Regős Gábor közgazdász, a Századvég Alapítvány elemzője szerint egyelőre nincs létjogosultsága a szieszta bevezetésének, mert csupán két-három olyan hét van egy évben, amikor elviselhetetlen a hőség.

Nincs még akkora hőség, hogy a szieszta bevezetésében reménykedjenek a magyar munkavállalók
Fotó: Pixabay

Regős Gábort és Szeles Géza háziorvost, igazságügyi orvos szakértőt arról kérdezték az M1 aktuális csatornán hétfőn, hogy a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége járatcsökkentést kezdeményez hőségriadó idejére.

Regős Gábor szerint ha a globális felmelegedés tovább tart és két-három hónap lesz az elviselhetetlenül meleg időszak, el lehet gondolkodni a sziesztán.

Megjegyezte azonban,

ha átalakítják a munkaidőt úgy, hogy például este nyolckor érjen véget, felborul az időbeosztása azoknak a külföldi tulajdonú cégeknek, amelyek sűrűn kommunikálnak külföldi partnereikkel.

Szeles Gábor elmondta: javul az ember szellemi és fizikai teljesítménye, ha ebéd után beiktat egy órányi pihenőidőt, sőt ha ez rendszeressé válik, az élettartamot is megnövelheti. Jelezte: nagy melegben mindenki sokkal hamarabb elfárad, az ilyen idő megterheli a keringést és rontja a koncentrálóképességet. Szerinte ha ilyen ütemben folytatódik a felmelegedés, biológiai szempontból mindenképpen indokolt lesz, hogy déltől kettőig, délután egy órától háromig pihenhessen a szervezet.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Még 2-3 év és megtapasztaljuj az 50 fokot is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.