Az MTA felidézte, hogy mikor akarták a testületet először megszüntetni: a Rákosi-korban.

Erős üzenetet küldött a Magyar Tudományos Akadémia a kormánynak, amely alaposan visszavágta a finanszírozását és az önállóságát. 

Alaposan odaszúrt a Magyar Tudományos Akadémia a kormánynak – fotó

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Csörföly Dániel

Mint ismert, a költségvetésről szóló vitánál derült ki a nyáron, hogy az MTA költségvetésének egy jelentős része fölött az újonnan alakult Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendelkezhet – de az innovációra szánt források is Palkovics László miniszter irányítása alá kerültek. A tempóra jellemző, hogy a költségvetési tervezetről alig egy órája volt dönteni a tudományos testületnek, amely nyilván nem fogadta el a kormány előzetes tervét – amely a függetlenségét is veszélyezteti –, és a költségvetést sem írták alá. 

A napokban az Állami Számvevőszék korábbi fideszes országgyűlési képviselő vezetője, Domokos László szállt bele az MTA-ba, mondván a kutatók közpénzeket használnak fel, amiket az adófizetők "raknak össze". 

Mindezekre frappáns választ adott az MTA a Facebook-oldalán az alábbi képpel:

Magyar Tudományos Akadémia – MTA – hivatalos oldal

1945-1948 között a Magyar Tudományos Akadémia a megszűnés határán volt. Az MTA történetének részletei: http://mta.hu/data/dokumentumok/egyeb_dokumentumok/MTA_Tortenete_net.pdf

(via 444)

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: Ez a komment minimum egy Orbán-érdemrendet érdemel. Remélem augusztus 20.-án meg is lesz. Gondolom a "magyargyűlölő magyar állampolgárságúak" a Soros-bérencek magyar fordítása. Pontosan úgy, ahogy a nagy magyar-nemzeti-kereszténydemokraták használják
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@csak úgy...: ma, 20:28
Csak figyelek, egyszer úgyis elárulja magát. Ő is tévedhet!
Sámannus
Most indul a foci akadémiákon a genderszak oda kell a pénz.
Desischado
@karma1: @Nessy: Igazatok van, és nagyon kedvesek vagytok. A gond csak az, hogy mivel papírom nincs, csak kuli munka jut, sokszor még az sem. Éhbérért.
bencemacska
@Desischado: ma, 04:59
Ez nem annyira a papíron múlik, mint az "összeköttetéseken". Mikor megszűnt a munkahelyem, és munkanélküli lettem,senki sem kérdezte meg mit tudok, vagy miről van papírom, csak azt, hogy hány éves vagyok!
Másik: Mennyivel jobb, ha azzal nem vesznek fel, hogy túlképzett vagy, mint azzal lehet, hogy tudsz, de ha nincs róla papírod...Ürügy mindig akad.
Hidd el, nagyon sokan szeretnék olyan tisztán kifejezni véleményüket, mint ahogy te teszed!!!.
Desischado
@bencemacska: Köszi, nagyon kedves vagy. És igazad van, de nekem is, mert mivel nincs felsőbb végzettségem, esélyem sincs normális munkára. Igaz, a korom miatt sem, ezt jól mondod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.