Alighanem korai bejelentést tett Novák Katalin családügyi államtitkár, amikor arról beszélt: már jövőre lehetőségük lenne a kisgyermeket nevelőknek „kismama szövetkezeteken” keresztül munkát vállalni. Lapunk érdeklődésére legalábbis se az Emberi Erőforrások Minisztériuma, se a Pénzügyminisztérium nem tudott az elképzelést illetően részletekkel szolgálni. Novák Katalin még Tusnádfürdőn jelentette be: a nyugdíjas- és a diákszövetkezetek mintájára alakulhatnak meg 2019-től a „kismama-szövetkezetek”, ezzel segítenék a kismamák visszalépését a munka világába. A kismama szó ugyan várandós nőt jelent, az államtitkár azonban miden bizonnyal nem őket szeretné ismét a munkaerőpiacon látni, hanem a kisgyermeket nevelőket, pláne, hogy azt is megjegyezte: akár férfiak is beléphetnek majd ezekbe a szövetkezetekbe, hogy azokon keresztül heti 1-1 napra vagy akár többször fél napra munkát vállaljanak.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Meg jo, hogy nem egy olyan feliratu taborba, ahol az allt: Arbeit macht frei...
Pedig legszivesebben a csuti puhos ezt irna ki az ilyen "szovetkezetek" bejarata fole.
Talan ha a jo edesanyjuknak nem baromfitelepet, vadaszkastelyt vennenek, akkor meg oket is beterelhetnek ugyanide,.
Szemet aljas bagazs
Clavigo
Az any@dat ,,,,,,,,,meg a szaros családodat tereld be a " szövetkezetekbe ",,,,,,Novák pajtásnő. Hogy kitermeljék Neked a köcsségtérítésedet,,,meg a " tiszteletdíjadat "...Oszt jó napot.
desiro57
Van probléma a kormányzati emberek agyában.
RonaGyuri
hiába no ezek egytől egyig ócska komcsi paraszt-káderok! =))
karma1
Meg jo, hogy nem egy olyan feliratu taborba, ahol az allt: Arbeit macht frei...
Pedig legszivesebben a csuti puhos ezt irna ki az ilyen "szovetkezetek" bejarata fole.
Talan ha a jo edesanyjuknak nem baromfitelepet, vadaszkastelyt vennenek, akkor meg oket is beterelhetnek ugyanide,.
Szemet aljas bagazs
Eladott Ország
Persze nem könnyű Novák Katalinnak lenni egy olyan tesztoszteronnal dúsított közegben, ahol elég sok hímnek vak komondor volt a jele az óvodában. Ahol a nőket tudatosan nem engedik a nagypolitika közelébe, és ahol egy következésképpen rendkívül nőszegény politikai elitben a PÖCS-felelős dr. Czunyiné Bertalan Judit számít a legtehetségesebb női politikusnak.
Amit Novák Katalin a kormány védelmében „kismama szövetkezetek"-ügyileg összehordott, újabb bizonyítéka annak, hogy aki vállalhatatlan dolgokhoz adja a nevét, annak lépten-nyomon hülyét kell csinálnia magából ahhoz, hogy életben maradjon. Ha nő is ráadásul, akkor halmozottan szomorú a történet. És akkor még Selmeczi Gabrielláról vagy Hoffmann Rózsáról nem is beszéltem. És Novák Katalin, akibe Orbán Viktor szerint is szorult néminemű erő és kurázsi, takarítja szorgosan, bátran, nyikorgó kosárral a gőzölgő fekáliát. Ilyen okosságok meglebegtetésével. Novák Katalin meggyőződése, hogy jó helyen van, küldetést teljesít, nőként, politikusként jó célt szolgál. Közben nem tud róla – mert nem az a dolga, hogy tudjon róla -, mennyire vállalhatatlan dolgokhoz adja a nevét. Persze ahol az oktatási rendszer tovább rombolásáért felelős dr. Czunyiné a mérce, ott bőven elfér akárhány Novák is. Előre lehet engedni az ajtónál és fel lehet segíteni a kabátját. Emberek sorsát, a súlyos társadalmi kérdésekre vonatkozó döntést viszont ugyanúgy nem szabadna rá bízni, mint ahogy a többiekre sem szabadna. És tényleg nem azért, mert nő.
Clavigo
Recsk is újra fog nyílni..?? Kizárólag kismama,-és nyugdíjas szövetkezeteknek... Vazzzze,,ha ezek normálisak...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.