A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) azt mondta a G7-nek, hogy információi szerint a Greenyard Frozen Hungary Kft. bajai üzemében azonosították a lisztériafertőzés forrásait.

Azonosították a Bajáról kiindult halálos fertőzés forrását

Ez volt az a hűtőház, ahonnan azok a fagyasztott zöldségek származtak, amelyek fogyasztása Nyugat-Európában 9 halálos áldozatot követelt. Amikor július elején kiderült a fertőzés, és rengeteg fagyasztott zöldséget kellett visszahívni a boltokból és a vásárlóktól, nem a hatóság záratta be a bajai üzemet, hanem a cég függesztette fel a termelését. A Greenyardot is kérdezte a gazdasági portál az eset miatt indított belső vizsgálatról, de nem árult el részleteket, vagyis a fertőzés pontos okát még nem hozta nyilvánosságra.

Az üzem jelenleg folyamatos ön- és hatósági ellenőrzés mellett csak próbagyártást végezhet, hogy ellenőrizze, a megtett intézkedések elegendőek-e. A hatóság és a vállalkozás is rendszeresen ellenőrzi a gépsor meghatározott pontjain a termékeket, valamint a késztermékből is mintát vesznek.

(G7)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisrigó
@papa.49: Azt eddig is lehetett tudni, hogy a bajai cég termékei voltak fertőzöttek, de valóban, arról csak sunnyognak, hogy kié a cég?! Lehet, hogy a bajaiak tudják is, de a válasz " egy forintért megmondom" DDD!!
szaboria1
@papa.49: Mivel mostanában pont arra megyek a busszal Belga zászló lengedezik a zászlórúdon a cégneve Greenyard Frozen.
papa.49
@szaboria1: @kisrigó: Én a csendes társakra lennék kíváncsi ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.