A Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd is rendkívüli ülést akar összehívni a Parlamentben. Ám fideszes szavazatok nélkül sok látszatja nem lesz.

Rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását kezdeményezte az MSZP és a Párbeszéd (meg az LMP és a jobbik is), ugyanis a devizahitelesek és a ápolási díj ügyében sikerült összegyűjteniük az ülésnap kezdeményezéséhez szükséges aláírásokat. 

Rendkívüli parlamenti ülésnapot akar az ellenzék – de ez is a Fideszen múlik

Fotó: pixabay.com CCO

Az Index cikke szerint a kezdeményezéshez 40 aláírás kell. 

Elvben tehát meg lehet tartani a rendkívüli ülésnapot, ám a Fideszen fog múlni minden: ugyanis ha a kormánytöbbség elutasítja a témát – márpedig a lap szerint minden, ellenzék által kezdeményezett ülésnap témája így járt –, akkor az Országgyűlés határozatképtelen lesz. Úgy pedig a napirendet sem lehet megszavazni.

Az aláírások tehát megvannak, Kövér László házelnöknek ki kell írnia a rendkívüli ülésnapot, ám ha a Fidesz nem lesz jelen az ülésteremben, el fogják napolni a témát határozatképtelenségre hivatkozva.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ezt mondtam...ezek a balf@szok aláírásgyűjtősdit játszanak a semmire!!! Firkászok,miért nem meritek kijelenteni hogy a Parlamentben nincs ellenzék!!! /kivéve talán a dk-t...bár ők sem a szívem csücske/...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.