A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a helyi parancsnok félreértett valamit.

Tévedésből parancsba adták a kaposvári rendőröknek, hogy hány intézkedést hajtsanak végre a statisztika javításáért
Fotó: police.hu

Az Átlátszó vette észre, hogy érdekes parancsnoki utasításról számolt be a Zsaruhumor nevű Facebook-oldal. A közösségi oldal birtokába került egy júliusi e-mail, amelyben a Kaposvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottai kaptak utasításba különböző feladatokat.

Ennek indokát az adta, hogy

„Kaposvárnak feladatot határoztak meg, amit nem volt hajlandó végrehajtani.” Vagyis az egyenruhások nem hozták az elvárt tettenéréses elfogások számát.

Ezért – szólt az utasítás – minden rendőrőrsnek kötelező lesz hetenként két ilyen intézkedést felmutatni, illetve „ebben az évben még őrsönként 50 tettenéréses elfogást (...)  és 35 bűncselekmény gyanúja miatti előállítást kötelező foganatosítani.”

Amennyiben ezt nem sikerül teljesíteni a rendőrőrsök munkatársainak, akkor az egyik szankció az lesz, hogy „a teljes egység kimarad a jövő évi teljesítmény-juttatásból.”

A dokumentum szerint a közterületi intézkedéseknél is kvóták vannak, az ilyen típusú intézkedések 50 százalékánál a rendőröknek rögzített figyelmeztetést kell alkalmazniuk, 35 százalékánál helyszíni bírságot kell kiszabniuk, míg a fennmaradt 15 százalék esetében feljelentést kell tenniük.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az Átlátszónak azt mondta, a kapitány nem adott ki erre vonatkozó utasítást. 

A Kaposvári Rendőrkapitányság részére a hatékonyabb rendőri munkavégzés céljából korábban meghatározásra kerültek bizonyos elvárások. A feladat-meghatározást a helyi parancsnok értelmezte félre, és azt saját hatáskörében eljárva számszerűsítette. Amint ezen utasítás a főkapitány tudomására jutott, azt azonnali hatállyal visszavonatta

- olvasható a válaszban.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
nyilván rendszerbe állított tévedésről van szó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
nyilván rendszerbe állított tévedésről van szó.
nevemnick
Be kell vezettetni a bértettes, bérbűncselekmény elkövetőt, akit természetesen a bérfőügyész javaslatára a bérbíró bizonyos idő elteltével a bér kifizetésével szabadon enged... éééés természetesen minden bérrendőr boldog lesz.
nezelodo
Fiúk, ha van rá ok ha nincs fogni kell tetteseket. Ha nem tudtok, legalább a kutyusukat, macskájukat kell befogni, aztán, aztán jól megbírságolni a gazdit. Az se baj ha a bünticédulán a "cicáját és a kutyáját ell-ipszilonnal" írjátok, csak a pénz dőljön! Végül is nem Tudományos Akadémia a rendőr szakközépiskola, meg amúgy is pöttyös káderek lettek azok a tudományos emberek a NER-ben.
wagabund
ez jóóó:..."Tévedésből parancsba adták a kaposvári rendőröknek, hogy hány intézkedést hajtsanak végre a statisztika javításáért"...

tévedésből? ebben nem lehet tévedni...
Zeta
@justhpeter: tévedésből nyílvánosságra került.
POM-POM
De a beadványokon ülnek hónapokig országszerte - mondván, hogy nem fizetnek nekik túlórapénzt, s a túlmunkát szabadnappal sem válthatják meg! Panaszkodnak, hogy kevés a bérük: egy 20 éve állományban lévő főtörzszászlós kap 374 ezer bruttó (240 nettó) alapfizetést diploma nélkül! Jelzem 2 diplomás pedagógus 20 év után nem kap annyit!!!
papa.49
,,Minő érdekes fordulat,, még el is higgyem, hát nem hiszem !!!
lópicigáspár
Lófaszt tévedés! ELVÁRÁS! És ha nincs meg retorzió! Megvonják a túlórapénzüket, meg a teljesítmény juttatás, de nem szerel ám le senki, sőt már többen is vannak, mint kellene!
Jozefina
Érdekes, hogy aki "tévedésből" kiad ilyen parancsot, az pl tévedésből miért nem mond le???
advocat
Ha csak ennyire futja egy parancsnoknak? Le kellene váltani. Vagy ő a legokosabb? Jellemző!!! Szóval a főkapitány elgondolkodhatna. Kell neki ilyen ember? Vagy tényleg a "legjobb"? Mert láthatjuk, a hülyeség nem ismer határokat. Mert előbb-utóbb máshol is ez lesz. A feladatmeghatározás meg egy szocialista baromság. A rendőr vagy tudja mi a dolga, vagy csak a parancsnoki baromságot akarja teljesíteni, mert akkor van jutalom. A "főnök" elemezzen, értékeljen és tekintse át, hogy a területén mi a gond. No erre intézkedjen. Szervezzen, cselekedjen. Vezényeljen át emberket, szerezze be a szolgálat ellátáshoz szükséges dolgokat, stb. Ne a "főnök" értsem mindenhez. Ezért vannak alárendeltek, akik a megfelelő intézkedéseket javasolhatják. A többi már a "főnök" dolga. Harcolja ki. Vélem, de én nem értek hozzá.
Főlökött
Ezen környéken van több ingatlanom és erdőm is. Jópár éve 400 kamion fát loptak el úgy, hogy még szóltak is a helyi yard vezetőjének, hogy gond van. A válasza pedig az volt, nem a tulajdonos jelentette be, hanem a szomszéd, így nem foglalkoznak vele. Az ingatlanba több ízben betörtek ( összesen 6-8 alkalommal ), nem találták meg az elkövetőt. Lesuhantam 2 napra, érdekes mód előkerítettem a tettest, ígaz a yard pedig, nem foglalkozott vele.
Volt egy kora reggeli betörés, mely miatt feljelentést tettünk. Míg megtettük a feljelentést, még egyszer betörtek ( fényes nappal - délelőtt 10-11 között ), mindezt úgy, hogy a yardtól 100m-re van az ingatlan, érdekes, nem ?
Míg a hozzátartozómat kihallgatták, engem kiküldtek a váróból is az utcára, mondván nincs elég ember, az épület őrzésére, ezért várjak kint a hóesésben.

Na körül-belül ilyen az ottani yard állapota. Amikor pedig panaszt-feljelentést tettem az elkövetett szabálytalanságok miatt, sumákoltak, tologatták ide - oda az aktát, mely a végére ha jól emlékszem 14 bűncselekményt, 6 eljárási szabálysértést és további olyan eljárási hibát tartalmazott, mely csak a belső utasításukban található. ( pl. öltözködési utasítás, menetlevél vezetése -> rendőrségi jármű esetén, stb. )
A már leváltott kapitány megoldotta az ügyet, megszüntette az eljárást. Örök tanulópénz maradt számomra, hogy legközelebb nem a jardon teszek panaszt, hanem az erre szakosodott szervezetet kérem fel, a kivizsgálásra és az eljárás lefolytatására. Ezt azért megüzentem a regnáló vezetőnek is, hogy tudja, legközelebb a nyakába szakad minden.
Eladott Ország
A nyolcadik éve tartó ámokfutással az a baj, hogy zárt körben, tömjénfüstbe burkolózva el lehet mondani akárhányszor, hogy az ország egy merő sikertörténet, és hogy a siker nem szorul magyarázatra, mindenféle mikrofonoktól el lehet sütni az 5% fölötti gazdasági növekedés megvédését, a helyzeten nem változtat. Egy olyan országban, ahol kormányzás helyett plakátokon, és az einstandolt médián keresztül kommunikálnak, ahol a gazdaságpolitika ekvivalens a korrupcióval, ahol a félkegyelmű isten barma gázszerelő harsányan beleröhögi a kamerába, hogy ő a kemény munkája révén lett csilliárdos, és semmi nem történik, ott egyetlen lehetőség maradt. Megvárni, ameddig az agyakra már nem hat a propaganda, ameddig a saját gyomor korgása felülírja a szomszéd gyomrának korgása iránti abszolút érdektelenséget. Itt úgy múlt el lassan három évtizednyi törékeny demokrácia, hogy közben nem dörögtek a fegyverek, nem kellett senkinek az életéért futnia és az utóbbi 10 év több mint felében napi 2 milliárd forint érkezett az országba. Felzárkózásra, a versenyképesség javításra. Ezek voltak azok az évek, amelyekhez hasonlatosak soha többé nem lesznek ennek az országnak az életében. Ebből a rengeteg pénzből arra futotta, hogy Európa rekord ÁFA-jával, az olcsó élőmunka bérének rommá adóztatásával, a térkövezésbe, stadionépítésbe, játékvasútba, Makovecz-örökségbe, űrközpontokba, vadászházakba, mangalicatelepekbe, soha fel nem épült groteszk, kirakat-szörnyűségekbe, családi vállalkozásokba folyt el a magyar jövő. A szó legszorososabb értelmében. A helyzet az, hogy a csillapíthatatlan étvágyú udvartartás felzabált mindent néhány év alatt, de lássuk be, a korábbi és mindenkori kormányok sem erőltették meg magukat, hogy jobbra forduljon a magyar sors. Minél nagyobb az étvágy a vályú mellett, annál nagyobb a pusztulás mindenhol máshol. Nincs versenyképesség, nincs fejlődés, nincs felzárkózás. Csak a gatyából kilógó segg és az önámítás. Nem jó, nem biztató, nem rossz, katasztrofális.
Pálinkafőző Rézüst
"Tévedésből.." kac-kac nerftássak... :)) Az orrotok már többször körbekerülte a Földet...
iluminati
@Jozefina: ez nem csak itt van érvényben...sajnálom a közrendőrt, a fasz vezetői miatt...de ki tudja lehet még ez felsőbb utasításra jöhet,,, elégtétel címén...vagy kevés az állam háztartás a végkielégítésre..béremelésrekre
egyvandor
Nem tévedésből és nem csak Kaposváron.
egyvandor
Mint az OTP-nél a pultos akkor kap pontot, ha ráveszi az ügyfelet valamire amiből gondolhatjuk kinek van haszna. Bizony sok embert behúznak a csőbe. A suttyók csak ki adják a parancsot az ember úgyis csak a kényszerhelyzetbe hozott alkalmazottat fogja szídni.
tudode
Ez olyan vixes, mint mikor egy KÜLFÖLDI VENDÉGET várnak a repülőtéren.
.
Az egyik néni megkérdezi a mellette állótól! Mi van fiam csapkodják az ajtót?
Nem néni kérem LŐNEK!
.
Többször folyik a párbeszéd, aztán a néni azt kérdezi! MÉG MINDIG NEM TALÁLTÁK EL!
kisrigó
Nincs itt tévedés kérem! A kézbesítő rossz helyre vitte az anyagot, vagy mancika rossz borítékba tette! Szegény főnök pedig nem tehet róla, ő csak az utasítást teljesítette az állomány érdekében!
Eladott Ország
A klasszikus, ma is érvényes választ Montesqiou adta meg, aki azt mondta, hogy három ilyen nagy intézmény — hatalmi ág — van, amelyeket el kell választani. A hatalmi ágakat funkcionálisan határozzák meg: a törvényhozó, végrehajtó és bírói funkciót ellátó intézményeket illetik ezzel az elnevezéssel. Nos a fidesz ezt telibeszarta.
Eriksson
@POM-POM: tegnap, 08:14 Azért ne hasonlítsunk már egy 20 éve állományban lévő főtörzszászlóst, egy 2 diplomás pedagógussal, mégha 20 éves munkaviszonya van is.
Nem azonos súlycsoport.
Lepényleső
Nro1; ez olyan tévedés,mint a hétfőre kedd jön?
Nro2; ennek elérése miért kihívás a rend őreinek? A szabadnaposak elkövetik a kívánt
cselekményt,aki pedig műszakon van,az elfogja az elkövetőt? Másnap cserélnek,s teljesülnek
a kérések? Jövőre pedig realizálódnak a teljesítmény alapú igények?
Levendula
Ha ezt tudom, hogy a rendőrfőkapitányhoz lehet fordulni panasszal, akkor talán már egy másik osztályvezető sem dolgozna a Kaposvári Rendőrkapitányságon...
namihami
""Tévedésből...""---ez jó.
A hónap vicce.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.