar nyelvű intézményei közötti oktatási tér kialakítása érdekében az óvoda a külhoni magyar óvodákkal kapcsolatépítésre törekszik, és – lehetőségei szerint – szakmai kapcsolatot tart fenn". Hát ezt ujra nagyon "eltalálták"!! Tényleg sokkal fontosabb -- ezért került bele a törvénybe -- mint hogy minden óvodában legyen szék!
picike1
édesanyádnak meséld el hogy apaád megfoghalni bizony !!!@karma1: érted e ?
Commenter
Felháborító és elképesztő. Nem azért vonult ki a néhai MSZMP az oktatásügyből, a munkahelyekről stb. hogy most újra, már kicsi gyerekkorban elkezdődjön a pártideológiai agymosás, aminek természetesen semmi köze a hazaszeretethez és a hagyományos értelemben vett keresztény értékekhez. Mi is van a vallásszabadsággal? Azt a szülőnek kell elsősorban eldöntenie, hogy saját világképe alapján vallásossá neveli-e a gyerekét. Eddig ezért voltak az egyházi iskolák, hogy olyanba irassa a gyereket ha ezt szeretné. És az egyházi iskola meg a központilag vallásossá történő nevelés sem garancia arra hogy a gyerekből valóban hívő lesz.
Hátborzongató hogy itt tartunk, már megint egy ocsmány politikai ideológiát bújtatnak a vallás mögé. A kommunizmus legalább nem bújt a vallás mögé,(a ló másik oldalára esett át) elképesztő hogy ez most így a 21. század elején akár még a javára is írható.De azért külön hittanra bárki járhatott és a templomból sem zavartak ki senkit. A legfiatalabb generáció úgy tűnik már ennyi szabadságot sem fog kapni.
picike1
a gyermekeink értelem világa a tét! ovodás korban@Commenter:
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/5046832cd0f398ec52ae6d14c223f5afbc4f369c70100a5380f0456e488128f7.jpg?w=600&h=384
"Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom, erkölcsösség nélkül"
Mondotta Jeremy Bentham filozófus...A mi keresztényi szeretettől habzó szájú kormányunk , egyszerűen eltünteti a fertőtlenítőszert a közkórházakból. Itt, aki szegény önerőből pusztul politikai, faji, és felekezeti megkülönböztetés nélkül, illiberálisan.
RonaGyuri
@Commenter: az a kivonulás csak időleges volt, most az igazi utódok Orbánék még nagyobb erővel térnek vissza! =))
Commenter
@RonaGyuri: a néhai MSZMP keményvonalasai akik még életben vannak, most elégtételt kaptak. A megboldogult elvtársak meg elismerően nézik mindezt valahonnan. "jó" kommunista valóban nem vész el, csak átalakul. Ha kell, többször is!
karma1
@picike1: Mondd, picike, te tenyleg ilyen hulye vagy vagy csak fested magad? Erted, hogy mirol van ebben a cikkben szo?
eszegfu
@picike1: 10:31 Tulajdonképpen ezzel a gondolatoddal maximálisan egyetértek! Viszont -- ha jól értelmezem -- akkor @Commenter-nek irt hsz-d arra enged következtetni, hogy ha nincs az óvodákban is vallásos nevelés, akkor az a gyermek nem lesz az "értelem világa"... ezzel viszont nem értek egyet. A "hitetlen" gyermekből is lehet erkölcsös, becsületes ember... nem gondolod?
karma1
@picike1: Kulonben pedig te nagyon hulye, a 90 evesen elhunyt apamrol, meg a 93 eves koraban elhunyt anyamrol beszelsz.
Kerdezzem meg toled, hogy a te szuleid hogy tudtak egy ilyen hulyet osszehozni? Orulnel neki? Mert ha tovabbra is ilyen lokott vagy, meg megtehetem
Eladott Ország
Itt tartunk most, néhány nappal 2018 előtt, a huszonegyedik században, Európa közepén, egy elméletileg szabad demokráciában, melynek demokratikusan megválasztott kormánya, pontosabban annak tagjai demokratikusan, lelkifurdalás és szemrebbenés nélkül szétlopják az országot, a miniszterek elnöke pedig gond nélkül hol nacionalista, hol vallási fundamentalista eszmékkel mérgezi az arra fogékonyakat. Nem ritkán ötvözi a kettőt, hátha úgy hatásosabb a dolog. Azt mondja a felcsúti amatőr focista, hogy a Jóisten majd megvédi az országot, ennek csupán annyi feltétele van, hogy ő és bandája maradjon hatalomban. Azt üzeni (például nekem) az az ember, aki hatalmával visszaélve milliárdossá tette a saját apját, testvéreit, lányát, vejét, egykori kollégiumi szobatársát és a nem túlságosan okos, de mindenre kapható szomszédját, hogy ő, Orbán Viktor felhatalmazást kapott dönteni, nyilatkozni és cselekedni is azokban a dolgokban, amelyek az én legbensőbb magánügyeim és nem hogy egy felcsúti senkinek, de a Pápának, vagy a létező, vagy nem létező Istennek sincs se köze, se beleszólása. Az önmagát mindig a saját érdekei alapján meghatározó Orbán Viktor és üzlettársai kommunistából demokratává, liberálisból nacionalistává, a vallást megmosolygóból fundamentalista kereszténnyé vedlettek viszonylag rövid idő alatt, és a szemük sem rebbent.
Commenter
@Eladott Ország: Adja az Isten vagy bármi más egyéb földöntúli erő ha van, hogy ezeknek a köpönyegforgatóknak nagyon csúnya végük legyen! Ez már, ha így folytatják szerintem csak idő kérdése. A kérdés már csak az, hogy hány generációnak kell ezt még eltűrnie...
Nessy
Arra a "keresztény kultúrára" akarják nevelni a gyermekeket, amit ők annak tartanak??? Lopj, csalj, hazudj, így boldogulsz, a pap majd feloldoz! Két miatyánk, öt üdvözlégy, és minden mehet tovább!
interceptor
Leszarom a nemzeti és keresztény értékeket . Akár már az óvodában is. Ilyen undorító, aljas, képmutató, tetvesparaszt (elnézést az igazi parasztemberektők! ) csürhe még nem volt a hatalomban eddig! Amit művelnek az politikai pedofilia!!!
colibri
Orbánék mindent maguk alá gyűrnek, minden lében több kanállal léteznek, semmit nem bíznak a véletlenre. Ehhez az óvodai gyerekbefolyásoláshoz maximálisan asszisztálnak a papok is, akik már teljesen kivetkőztek önmagukból, elpolitizálódtak! Tisztelet a kivételnek! Kérdés, mit tehetnek a családok, ha nem értenek ezzel egyet? Úgy is kérdezhetném: meddig tűrünk még mindent???
picike1
@karma1: ne engem hujéz hanem aki kitalálta hogy vallást tanit ovodában !
karma1
@picike1: Nem tudom maskent kezelni a 10.25-os hsz-edet...
picike1
@karma1: "édesanyádnak meséld el hogy apaád megfoghalni bizony !!!" a gyerek ezt fogja tanulni és mesélni otthon is amit tanul . kicsit szük agyad van néha gondolkodj te is mielőtt sértő dolgot irsz @karma1:
karma1
@picike1: Ennek a mondatnak akkor sem lesz semmi ertelme - foleg a cikkel kapcsolatban -, hogy akar szazszor is leirhatod, akkor is sulthulyeseg marad
picike1
@karma1: ne hidd a tiéd mindig jo csak rad hagyom ennyi
karma1
@picike1: Nem is neked szoktam cimezni a hsz-eimet, viszont azok mindig a cikkhez kapcsolodnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.