Szépen hangzik, hogy a helyi tökmag, a hímzésminta és a pirospaprika majd megmenti a haldokló vidéket, de ennél azért bonyolultabb a helyzet. Egy szociológus évek óta vizsgálja az őrségi és a Kalocsa környéki kistelepüléseket, van-e értelme a kulturális örökségre építeni. Kiderült, hogy ahol bejött a biznisz, ott nem a helyiek, hanem az odatelepülő városi középosztály víziói valósultak meg. Ha egy helyi közösség mégis a maga erejéből indulna el, nehéz dolga van, mert szinte senkitől sem tud segítséget kérni.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Otthon a városában döntsön oszt. jónapot !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Otthon a városában döntsön oszt. jónapot !!!
tudode
Annak tudatában mi VOLT az ÉRTÉKE a falvaknak, azaz az, HA a PARASZT nem termel, a VÁROSIAK éhen pusztul/tak/nak!
..
De a RENDSZERVÁLTÁS, és az ORSZÁG legnagyobb vesztese a vidék, az ORSZÁG ÉLÉSKAMRÁJA!
.
Fokozatosan KIHERÉLTÉK a TSz-eket, Állami Gazdaságokat, a HÁZTÁJI termelőket, és a "csuti" tette rá az "i"-re a pontot azzal, hogy azok a falvak, amelyek NEM un. FIDESZESEK u.a.
felköthetik az etetőjüket!
.
Fehér ember nem felejt, hiszen a KISGAZDÁKKAL házasságot kötve a "csuti" elfoglalt, többet között rövidnadrágosan 12 ÁLLAMI GAZDASÁGOT!
.
Az orbáni tizenkettő - Szemfényvesztő dolgozói privatizáció
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/az-orbani-tizenketto-87952
"""Napjainkra pénzügyi befektetők kezébe került az a 12 állami gazdaság, amelyet "dolgozói" privatizációban értékesített 2001-ben az akkori Orbán-kabinet. A cégeket eredetileg a helyi menedzsment és az alkalmazottak vehették meg, ám idővel többségük az ország leggazdagabb emberei közé tartozók tulajdonába került."""
.
Aztán TIZENHARMADIK baromkodásuk után leesett a tantusa, hogy a MODERN VÁROSOKON kívül vannak még falvak is, és MÉZESMADZAGKÉNT zászlójukra tűztéka FALU PROGRAMOT, miután kizabrált az TEJ TESTVÉREIVEL oly annyira, hogy ZSUZSANNA testvér osztogat malacokat, tyúkokat a "csuti" haverjai gyártásában
.
------ Orbán főtanácsadója: "Aki nem pályázik, azt én ölöm meg!"
www.youtube.com/watch?v=bZJuL1qosI0
.
Isten mentse meg ezt az országot akár egy POLGÁR HÁBORÚSKODÁSTÓL, rajtuk kívül mindenkinek FELKOPIK az állam, miközben ők majdan elhúzzák KELETI barátaikhoz a csíkot!
.
Ilyen szégyenletesen működik Orbaisztánban a maffiaállam!
.
Tényleg még annyit Lőrinc IQ huszár gondozásában gazdagodott a BIRODALMUK:
.
-----Jönnek a Mészáros-féle Aldik
24.hu/belfold/2018/08/08/jonnek-a-meszaros-fele-aldik/
.
Szégyenletes INGYENÉLŐK, vajon mibűl???
tudode
@tudode: .
Még annyit ehhez a cikkhez, ha a KÉTMILLIÓ VÉGKIELÉGÍTÉS a "csuti" kórusa szerint POFÁTLAN VOLT, akkor ez ki sem FEJEZHETŐ SZAVAKKAL:
.
A passzra vert PÁRTKATONA szájából:
.
---- Lázár feat. Polt: Szétlopták remix
www.youtube.com/watch?v=U_TcA7WiCdE
.
Lopkodnak, zabrálnak, és a VIP börtönök üresek, pedig MEGALAPOZTÁK, hogy a méltó helyük ott lenne, ha NEM HERÉLTEK "volna" ki mindent az igazságszolgáltatással együtt!

.
desiro57
A rákosi időkbe úgy volt, ha a vidéki paraszt nem szart a városi nem evett, bazzeg cáfold meg shikari te neked tudni kell.
tulipan
@desiro57: Shikari nem nyalt elég mélyen,ezért kimaradt az osztásból! :) Most igyekeznek behozni, a lemaradást, a tátogi Sügérrel eygütt!
dr. prédikátor
@tudode: @desiro57: Tökéletesen egyet értek veletek, az "okos" városiak a kapát se tudják megkülömböztetni a gereblyétől,az ártányt a kandisznótol!!!
dr. prédikátor
@tulipan: Pedig piszkosul igyekszik mind a két geci!!!
tulipan
ezt csonthülye! Mi az, hogy a '"nyugat"?? Ki az? Hiszen ezen oraszágok vezetői KÓRSUBAN KIRÖHÖGIK NARANCSOS!!!
24.hu/kozelet/2018/06/26/orban-viktor-soros-gyorgy-2/
tulipan
folyt. DAGADÉK ŐKELMÉT!!! HAHAHAHA :)))
tudode
@dr. prédikátor: .
Ősleletnek számítóan álmomban nem gondoltam arra, hogy egy LELKI TERRORISTA miatt törnek fel a vh-s gyermekkori élményeim, az ŐFENESÉGE néphülyítő hidegháborújában, amikor KÉT RÉSZRE, v hány részre szakadt az ország FIDESZESRE, és ki tudja mikre, kikre a NÉPHÜLYÍTÉSI programja keretében !
.
A városiak barteleztek a falusiakkal, nekik volt MIT a TEJBE APRÍTANIUK, a városiak pedig MARHAVAGON tetején utaztak csere-berélni sóért, aranyért, ágyneműért, stb ellenében lisztet, kukoricát, malackát, stb-t. Annyi kukoricaprószát sütve, édesen, sósan az óta sem ettem!
.
Emlékszem arra, amikor MÁR BÉKE VOLT, de a hazánkban állomásozó szovjet csapatok még járkáltak zabrálni az élve maradottakhoz. Egy kg sóért cserélt Édesanyám egy jó nagy füstölt sonkát,, jöttek a ruszkik, hiába könyörgött anyukám cső rá, és elzabrálták.
.
Ezek az ORSZÁG NYAKÁN élősködők rosszabbak még a ruszkiknál is, mert MINDENT alapjogot elzabrálnak a cuccolásukon kívül!
papa.49
Ez a Raskó '90 után kezdte szétverni a málna, meg a földieper termesztőket államtitkári rangban !!!
tulipan
@papa.49: Tényleg? Akkor az MDF-ben???
papa.49
@tulipan: Igen és elkezdték ,,szabályozni,, az értékesítést, mert akkor tájt ennek is nagy ültetvényei voltak, és ugye a piac meg kicsi lett, a SZU. kiebrudalása után !!!
Aztán mikor már sorra adták fel a termelést akkor kezdődött a szokásos ,,sajnálkozás,, !!!
tulipan
@papa.49: Bizony, a SZU. kiebrudalása, az MDF nagy mellléfogása volt, mint a mostani, Dadadék általi visszahívás!
36
Az agyasabb városiak tudják értékelni a falu pozitív oldalát. Nálunk nagycsaládos budapestiek vettek házakat és amikor iskola szünet van, menekülnek ide falura. Szüretre is eljönnek. A polgármesterünk(Jobbikos) heti rendszerességű, iszunk, hányunk, belefekszünk bulijait kerülik, de sokat túráznak, kertészkednek, lemennek a Balatonhoz, játszanak a gyerekek(de nem számítógépen, hanem kint az erdőn) és a templomba járás nagyon fontos nekik.
Csodálkoznak is rajta, hogy pont a helyiek nem becsülik azt amivel rendelkeznek.
papa.49
@tulipan: Végül is a prof (nem) urak sikeresen leamortizálták a mezőgazdaságot, a gyümölcs, zöldség feldolgozó ipart, a könnyűipart, és mivel nem volt kereset, amiből lehett vona fizetni, a szolgáltató ipart is !!!
Komoly fegyvertény volt az biztos!!!
tulipan
@papa.49:Jellemző,. a nemtudás, ékes bizonyítéka! Túltengett az ügyvéd és a történész, közben akkor is ennek mindnek kongott a feje! Isszuk is a levét, pedig közben lett volna egy 8 évi Gyurcsány korszak, ha hagyta volna a narancsos csűrhe, meg a világválság!!!
tulipan
TUDJATOK RÓLA ÉS TERJESSZÉTEK!!
Iványi Gábor alapítványa és egyháza az ország 120 településén működtet óvodákat, iskolákat, 5 idősek otthonát, számtalan hajléktalan szállót, népkonyhát, családok átmeneti otthonát és egy szegénykórházat is. Nem adófizetői pénzek csilliárdjaiból, nem a tao-féle, törvényesen és átláthatatlanul elharácsolt összegekhez mérhető fenenagy állami támogatásokból, és nem is a barnanyelvű lefetyelőművészek milliós nagyságrendű fizetéseit legalább alulról súroló kormányzati jóérzésből. Túl kevés az egy főre eső Iványi Gábor és túl sok az Orbán Viktor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.