Vádat emelt a Szeghalmi Járási Ügyészség egy vésztői házaspár ellen, akiknek a mulasztása miatt tavaly júniusban szennyvíztárolóba fulladt egy másfél éves gyermek a településen – közölte a Békés megyei főügyészhelyettes.

Berg Mária a közleményben azt írta, a házaspár – egy 52 éves férfi és egy 47 éves nő – kertes családi házban élnek, a telket a szomszédos ingatlantól hiányos kerítés választja el.

A telkük hátsó részén egy körülbelül három méter átmérőjű emésztőgödör van, amelynek a teteje évekkel korábban beszakadt és nem pótolták.

A baleset idején

a gödör több köbméternyi szennyvizet és talajvizet tartalmazott.

A vádirat szerint 2017 júniusában a szomszédból a rövid időre felügyelet nélkül hagyott másféle éves gyermek átment a vádlottak udvarára és beleesett a fedetlen emésztőgödörbe. A rokonok és a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A vádhatóság szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlottak gondoskodtak volna a szennyvíztároló biztonságos lefedéséről.

A Szeghalmi Járási Ügyészség a házaspár ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@papa.49: Találgatni lehet, mit csináltak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@lópicigáspár: Húúú Én egyszer arra értem haza hogy a Tacsi és a német juhász nagy büszkén feszítenek a szomszéd tyúktetemei felett. Szép sorba rakták a bejárati ajtónkhoz.:-) 4 - et kaptak el a mi udvarunkon , mert a tyúkoknak nem volt levágva a szárnya és átrepültek. Jól összedolgoztak.:-) Az a lényeg hogy amikor a szomszéd elkezdett rikácsolni a tyúkjai miatt Papus azt mondta ha még egyszer meglátja a tyúkszart a mi udvarunkon vele eteti fel. ... Jó párszor szóltunk előtte hogy egyszer baj lesz, de nem törődött vele. Aztán már igen.:-)
Eladott Ország
Nem kell olyan sok ahhoz, hogy egy biztonságban, viszonylagos jólétben élő ember, vagy család a szakadék szélén találja magát. A legtöbb háztartásnak nincs megtakarítása. Nem azért, mert felelőtlenül gazdálkodnak, hanem azért, mert a sokat dicsőített béremelések és rezsicsökkentés ellenére is nyomorultul alacsony az átlagbér, a megélhetés költségei viszont teljes mértékben igazodnak a nyugati országokban tapasztalhatóhoz. Angliában, Németországban, Spanyolországban sem drágábbak az élelmiszerek, a ruházkodás, a műszaki cikkek, mint nálunk. Sok esetben még olcsóbbak is. A minimálbér azonban a sokszorosa a magyar minimálbérnek. Ilyen körülmények között rendkívül nehéz megtakarítást felhalmozni, sok esetben lehetetlen. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy egy súlyos betegség, egy tartós egészségkárosodással járó állapot, egy baleset bármikor, bárkivel előfordulhat, már meg is érkeztünk a saját lakásában fagyoskodó majdnem egymillió ember világába. Még ha kapna is az illető támogatást, akkor is elő kellene valahonnan varázsolni legalább félmillió forintot. Ezt sem 67 ezer forint nyugdíjból, sem minimálbérből, sem álláskeresési járadékból, sem rokkant ellátásból nem lehet kigazdálkodni. Hitelt pedig ezek az emberek nem kapnak. Mire is kapnának és miből fizetnék vissza?
eszegfu
@lópicigáspár: Ma 10:09 Én az egyszerü elmémmel nem is értem a logikáját ennek a törvénynek, mert nyilván ennek alapján kellett fizetned a kártéritést!!!
Eladott Ország
@Mézike: A kerítés építése nem építési engedély köteles. Régebben is csak az utcafronti kerítés volt engedélyköteles, az oldalhatári hátsó-kerti kerítés meg sosem volt engedélyköteles. Az építési hatóság kerítés építésére nem kötelezhet akkor sem, ha a például tyúkok stb. átjárnak a szomszédból.
Mézike
@Eladott Ország: Lehet hogy nem kötelező, de ebben az esetben nehogy már a gyerek legyen a hibás mert meghalt. Hol voltak a szülők? És mi a bánatnak nem fedték be ? ha már nincs kerítés?
maci0427
@verőce21: Hülye törvények ! Alap, hogy másnak az udvarára és a telkére még csak meg sem kísérelünk bemenni ! Kisgyerekre meg felügyelni kell a szülőnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.