A párt szerint a Fidesz-KDNP okozta a botrányos helyzetet.

A párt országos elnökségének titkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján az Állami Számvevőszék elnökének hétfői, a Magyar Időkben megjelent interjújára reagált. A cikk szerint Domokos László több intézmény ellenőrzése után arra a megállapításra jutott, hogy pénzügyi szempontból botrányos, anarchiára jellemző állapotok uralkodnak az egészségügy egyes területein.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: az egészségügyben tapasztalható botrányokat a Fidesz-KDNP idézte elő, miután az elmúlt nyolc évben több száz milliárd forintot vont ki az ágazatból.

LMP: a kormány a hibás az egészségügy helyzetéért

Fotó: pixabay.com CCO

Az egészségügyi intézmények GDP-arányos finanszírozása történelmi mélypontra süllyedt, ezért ilyen környezetben nem lehet teljesíteni azokat a kritériumokat, amelyeket Domokos László számon kér a kórházak vezetőin – jelentette ki.

Közölte: a magyar betegeknek négyszeresen kell fizetniük a gyógyulásukért, mert a társadalombiztosítás mellett magánrendelésekre, hálapénzekre és az olyan alapvető eszközökre is költeniük kell, mint a kórházi WC-papír vagy a pelenka.

A politikus, aki felszólította a kormányt, hogy "ne használja az Állami Számvevőszéket arra, hogy politikai leszámolásokat (.) hajtson végre", később úgy fogalmazott: a Domokos László által keltett "műbalhénak" az lehet a célja, hogy bevezessék a kancellári rendszert a kórházakban.

Más témában feltett kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a "XXI. századi pártok" között szükség lenne valamilyen együttgondolkodásra vagy együttműködésre. Ezek közé a pártok közé az LMP mellett a Jobbikot és a Momentumot sorolta.

Arra a kérdésre, hogy elfogadhatónak tartaná-e, ha Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke lenne az ellenzék vezetője, azt felelte, hogy "én mindent lehetségesnek tartok".

Ha létrejön egy "új pólus", akkor majd meg kell hozni a döntéseket, hogy azt ki vezesse, és abban ki, milyen formában vegyen részt – tette hozzá. Egyúttal azt is elmondta, hogy az LMP szeptember és október folyamán készül döntéseket hozni az ügyben.

Kanász-Nagy Máté megjegyezte, hogy a Jobbikon belül nagyon komoly "pozitív folyamat zajlik", mert a párt "szélsőséges, radikális" politikusoktól szabadul meg, ami megkönnyíti a közös gondolkodást, és lehetővé tudja tenni az esetleges együttműködést.

A politikus további kérdésekre válaszolva azt is elmondta, hogy a balliberális erők "XX. századi pártok", és a múltat képviselik, ezért velük nem törekszenek megegyezésre. Hozzátette, a DK-val semmilyen együttműködést nem tud elképzelni, ahogy a Párbeszéddel és a Magyar Liberális Párttal sem. Utóbbi kettőt úgy jellemezte, hogy "gazdatestet keresnek maguknak" a politikai életben, ezért "felkapaszkodtak az MSZP hátára", mert önmagukban, önállóan, nem tudtak volna bejutni a parlamentbe.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután az LMP segítette most is a fideszt a kétharmadhoz, és lelkesen szava együtt nem ritkán a kormány frakciókkal, némileg hiteltelen a felvetésük. Abban igazuk van, hogy a legtöbb szöget a párunk és kormányunk verte/veri az egészségügy koporsójába, de sajnos ők is hozzájárultak.
Clavigo
Kanász... ti azért már megtaláltátok a " gazdatestet " magatoknak..
Nessy
Miután az LMP segítette most is a fideszt a kétharmadhoz, és lelkesen szava együtt nem ritkán a kormány frakciókkal, némileg hiteltelen a felvetésük. Abban igazuk van, hogy a legtöbb szöget a párunk és kormányunk verte/veri az egészségügy koporsójába, de sajnos ők is hozzájárultak.
Commenter
@Clavigo: elkanászodott fiókpárt ez az lmp ungárfival azélen. Ha ennyire tudtátok hogy a kormány ebben is hibás akkor nem kellett volna talán 2/3-ad hoz segíteni őket. Hiteltelen senkik, remélem nincs olyan ellenzéki párt aki szóba állna velük. Süllyesztőbe valók örök időkre.
Lepényleső
Ez egy igen bölcs felismerés,már azt hittem a hajléktalanok.
cikicakk55
Bagoly mondja verébnek effektus. Ugyan olyan mocskos banda az LMP is,mint a többi. Nem kéne válogatni,hogy kivel akarnak összefogni,kivel nem. A válogatásnak meg lett az eredménye.Pont Ők juttatták a 2/3-hoz a Fideszt. Még egymással sincsenek kibékülve. A legbalhésabb párt az összes közül. Mondjuk a Jobbik sem piskóta,mert Ők is rendesen bekavartak saját maguknak,de az LMP ráadásul még keményen hazudik is. azt,hogy az utóbbi 9 év még jobban lezüllesztette az egészségügyet,az LMP nagyon okos vezetői nélkül is tudja minden Magyar Állampolgár. Inkább arra keresnék a választ,hogy mit kéne tenniük ahhoz,hogy a jelenlegi diktátor és bandája ne húzzon ki még 4 évet,vagy ki tudja mennyit akarnak. Persze most már úgy is késő! Valahogy utólag mindegyik ellenzéki párt annyira megvilágosodott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.