A Pénzügyminisztérium közlése szerint az államháztartás központi alrendszere július végén 1491,0 milliárd forint hiánnyal zárt, amin belül a központi költségvetés hiánya 1557,0 milliárd forint volt, az elkülönített állami pénzalapok 19,1 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 46,9 milliárd forintos többletet értek el. A július végéig összehalmozott 1490 milliárd 2011 óta a legmagasabb összeg, akkor is csak mindössze 4 milliárddal volt magasabb a deficit, emlékeztet az Mfor.hu. Az 1490 milliárd az hiánycél 109 százalékának felel meg. A tárca MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a költségvetés kiadási oldalát az olyan fejlesztések nyomták meg, mint az otthonteremtési program, a közúthálózat felújítása és fejlesztése, a Modern Városok Program és az Egészséges Budapest Program beruházásai.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Modern Városok Program? Hiszen eddig csak igérgetés szintjére jutottak a dolgok-választás előtti orbán haknival/meg kósa körmánybiztos !!!- mindenkinek,mindent. Mit valósitottak meg a programban,hogy a pénzt meg már elköltötték.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Akkor EZEK SZERINT nem csak az EU-s lóvét, a KÖLTSÉGVETÉS lóvéjára is rájártak az ÚJ GAZDAGOK olyan formán, hogy NEM FORGATJÁK vissza a gazdaságban, hanem valami
CsipkeRózsa
Az egész éves hiánycél 109 %-ának felel meg.
kereső
Modern Városok Program? Hiszen eddig csak igérgetés szintjére jutottak a dolgok-választás előtti orbán haknival/meg kósa körmánybiztos !!!- mindenkinek,mindent. Mit valósitottak meg a programban,hogy a pénzt meg már elköltötték.
Commenter
Milyen költségvetést is kért a csuti az idén a pénzügyminisztertől? Emlékeim szerint "betonbiztosat"...erről is ennyit.
kereső
@Commenter: ez betonbiztos! Mert még teljesithetőek lennének az euró bevezetésének feltételei.
Igy meg ,a gyenge Ft révén-többletben úszik az mnb/ és alapitványai/.Igaz,hogy az import is megugrik+jövedelem kiáramlás: infláció?? Köszöni ,jól lesz.
tudode
@tudode: .
Folyt.
..., hanem valahol a VOLGA, v MESEORSZÁT mentén dugi bugi, amelyre az is utal pl, hogy
.
24.hu/belfold/2018/05/25/orban-svajci-bankara-is-ott-volt-amikor-orban-steve-bannonnal-talalkozott/
.

.
Commenter
@kereső: politikailag, gazdaságilag totál taccsra teszi az országot.Betont fogunk. Biztosan.
Edmond Dantes
Szép lassan választ kapunk arra,hogy az ÁSZ miért rontott rá most a kórházakra,korábban pedig az MTA-ra.Valahogy be kell adni a népnek,hogy miért jönnek a szigorú megszorítások.Ugyanis pazarló az egészségügy,a közlekedés,az oktatás,a tudományos kutatás,a kultúra...minden.Hiába spórol keményen a kormány, töri magát Mészáros meg Garancsi meg Tiborcz, meg kimondottan az Orbán család, meg a többiek.Ezek a fentebb felsorolt rohadék ágazatok ugyanis gátlástalanul dőzsölnek,arany füstöt zabálnak,mint Vajna felesége.Ha így megy tovább, semmi nem marad a felcsúti akadémiának.Na,de ennek vége!!!
csipetke
Költségvetési hiány?Ezen nem lehet csodálkozni,ez várható volt.A választás után lehetett olvasni,hogy a fidesz 800 mlliárdot baszarintott el.Itt az eredménye a vásárolt szavazatoknak,ezek járulékos költségei,a szervezett szállítás a szavazásra,aztán a folyamatos,évek óta tartó Sorosózós-migráncsozós plakátok isirgalmatlan összegbe kerültek.A folyamatos urizálás,orbán Várba-költözése már több,mint a duplájába van,és lehetne sorolni estig a felesleges pénzkidobásaikat.Most meg a kórházakat cseszegetik?Akik eleve kevés pénzt kapnak,és kénytelenek taktikázni,a kevés pénzzel.És most mi lesz?Mi fogunk szívni a hataloméhes rablóbanda miatt,akiknek semmi se volt drága,hogy hatalmon maradjanak.
kereső
@csipetke: Semmi sem volt "drága" azért, hogy megússzák a börtönt, az ellopott pénzek miatti elszámoltatást. Tényleg...Tiborcz I nagykorú állampolgár cégeinél iratanyagot foglalt le a rendőrség,az OLAF jkv.-vel kapcsoltaban.Az okozott kár- amit leszünk szivesek visszafizetni/ egyébként kőkemény költségvetési csalás!!!/-nem hallottam,hogy előállitották volna a cég vezetését!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.