Orbán Viktort fiatal belga rajongók keresték fel Tusnádfürdőn, a magyar miniszterelnök pedig kedélyesen válaszolgatott csodálóinak. "Minden nemzet azt kapja, amit megérdemel. Fel kell ébredni mielőtt baj lesz. " - Többek között ezt üzente a miniszterelnök a belga népnek.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
mennyibe kerulhetett ez az oleles a "belga rajongoktol"?
VIGYEK, hogyha annyira odavannak erte!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
mennyibe kerulhetett ez az oleles a "belga rajongoktol"?
VIGYEK, hogyha annyira odavannak erte!
Clavigo
@karma1: Belgiumban honosított,,,haza látogató ,magyarul beszélő román rajongók ..???
karma1
@Clavigo: Nalad a pont...:o)))) VIGYEK, VAZZE minel elobb es haza se engedjek... Mondjuk a belga "no-go" zonaba vegyenek neki egy alberletet...
kokopelli
@Clavigo: ...a balga "belgák"? ;-))))
(-Tud úszni? Nem?...és, ha megfizetem?) ;-)
Pálinkás Pál
@karma1: Ott beilleszkedne hamar,ugyanolyan!!!
Eriksson
@karma1: 07:33 Azoknak kéne egy kis üdültetés a no-go zónákba, akik pártolják a bevándorlást. Mondjuk Molenbeek éppen megfelelne.
karma1
@Eriksson: A Molenbeeket nem 2015-ben alakitottak ki, hanem hosszu evtizedek ota alakult ki, belga es francia gyarmatokrol importalt, hivatalosan is BELGA allampolgaroknak szuletett egyenekbol...

Ott VALOBAN van no-go zona, csak eppen a svedeknel es Becsben nincs, ahol a magyarok annyira szeretnek, hogy legyen. A lazar-fele becsi propagandafilm is oriasi mellefogas volt. Az mas lett volna, ha a Molenbeekben csinalja meg azt a filmet, de oda lazar meg pelenkaban sem mert volna bemenni.
fideszes trollok! Ne azzal foglalkozzatok, hogy mi van idegen orszagokban, hanem merjetek elmenni a Hos utcaba, Kobanyan, vagy eppen a "nyockerbe", Matyas terre, a Garay utcaba a VII keruletbe, este, sotetedes utan...
Azzal foglalkozzatok inkabb, meg azzal a kedves magyar feherboru 41 eves apukaval, aki a sajat lanyat kenyszeritette penzert szexre... Majd ha az osszes ilyen helyet, ilyen bunozo apakat-anyakat felszamoltatok - akkor lehet elkezdeni kritizalni a kulfoldieket, - de addig kussti
Eriksson
@karma1: Hiszen ezt mondom én is mindig! Foglalkozzon mindenki a saját dolgával és ne azt lesse, hogy mit tesz a másik.
Sokkal békésebb nyugodtabb lenne az élet kis hazákban.

Kőbánya, nyócker nekem nem mond semmit, legfeljebb hallottam róla, hogy mi folyik ott. Aztán vagy elhiszem, vagy nem. Mondhatnám azt is, hogy ilyen nem létezik Budapesten, de mondhatnám azt is, hogy ott gyűlik az ország-világ szemete, tehát bármi előfordulhat.
Minden csak szemlélet kérdése.

Beteg lelkű emberek márpedig mindenhol élnek, ez nem magyar sajátosság. Úgyhogy vérszegény volt a 41 éves apuka példája.

Sorry.
Nessy
Nálunk nincsenek no go zónák, ergo kénytelenek szegény bűnözők még utazni is egy kis gyilkosságért, betörésért, késelésért, nemi erőszakért.
Persze vannak utcák, aluljárók, ahova sötétedés után nem ajánlatos egyedül, táskával menni Jobb esetben csak a táskád kerül új tulajhoz.
Nessy
@Eriksson: Hát, én nem szemléltem ilyen békésen, amikor kőbányán ketten is igényt tartottak a táskámra. Szerencsére éktelen rondán tudok visítani, ők meg még nem voltak gyakorlott tolvajok.
karma1
@Eriksson: Nem verszegeny - mert ez a ficko a magyar tarsadalomban szocializalodott, attol lett ilyen, hogy valoszinu szar kornyezetben, rossz szocialis kornyezetben elt, nott fol, es amit ott latott, azt probalta meg prolongalni.
Egy szoval sem allitom, hogy mindezert kizarolag az orban kormany lett volna a felelos, de hogy az o uralmuk alatt romlott a leggyorsabban es a leglatvanyosabban a szocialis, penzugyi helyzet, amirol viszont egyedul csak o tehet, mert nala volt meg a penz a valtoztatasra, a felzarkoztatasra - de o inkabb mindet ellopta, es hagyta lezulleni Magyarorszagot.
A hsz-ed elejevel maximalisan egyetertek.
Eriksson
@Nessy: Talpraesett hölgy vlehetsz, tetszett a történeted. :)))
Nessy
@Eriksson: Kösz! Nem annyira talpra esett, mint inkább "irigy", mert a nyugdíjamra nekem is szükségem van! És a kártyával hamar megszabadítanának tőle. Arról nem is beszélve, hogy mennyi pénzbe és mennyi után járásba kerül mire minden igazolványt pótol az ember.
Eriksson
@karma1: Maximálisan egyetértenék veled, ha az egész golyóbist Orbán irányítaná. De nem így van. Ha széjjelnézünk a világban, mindenhol csak az erkölcsi anyagi romlást látjuk, ennek felelősségét más dolgokban kell keresni.
Talán a pénzorientált kizsákmányolásban.
Eriksson
@Nessy: Igazad van, de akkor is. Mindig az a túlélő, aki meg tudja védeni magát. Le a kalappal előtted. :)))
karma1
@Eriksson: Ja, van benne valami. De speciel a magyar helyzet egyertelmu lerombolasaert kizarolag az emuttnyocev antiszocialis, illiberalis es kozossegrombolo, bunpartolo orban-politikat teszem felelosse.
Azokban az orszagokban romlik latvanyosan a helyzet, ahol a kormanyok korruptak es a jobboldal torhet elore, kontrollalatlanul.
Most hunyt el egy sved baratunk, aki korhazban hunyt el, mert rakos volt, de az elete utolso pillanataig olyan egeszsegugyi kezelesben, apolasban volt resze, hogy Magyarorszagon a 4 csillagos szallodak sirva kernek toluk a receptet. Kulon volt kialakitva a csaladnak is lehetoseg, hogy utolso pillanatig a holgy mellett maradhassanak. (80 eves volt).
Ugyanennek a holgynek az unokatestvere is a baratunk, aki most 90 eves, es sokizuleti bantalmakban szenved, a felesege otthon apolja. Ehhez minden nap kap ingyenes segitseget - takaritonot, apolonot, ha kell, kulon bevasarlot is, es a feleseg MINDEN HONAPBAN kap egy het szabadsagot, amikor a bacsit egy hetre egy kivalo resthome-ba viszik, ahol szallodai szintu ellatasban, 24 oras orvosi es apolonoi segitseget kaphat.
Meg Svedorszagban sincs 27 %-os AFA, pedig a vilagon a legmagasabb adorendszer naluk van.
Ez a kulonbseg egy korrupt es egy nem korrupt kormany tevekenysefe kozott - ahol minden penzt az adofizetokre koltik, ott minden szempontbol jolet van - NINCSENEK no-go zonak, mint ahogy megprobalja kosa meg lazar, nemethsziszi beleszuggeralni a magyarokba ! - szoval nagy a bune orbannak es az o korrupt rendszerenek.
1magyar
Annyira nem hülye mérkell és zenekara sem, hogy ne tudná, hogy tönkreteszi Európát és az itt lakó fehér embereket.
Csak van az a... amiért elárulják.
Eriksson
@karma1: Én olyasmire nem adok, hogy elmúlt nyóc év. A mostani kormány nyócévezett, az előző kormány most nyócévezik a választópolgárok feje felett, mialatt a köznapi emberek élik a maguk életét. Ki jól, ki rosszabbul. Most úgy őszintén: Mi különbség van a propagandán kívül? Semmi. Soha, egyetlen kormánynak sem volt célja az emberek jóléte. Annak megteremtése mindig is az egyén felelőssége volt. Aztán aki tudta megoldotta, aki nem tudta az úgy járt.

Azt a svéd szociális egészségügyi helyzetet amiről most írsz, a hihetetlen kategóriába sorolom. Nem hiszem, hogy bármely svéd állampolgár olyan ellátásban részesülne ingyért. Ilyen a világon nincs.

Az, hogy vannak-e no-go zónák a svédeknél, túlzásban nem érint, lényeg, hogy itt, Magyarországon ne legyenek. Gyerekkoromban Szarvason egy ilyen no-go zóna mellett nődögéltem, úgy hívták, hogy Krakkó, amely határos volt a Cigányérrel. Vannak emlékeim róla, nem mind kellemes. Bár ott is változott a helyzet, mostanára már az egész városban szétszóródtak a nem idén barnultak, lépten- nyomon beléjük botlik az ember. Nem gondolom, hogy hiányozna még oda arab, vagy néger.
Pálinkás Pál
@karma1: És az általad említett helyeken.../nyócker...stb.../ vajon milyen "színű" népség miatt nincs biztonság??? Nos elárulom...ugyanolyan barnák miatt mint Molenbeekben
karma1
@Eriksson: Hol irtam en, hogy "ingyert"??? Azt mondtam, hogy a sved adozas az egyik legmagasabb a vilagon . (Ok is 25 % korul mozog, de meg mindig nem 27, mint Magyarorszagon). Tehat ok - mint ahogy a magyarok IS! - megfizetik a magas adojukkal a jo egeszsegugyet - csak eppen a magyaroknal elmegy ez a plusz penz kisvasutra, stadionra, Seuso kincsekre, maga zoltan koncertre, mandokira, satobbire, szekelyeknel 150 templom renovalasara. (Azert legalabb EGYET megneznek, ami mar elkeszult. Felo, hogy soha egyetlen egy sem lesz befejezve).
Pont a nagy migransaradat idejen voltam Svedorszagban es Finnorszagban (a fent emlitett baratainknal), es igenis, bar nagyon sok fekete es barnaboru ember van arrafele, sargak szinten, de a legtobben Oroszorszagbol, Livaniabol, Esztorszagbol jottek. Mindenki bekeben van a masikkal, nincs no-go zona, sem a fovarosban, sem a nagyobb varosokban, ahol szinten eleg sok szinesboru van.
Tudod, csak gazdalkodni kell tudni BECSULETESEN azzal a penzzel, amit az adofizetoktol beszed a NAV, es amivel az utolso fillerig el kellene szamolni.
Abban meg mindig markansan nem ertunk egyet - asszem, ebben nem is fogunk soha - , hogy a ket "emuttnyocev" kozott eg es fold a kulonbseg.
nekem senki ne mondja - meg te sem, - hogy a ketszer 8 ev kormanyzasa alatt egyforma lett volna a korrupcio merteke. Hol volt akkor meszaros? garancsi, csanyi? a szomszed pharaon? A naffa csalad? Es persze a tiborczek eliosa meg recsolke, a sajatlabu?
A latvanyos eletszinvonal romlas 2010 es az alapkatyvasz bevezetese ota kovetkezett be - ha az eredeti Alkotmanyunk lenne ervenyes, akkor a korrupcios torvenyeket nem lehetett volna bevezetni, es ezzel kormanyprogramma emelni a lopast es a korrupciot.
Dehat a potrohos megmondta, hogy aprilis 8-a utan mindenkivel leszamol, megbuntet, kirug es bortonbe zar, aki nem all be a NER-be.
Most nem tesz mast, csak ezt hajtja vegre a sameszaival
karma1
@Pálinkás Pál: Egy szoval nem mondtam, hogy nem. De mindket helyen az orszag sajat allampolgarairol beszelunk - ha oket nem sikerult valami miatt integralni, akkor az nemcsak az emlitett barna nepseg hibaja,hanem a nagypolitikaje.
(Ahol orban fovajda megbizza a nyilvanvaloan bunozo szinten barnaboru farkasflorit, hogy milliardokkal zarkoztassa fel ezeket az embereket, de nem teszi, mert jobb lopni, plane a fo"nivel osztozva - ott nincs reklamacionak helye).
Es nem mondom, hogy ez az integraciohiany elmaradasa csak orban hibaja lett volna: minden kormany szarul nyult hozza a kerdeshez, mashol es maskeppen fogta meg a dolgot.
Ha VALOBAN meg akarnak oldani a magyarorszagi ciganysag helyzetet, akkor orban miert nem a cserdi polgarmestert keresi meg, es miert nem neki adja a penzt, hogy az o belatasa szerint hozza fel a ciganysagot? Ja, mert az a polgarmester egy feherembernel is becsuletesebb, es az osszes penzt arra koltene, amire kapta: semmit nem juttatna vissza orbaneknak meg a sleppjenek...
Nem akar veluk foglalkozni erdemben senki sem. Rajuk huztak, hogy kezelhetetlenek - hat ugy is fognak viselkedni.
Azert te csak pofan vagnad a sajat fajtadbelit, ha azt latnad, hogy a neked szant penzt rendszeresen ellopja az orrod elol, nem?
Mit gondolsz, testorok nelkul a flori be merne menni egy nyockerbe, vagy Gyongyospatara?
Pálinkás Pál
@karma1: Nos...pont erről beszélek...van nekünk épp elég kezelhetetlen parazitánk,nem kell még importálni is! a cigány helyzetet meg véleményem szerint csak szegregációval lehet a legkisebb veszteséggel megoldani...elkülönítve azt csinálnak amit akarnak...de nem lenne "gazdatest"... a természet beszabályozná a populációjukat!!!
Eriksson
@karma1: Én úgy tudom, hogy az eü. ellátás a biztosítottaknak jár ingyen, de az sem foglalja magába a luxus kategóriát.
Az adófizetők pénze meg ezer és ezer dologra kell még az eü-n kívül. Azt kell beosztani, hogy jusson minden állam működtette intézményre, szociális ellátásokra, stb. Gondolom nem szükséges sorolnom, hogy mik azok a dolgok melyekre minden kormánynak feltétlenül költenie kell.
"bar nagyon sok fekete es barnaboru ember van arrafele, sargak szinten, de a legtobben Oroszorszagbol, Livaniabol, Esztorszagbol jottek."
Hát persze. Mindegyiknek ott az őshazája. :)))
A továbbiakban tájékozottabb vagy mint én. Mivel nem élek a húsosfazék mellett, így nem is tudhatom, hogy mi az igazság. Csak azt, amit a firkászok írnak. Azt meg tudjuk, mindig attól függően kell értelmezni, hogy ki határozza meg a bizonyos média arculatát.
Gauntlet
akkor vigyék magukkal staniolpapírba csomagolva ! Utólagos reklamációt nem fogadunk el !
karma1
@Eriksson: Megint felreertesz valamit. A JO ellatas NEM luxuskategoria, - ott ez mindenkinek JAR, aki a jovedelme utan megfizette a biztositasokat.
Erre Magyarorszagon is lehetett volna lehetoseg, ha nem lopjak el a befizeteseket a kormanykozeliek.
Ez ilyen egyszeru.

Egyebkent itt is ketfele ellatas letezik: mindenkinek jar alanyi jogon az ingyenes ellatas, ami a minoseget tekintve semmivel sem rosszabb, mint a biztositasos, csak aki fizet X osszeget magan biztositasba, annak nincs, vagy nagyon rovid a varolistaja.
Csak nekunk, magyaroknak csopogne a nyalunk otthon, ha ilyen ellatast kaphatnanak, mint ami itt van. (Es ez csak kb. 70 %-ig olyan jo, mint a sved rendszer. De az ausztral egeszsegugyi rendszer mar csak alig marad el a svedtol egy-ket nuansznyi dologban)
kereső
A cikkhez!!! Ezek a "belgák" is legalább olyan tájkozottak az únióról ,mint az itthoni rajongók. Aztat mondja az egyik" És még Juncker hivja magát antidemokratikusnak,aki nem is egy választott vezető"...Orbán pedig nevetett.
Az a helyzet,hogy igenis választott vezető a mindenkori Európai Bizottság elnöke.
"Az Európai Bizottság elnökét az Európai Tanács választja ki egyhangú döntéssel, ezután az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia a Bizottság többi tagjával egyszerre, egy közös szavazáson. Az elnök a Parlamentnek tartozik felelősséggel munkájáért, amely a teljes Bizottságot leválthatja egy bizalmatlansági szavazássa"
Az EU Tanácsának Orbán IS tagja, tehát ő is választotta!
Nemtelen dolog az ilyesféle hozzáállása.Itthon sincs senki,aki helyreigazitaná azokat, akik az EU parlament,és EU bizottság meg nem választott tagjairól beszélnek. Na itt kéne kezdeni a felvilágositó munkát.
Commenter
@Clavigo: valahogy így...elfogytak/elfogynak lassan a lengyel bértapsolók valamit ki kellett találni. Csodálatosan spontán rajongói megnyilvánulás. Izraelben és Németországban viszont spontán tüntettek ellene...
Minden nép azt kapja amit megérdemel...nem gondolom hogy ezt érdemeltük, hogy évtizedekkel vesse vissza az országot, és süllyessze el a rajta, és poshadt kurzusán rohamléptekkel átrohanó demokratikus világot.Fel kellene ébredni mert baj lesz. Fel kellene ébredni valóban és elzavarni. Mert már baj van, nem pedig lesz.
Commenter
@karma1:Na az ilyen szintű szociális ellátás fényévekre van Mo-tól és még mi osztjuk az észt az utóbbi időben a svédeknek folyamatosan, ma épp a külügyi államtitkár szólt be nekik... egyelőre a nem magán szociális otthonok nálunk leginkább egy elfekvőre hasonlítanak, abból is a legborzalmasabb fajtára... :(
Clavigo
@Shikari: Te egy marha vagy.. A Csüngőhasú,, ,maximum téged vezet a vályúhoz,,jó indulattal,,,a jászolhoz.,,,,,moslékos vödörhöz..
Clavigo
@Shikari: 07.58. Te kretén...Én minden hónapban járok Belgiumban . Antw-pen,Gent,Genk,,néha Brüsszel... Meséld már el,,hogy hol találom a no-go zónákat ?? Olyat viszont már hallottam,,,hogy Felsőcsutkára nem engedtek be újságírókat,,, :) :) :) :) Csak nem " no-go zóna " ?? Idióta vagy te ,,öreg.
Clavigo
@Shikari: Csak felhomályosítottalak,,,,kissé. Ne úgy tájékozódjál,,mint egy kiszántott egér. A " kérdőjelet " láttam a mondat végén,,,,nem olvastam,,ahogy a Duna-deltában szoktátok.
kereső
@Eriksson: Mond,ez most igy hogy? Mi a fene köze van ennek ahhoz,hogy orbán tulképpen helyeselt,hogy az EB elnökét "senki" sem választotta meg. Ezek szerint az EU Tanácsa senkikből áll-holott a tagállamok miniszterelnökei,ill.államfői a tagjai. És semmi köze ahozz,hogy orbán kit szeret és kit nem. Amúgy szerintem önmagán kivül senkit.Úgy látom nem érted a probléma lényegét, vagy terelni akarsz.
Eriksson
@kereső: Nem Orbán miatt tettem fel a cikket, hanem Merkel miatt. Mint olvasható, hogy az ő bólintására vártak az elnökválasztók. A cikk szépen, plasztikusan bemutatja, hogy milyen is egy demokratikus elnökválasztás, akárhányan vannak benne a "szavazóbizottságban".
Rockxy
"Minden nemzet azt kapja, amit megérdemel. Fel kell ébredni mielőtt baj lesz."
Ez tökre igaz.
Nekünk is abba kéne már hagyni a netánjahú seggnyalását.
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"Most a belga rajongók is románok lettek?"

Te sem gondolod komolyan, hogy Belgiumban léteznek olyan neonácik, akik oda-vissza autóznak 40 órát, 4200 km-t, hogy meghallgassák orbán führer magyarul elmondott lelkesítő hülyeségeit!
CsipkeRózsa
@Rockxy: Csak nem azt akarod mondani, hogy Netanyahu is hallgatta Tusnádfürdőn Orbán beszédét?

Egyébként, mit keresnek ott a belgák, vagy elírás történt, nem a balgák?
kereső
@Eriksson: Nem Merkelről van szó az eredeti cikkben.Esetleg,ha kérhetném orbán elvtárs megnyilvánulásáról fejtenéd ki a véleményedet ,már ha van. A "demokratikus" választásról meg csak annyit: Magyarország 2018.
Eriksson
@kereső: "Amikor az Európai Néppártban tavaly megfogalmazódott a gondolat, hogy – hasonlóan a többi nagy pártcsaládhoz – a konzervatívoknak is legyen közös jelöltjük a bizottsági elnöki posztra, a német kancellár nem támogatta az ötletet. Az európai kérdésekben az óvatosságot és főleg a zárt ajtós egyezkedéseket kedvelő Angela Merkelt zavarta, hogy előre meg kell neveznie jelöltjét az Európai Bizottság élére. Mivel azonban az összes többi nagyobb pártcsalád is így tett, az Európai Néppárt is rákényszerült egy közös jelölt kiválasztására, aki mögé a tagállamokban is fel lehet építeni a kampányt. Többen is szóba kerültek (például Donald Tusk lengyel kormányfő is), az Eurocsoport (az eurót használó országok szervezete) vezetését maga mögött hagyó, luxemburgi Jean-Claude Juncker viszont erősen ambicionálta a posztot. Majdnem olyan erősen, amilyen erősen a német CDU/CSU ellenezte őt."

Ésígytovább, ésígytovább... Sajnálom, hogy te csak az O, R, B, Á, N betűket ismered.
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Azt mondtam, hogy a sved adozas az egyik legmagasabb a vilagon . (Ok is 25 % korul mozog, de meg mindig nem 27, mint Magyarorszagon)."

1) ÁFA:
Svédországban az általános ÁFA mértéke 25 százalék, de az élelmiszereké 12 százalék, kulturális szolgáltatásokra, könyvekre, újságokra, közlekedésre(!) 6 százalék, de sok az ÁFA-mentes szolgáltatás, mint pl. az egészségügyi(!), a szociális(!), a banki vagy a pénzügyi szolgáltatás.

2) Kíváncsiságból megnéztem, hogy mennyi SZJA-t kellene fizetnem Svédországban és Magyarországon:
Igazán nagy különbség nincs, mivel nem minimálbért viszek haza, s Svédországban progresszív adózás dívik.
Számszerűsítve Svédországban 34,4 százalék, Magyarországon pedig 33,5% a tavalyi fizetésemre számítva.
Ami viszont nagyon durva, hogy egy ott alacsonynak számító bérnél 13,6 százalékos az elvonás, addig orbanisztánban egy minimálbéres ugyanúgy 33,5 százalékkal támogatja a gecik lopásait, stadionok építését!
A progresszív adózásnak köszönhetően a bérek közötti szakadék sem olyan durva, mint Magyarországon.

Szakképzettség nélküli kezdő fizu bruttó 18.720 SEK, levont adó (19 százalék) 3.557, nettó 15.163 SEK.
Szakképzett átlag bért kereső fizuja bruttó 24.000 SEK, levont adó 4.800 (20 százalék), nettó 19.200 SEK.
Több diplomás szakember bruttója 40.000 SEK, adója 10.000 (25 százalék), ez nettó 30.000 SEK.
Vagyis a szakképzetlen kezdő fele bért visz haza, mint a többdiplomás szakember.
Persze a Svéd gazdaság is szakember hiányban szenved, a fentiek nem minden területen, régióban érvényesek :-)
karma1
@F_Viktor: Koszi, hogy helyettem megtetted az osszehasonlitast. Veletlenul ezek a barataink nagyon jo anyagi korulmenyek kozott elnek, az elhunyt barat egy tanarno volt, egyedul elt, de segitsege volt az allamtol, mig betegeskedett es amikor mar otthon volt, akkor is kapott mindenfele szocialis gondozot.
Sajnos, mi is eppen most tapasztaljuk meg az itteni egeszsegugyi ellatas milyenseget - a vejemet eppen a halalkozeli allapotbol hoztak vissza, sikerrel, az allami korhazban, ami teljesen ingyenes ellatast ad az allampolgaroknak, vagy az allando letelepedesi engedellyel eloknek.
Holnap atviszik egy olyan rehabra, ahol egy kis kulon apartmant kap majd , ahol a csaladja meglatogathatja, vagy akar vegig is vele maradhat, ha szukseges. Ezert nem szamolnak fel kulon semmifele koltseget sem, a belso rehab kajat kaphatnak a csaladtagok is, szinten ingyen. Ha hazajohet majd a rehabrol, ahol ujra jarni tanitjak ,- mert egy rosszul mutott (5 x mutott) boka bemondta nala az unalmast - akkor fog kapni novert, minden nap otthonra, aki a szukseges gyogyszereket beadja, a ket elfertozodott, de mar gyogyulo sebet atkotozi, fog kapni otthonra gyogytornaszt az orvos altal eloirt suruseggel, es a lanyom fog kapni melle szocialis munkas segitseget, ami pl. hazimunkaban torteno segitseget jelent.(Takaritas, bevasarlas, stb.)
Ezek a szolgaltatasok mind ingyen jarnak, es barmilyen gyogyaszati segedeszkozre szuksege van, akkor azt is ingyen megkapja a korhaztol.
F_Viktor
@karma1: Először is a vejednek gyors gyógyulást kívánok.
Másodsorban pedig ahogyan írod, badarság lenne összehasonlítani a svéd, a japán, az ausztrál, stb. egészségügy színvonalát a magyarral, pedig kinyílik az ember zsebében a bicska, mikor minden nap látja, hogy az azonos elvonás ellenére mekkora a szakadék, s az orbán rezsim hány magyar embert küld a másvilágra pl. a stadionok építésével, a közpénzek ellopásával, nem megfelelő felhasználásával.
De ez biztosan nagyon jó a magyar nemzetnek, mert mélymagyarjaink ilyenkor nagyon kussolnak!
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"Csak nem megint a náci kártya került elő?"

Mesélj, a szélső jobbereken kívül ki támogatja még orbán elmebeteg, országromboló "politikáját"?
kereső
@Eriksson: őszintén szólva, nem érdekel,hogy ki hogyan lobbizott azjúnióban- mert a cikk nem erről szól, hanem az arról az öt betűről, amit voltál szives közölni,hogy én csak azt ismerem.
Nem tehetek róla, de ha egy cikk O R B Á N -ról szól, akkor talán jogos,hogy róla mondok véleményt, nem Merkel kanzlerinről,meg a többiről.
Nessy
@karma1: Ezek után "élvezve" a világszínvonalú magyar eü. ellátást, sírva fakadsz!
Vejednek mielőbbi javulást!
Persze, álomtitkárainkat és minisztereinket is megértem, mert ők VIP ellátást kapnak, ergo fogalmuk nincs a rögvalóságról.
karma1
@F_Viktor: Itt sem vonnak el tobbet, mint mas orszagokban: egysegesen minden arucikkre 15 % az AFA (GST), a minimalberek egy bizonyos osszegig abszolut adomentesek, utana savosan emelkedik, de a legmagasabb jovedelmeknek is 38 % alatt van az adoja (Most nem neznek bele konkret szamokba, mert itt mar holnap van, ejszaka).
Van jo magannyugdij penztar rendszer, es mindenki 65 eves koraban elmehet nyugdijba, egysegesen megallapitva egyeduleloknek, hazasparoknak, vagy megvaltozott egeszsegi allapotuaknhak. Tovabba 65. szulinapra kap az ember egy kartyat, amivel sok helyen kulonbozo mertekig arengedmenyt kaphat vasarlaskor, kozlekedesben, szolgaltatasokban, orvoslatogataskor, gyogyszervasarlasban, vagy egyes dolgok teljesen ingyenesse valnak ebben a korban.
Eriksson
@kereső: Hát persze, ez egyértelmű.
De ha téged a lényeg nem érdekel... Nincs miről beszélgetnünk.
kereső
@Eriksson: Nem,tényleg nincs miről beszélnünk! Majd akkor beszélünk-és úgy rémlik,hogy anno beszéltetek is erről/én még nem, mert akkor még csak olvasó voltam/-amikor folyt az adok-kapok,hogy ki kit támogat az EB elnöki székben.De ez a cikk, most nem erről szól.Nem hagyom magam elterelni. Tudom,hogy szivesen teszed- de azért se!
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"Egy csöpp önellentmondást vélek felfedezni a szavaidban! :-)))))))"

Nincs semmi ellentmondás, mivel ti, jobberek nácizzátok Netanjahut a Palesztin politikája miatt!
Az említett találkozó sok magyar kommentelőnek nem is tetszett!
Említhetném, hogy vannak közös vonásaik, elég ha a 2011-es, párizsi G20-as csúcstalálkozóra gondolsz, mikor "egy magánbeszélgetés során Nicolas Sarkozy francia elnök azt mondta Benjamin Netanjahu izraeli kormányfőről, hogy nem bír ránézni, mert egy hazug.
Sarkozy beszélgetőtársa, Barack Obama amerikai elnök erre úgy reagált: lehet, hogy a francia elnöknek felfordul tőle a gyomra, de neki meg minden nap meg kell vele birkóznia.
karma1
@Nessy: Koszonom a jokivansagot - nagyon remelem, hogy legyozi a szervezete a bajt, mert nagyon sulyos volt. De bizzunk abban, hogy meg viszonylag fiatal, 46 eves.
A magyar eu-re visszaterve: ha eppen nem a nyomorult napjait tengetne mar tobb mint egy eve egy gyerekkori baratom, aki igazan kaphatott volna akar VIP ellatast is, - akkor talan meg elhinnem, hogy a fideszesek milyen jol jarhatnak.
Hat nem fognak jol jarni! (Bar errol Te sokkal tobbet tudhatsz, mint ex eu-s). Van egy olyan erzesem, hogyha nagy baj van, akkor azert egy fideszes is a mentoknel kezdi, es ez az ido mindent eldonto ido!! (Gyerekkori baratom, Lerch Pisti a V'Moto-Rock-bol a Jegpalyan lett rosszul (stroke-ot kapott), es a Jegpalyara 45 perc alatt ert ki a mento!!! Az Orszagos Mentokozpont a Bajza utcaban van (volt, mikor en meg otthon eltem), es ezt a kb. max. masfel kilometeres utat keptelen volt megtenni rovidebb ido alatt, mint 45 perc!!! Persze oxigenhiany az agyban, maradando karosodas, hiaba kerult aztan jo idegsebeszek kezebe, - hat nem tudtak vele tul sokat kezdeni. Az Amerikai uti Idegsebeszeten FERTOZES a mutet utan, szondas etetes, stb. gyogytorna hianya, rossz muteti dontesek sora. stb...
Pedig ismert, raadasul szimpatikus zenesz, Liszt dijas, lovagkeresztes, stb. es meg penze is van eleg, hogy extra szolgaltatast kaphasson, vagy legalabbis egy normalisan elvarhato minimal kezelest. DE NEM FIDESZES - ez viszont szinten hozzatartozik az igazsaghoz.
Jelenleg egy csomo kezelesen tul van, de egy hospice-ben el, ahol mindenki kedvence, de csak egy atlagos orvos vigyaz ra, mert nem jut neki meg specialista sem.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a mento kihivasa a donto: mire felveszik, mire megerteted veluk, hogy Te milyen fontos ember vagy, milyen jo fideszes elvtars, akinek minimum az elitkorhaz jar, es akkor a keson kijovo mento bevisz a Honvedba a Zacherhez, akinel meg a Schwajda felesege - szinten mufordito - is meghal??? Tenyleg ez a szuper VIP ellatas???
Rockxy
@CsipkeRózsa: Nem, mást akarok mondani, de az "hivatalosan" nem igaz, mert nem írta meg a sajtó és egyelőre nem is fogja.
A lényegről nem tájékoztatnak, mert még felébred valaki.
F_Viktor
@Shikari: Szememben náci, az elmútnyócév túl sok hasonlóságot mutat a hitleri politikához.
Nincsen semmi izraeli "elismerés", orbán keresi a helyét, hogy kihez, melyik diktátorhoz csapódhat a HUNExit után, Netanjahu nyilatkozata a látogatásról pedig végig hazugság volt, ami egyáltalán nem áll messze tőle.
kokopelli
@karma1:..sőt még a "szegény NSZK"-ban sincs olyan magas! Az általános Áfa 19%,de az
élelmiszerekre 7%. A rohadt kizsákmányolók!
Kell a Forint a csuti sok sajátlábonálló szentcsaládnak lábbelire?! ;-)
kereső
Ketten vannak a videón- elnézve orbánt, igen nehezen tudták volna körbeállni.
És,hát az eredeti cikkből az is kiderül,ki az aki kötetlenül beszélhetett vele:
"A belga szélsőjobbos diákvezér Dries Van Langenhove videót töltött fel diákszervezete látogatásáról Tusnádfürdőn, ahol egészen különleges dolog történt: a férfi kötetlenül beszélgethetett delegációja vezetőjeként pár percet Orbán Viktorral!"
kokopelli
@kereső: Én csak a felső képet láttam,ahol egy fekete T-Shirt-es "diák" is állt
vigyorogva,mint akit "dugni" visznek!Elég öreg volt diáknak,de balga lehetett
akinek biztos 50 pótvizsgája jött össze a belga egyetemen!Legalább az ilyen
ökörségekre ill. hibákra vigyázhatnának!...holott a fideszes egybiteseknek
ezt is el lehet adni! ;-)
kokopelli
@durbincs: ..anyádat várom,hogy leadja a strichlóvét a "fuvarjai" után!!
SystemError
@Shikari: @durbincs: Hogy ugranak a bértrollok az utolsó politikai cikkekre is...:)
simmering73
Belga? Talán balga rajongó. Kettőről tudok itt a propin, most is itt tépik a szájukat.
kokopelli
@durbincs: nem akartam a tiedről,mert téged apád hugyozott a falra,és a napsütés
intézte el a többit! Szegény árva román bérkommentelő! :-))))))))))))))))))))))))
..Ende der Durchsage!
advocat
Üzenném ezeknek a balga belga fiataloknak. ÉLJENEK itt, és talán utána majd másképp gondolkodnak! Ne osszák az észt ottanról. Volt 45 évük amíg kussoltak a "nyugatiak". Majd Gorbi után lettek ilyen bártak. Gondoljunk 1953 Berlin, 1956 Lengyelország, Magyarország, 1968 Prága, 1980 Lengyelország...
SystemError
@durbincs: Olyan kiszámíthatatlan vagy :)
Kopacsi bacsi
@karma1: Te meg már most is mehetsz a muzulmán kutyákhoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.