A lakosság ma már kiszámíthatóan tud tervezni jövedelmével, a reálkeresetek emelkedése miatt pedig nagyobb összeget fordíthat a mindennapi kiadások mellett a megtakarításokra és az egyéb költségekre is. A jövedelmi helyzet javulása a reálkeresetek miatt következett be, mivel a piaci árak csak kismértékben változtak. Nagymértékben javult a lakosság jövedelmi helyzete az elmúlt években, a szegénységi mutatók pedig a mérések 2004-es kezdete óta nem voltak olyan alacsonyak, mint az utolsó vizsgált évben, 2016-ban – írta kedden a Magyar Idők. Ahogy arról a lap már korábban is beszámolt, több mint 1,3 millió fővel csökkent 2012 óta azoknak a száma, akiknek súlyos anyagi nélkülözéssel kell megküzdeniük. A legsúlyosabban korábban a váratlan kiadások kifizetésével kapcsolatos nehézségek érintették a lakosságot: 2012-ben közel 7,3 millióan nyilatkoztak úgy, nem tudnak megbirkózni a nem tervezett költségekkel. Habár számuk 2016-ban is magas volt, hárommillió fő, de a javulás jelentős.

Forrás: pestisracok.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
s akinél/akinek nem így van (vagy legalább nem ezt hazudja), az náluk nem számít magyar embernek! =))
Hellcat
A jövedelmemmel eddig is tudtam tervezni...pontosan tudtam végig mennyire szarban leszek.
dodóka
Legalább egy érintett jelentkezhetne.
tudode
Közgazdasági, és pénzforgatási ismeret nélkül REÁLKERESETEK a rendszerváltásig voltak, amely magában foglalták az eü., ingyenes alsó-, és felsőoktatás, üdülést, stb.-t.
.
Magam részéről a BÉREK BRUTTÓSÍTÁSAKOR jutott tudomásomra, hogy a FOGLALKOZTATÓ vonta le pl. az ADÓT, és egyéb járulékokat! A fizetés kifizetésekor "csak" egy un. slejflin, v min volt egy sorban az ÁTVETT havi REÁLBÉR!
eszegfu
"...a piaci árak csak kismértékben változtak..." Ehhez már tényleg pofa kell!!! Pont a sertéshus 5 %-os ÁFA-ját hozza példának! Nem hiszem, hogy nem érzik, nem látják még a kormány hivei is, hogy ma már u.annyiba kerül a sertéshus, mint amennyi volt 27 %-os ÁFA-val!:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.