A családtámogatás egyik formájaként tekint a kormány a szünidei gyermekétkeztetésre, ezért növelték az erre szánt forrásokat, valamint bővítették az igénybevétel idejét és a jogosultak körét – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Rétvári Bence kiemelte:

a szociális gyermekétkeztetés több mint kétezer településen érhető el a nyári szünetben.

A kormánynak kiemelten fontos, hogy mindenki, aki igényli, aki rászorul, jusson étkezéshez a szünetekben, ezért az erre fordított költségvetési forrás a többszörösére emelkedett, a 2010-es érték több mint két és félszeresét fordítják erre a célra – közölte.

Kifejtette:

növekedett az időtartam, amelyben biztosítják az étkezést; már a tavaszi, az őszi és a téli szünetben is jár, továbbá a nyári szünetben is több napig lehet igénybe venni, mint korábban.

Az államtitkár fontos előrelépésnek nevezte, hogy

a napi költségkeret is 50 százalékkal nőtt, így egészségesebb ételeket és bőségesebb adagokat tudnak biztosítani a gyermekeknek.

Kitért arra: azt is sikerült elérni, hogy ha önkormányzat erre a célra támogatási igényt nyújt be a kormányhoz, forráshiányra hivatkozva nem utasíthatják el. Sikerült akkora fedezetet biztosítani erre a célra, hogy minden igénylést ki tudnak elégíteni – mutatott rá.

Megjegyezte:

2292 településen biztosítják a nyári szünidei gyermekétkeztetést.

Rétvári: a családokat segíti a kormány a szünidei gyermekétkeztetéssel

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere sajtótájékoztatót tart a szünidei gyermekétkeztetésről a Bajza Utcai Általános Iskola udvarán 2018. augusztus 8-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP), Terézváros polgármestere arról beszélt, hogy a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló Bajza utcai Általános Iskolában is biztosítanak étkezést és programokat a gyermekeknek.

Az önkormányzat tízmillió forintot szán programok szervezésére a szünidőben – tette hozzá.

Rétvári Bence kérdésre arról is beszélt, hogy mivel július végéig megérkeztek a tankönyvek a központi raktárakba, augusztus 1-jén elkezdték a kiszállításokat, és a hónap végéig megérkeznek az iskolákba az alaprendelések.

A szeptemberben kezdődő tanévben egymillió gyermek kapja meg ingyenesen a tankönyveket – hangsúlyozta.

Az államtitkár kérdésre azt is elmondta: ahogyan azt az Emmi kedden is közölte, a tárca jelenleg tanulmányozza az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kórházakat érintő vizsgálati eredményét.

Forrás: MTI

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Emlékszünk bizonyára Hegedűs Zsuzsára, aki azzal a kijelentésével vonult be a köztudatba, hogy Magyarországon megszűnt a gyermekéhezés. A disznókkal és napos csibékkel pózoló, az országban egyszerre két Audival közlekedő asszonyság ellentmondást nem tűrően bizonygatta, hogy ez márpedig így is van. Nos, Novák Katalinnak sikerült megfejelnie ezt az evidenciát, ugyanis azt nyilatkozta: olyan, hogy gyermekéhezés nincs, az csak ócska demagógia. Tessék: youtu.be/vv3m-Z4Ep8A
Noha a kormány valóban egyre több pénzt fordít a gyermekétkeztetésre – a jövő évi tervek szerint 71 milliárd forintot szán erre a kormány -, a gyermekéhezés nem szűnt meg. Ennek oka pedig az, hogy a ténylegesen létminimum alatt élő családok száma nem csökkent. Sőt. A szegénység továbbra is egy súlyos probléma Magyarországon, ami távolról sem csak a vidék sajájta. A Budapest utcáin – de akár Debrecenben, vagy épp Szegeden – több ezres számban megtalálható hajléktalanok sem hobbiból töltik napjaikat a járdákon és padokon fekve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@division: ezzel még midíg nem gyöztél meg,oszt messze is vagy nekem, de van egy ötletem!
láss vendégül egy valóban rászoruló családot a környékröl és a lehetöségeid szerint támogasd öket! én ,mint említettem ,nem szorulok senkire! kezdesz tetszeni nekem...
division
@csak úgy...: Nem akartalak téged támogatni csak megmutatnám mit is csináltam eddigi életem során:-)) Én elég sokat segítek rászoruló gyerekeken, a mindenki karácsonyát is én szoktam megrendezni, ill. az állatmenhelyeket is támogatom. Engem az szomorít el főként amit már fentebb is leírtam, hogy mennyi a felelőtlen szülő, és hidd el az is igaz amit a népkonyhával kapcsolatosan írtam (már persze ha a gyerek igazat mondott, de miért hazudott volna).
csak úgy....
@division: nem hiszem,hogy sikerülne az,hogy én lássam , ezért gondoltam,hogy valaki az én nevemben,aki valóban szükségét érzi a megbecsülésnek,támogatásnak... de mindegy.
tudod! a "felelötlen szülök" a kilátástalanságból származnak,nem mindenki mögött van valaki...
division
@csak úgy...: Nem, a felelőtlen szülők és a rossz helyzetbe került szülők két külön kategória. Előbbit hívjuk megélhetési szülőknek, utóbbit meg a körülmények áldozatainak. Viszont akkor is megnézheted azt hogy a megélhetési szülő le sem szarja a legtöbbször a gyerekét, míg aki valami oknál fogva nehéz helyzetbe kerül mindent megtesz amit csak tud a gyerekéért, még úgy is ha neki nem jut. Ezt én is nagyon becsülöm, hidd el, előbbi esetén viszont a gyereket sajnálom kizárólag.
csak úgy....
@division: szerintem én is egy felelötlen apa voltam,fiatalon,gondolkodás nélkül nösültem és a nász út után,jött a küszködés de nekem,nekünk sikerült! manapság kik mondhatják ezt el magukról? valami marhára nem stimmel a mostani világban,persze mikor már a szülök jobbat szeretnének a kölyöknek,mint ami nekik vót,...akkor vesznek neki egy mobil telót,míg azt nyomja a kölök,addíg kussol és apu-anyu nyugiba nyomhatják a magukét,ez a XXI. sz, ban a családi béke...a közép osztálynál,mert van ennél lejebb...
division
@csak úgy...: Digitális világ van, haladni kell a korral. Nálunk is van minden gyereknek számítógépe, meghatározott keretek között játszhatnak is, minden be van osztva. A nevelés, a gyerekkel törődés nem azon múlik milyen kütyüjeik vannak, a szülő felelőssége hogy az egyensúly meglegyen. Egyébként meg én is nagy játékos vagyok, éppen most hagytam abba a Wildlands - et:-) A másik meg hogy már a tanárok is face - en üzennek, mondják mit keressenek ki olykor a neten, szóval ez már megkerülhetetlen. Az viszont valóban gond ha azért kap a gyerek valami digitális jóságot hogy ne kelljen addig se vele foglalkozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.