A hétvégén rekordot döntött a balatoni strandok látogatottsága, kedvez a forró nyár a balatoni szállásadóknak is.

Az idén akár kétjegyű is lehet a vendégforgalom növekedése a Balatonnál

– mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke. A 23 tagszervezetet, illetve közel 3 ezer turizmusban érdekelt balatoni vállalkozót tömörítő szervezet elnöke azt mondta, hogy rendkívül felértékelődtek és keresettek lettek a magánszálláshelyek, így a tótól távolabbi települések is jobban részesülhetnek a turizmusból.

Rengetegen választják a Balatont

Tapasztalatai szerint nagyon nehéz most szállást találni a Balatonnál. Akadnak, akik kocsikban alszanak, vagy sátrat vernek fel a kocsijuk mellé. A szakember túlzónak nevezte a nyár eleji, munkaerőhiány miatti aggodalmakat, hiszen a vendéglátóhelyek egyre magasabb színvonalon, felkészülten teljesítenek.

A forgalomnövekedés nemcsak a hőségnek, hanem annak is köszönhető, hogy sok az izgalmas, színes program, a Balaton vízminősége pedig hibátlan, annak ellenére, hogy százezrek fürdőznek benne

– mondta a BTSZ elnöke. Úgy látja, a Balaton a strandok, közterek fejlesztései eredményeképp egyre vonzóbb. Elmondása szerint a szálláshelyek bővülésére 2020-tól lehet számítani, így a következő időszak sürgető feladata lesz a régió közlekedési, parkolási gondjainak megoldása.

Cikk- és címlapkép: PIxabay

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Miközben harcolunk azért, hogy maradjanak szabad strandok (nem fizetős) a Balatonnál, mert a szegényebb családok is akarnak fürödni, ez rendben is van, de egy szó nem esik arról, hogy milyen állapotok vannak ezen helyeken. Konkrétan--vasárnap délelőtt Bfenyvesre érkeztünk a szabad strandra,vesztünkre. Elviselhetetlen hőség, elviselhetetlen ember tömeggel.Egyetlen wc, ami már délelőtt 10 órakor eldugult állapotban, bokáig ért a húgy és a fekália-bűz mindenfelé. 1 db öltöző fülke a parton, hosszú sor állt előtte. Mindenfelé kosz, szemét, árnyékos helyet már nem találtunk. Az önkormányzat nem gondoskodik pénz hiányában a tisztaságról, állami támogatás erre nincs. Az állapotok meg olyanok, amilyennek leírtam. Legközelebb mégis a fizetős strandot választjuk, egy minimális higiéniai feltételek miatt.
Yoda69
Nem csoda hogy penztaros lorincj es nemzet vejkoja felvasarolta mar a fel Balatont. Nehez olyan helyet talalni, hogy ne orbanviktor bukszajat tomje a jonep.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.