50 ezer lódarázs özönlötte el egy jászberényi házaspár házát. Sz. Józsefet különösen érzékenyen érintette, amikor kiderült, hogy tanyájuk padlásán egy gigantikus fészek lapul a tetőgerenda alatt: tavaly ugyanis a rovarok támadása miatt veszítette el édesanyját. Az asszony allergiás volt a csípésre.

József gigantikus darázsfészket talált tanyája padlásán

Két-három hete azt tapasztaltuk, hogy fűnyírás után egyre több lódarázs szállingózik a kertben. Amikor megpillantottam, hogy mekkora fészket építettek a háztető alá, a víz is levert. Mindennap kint vagyunk, és dolgozunk reggeltől estig. Különösen megviselt a dolog, mert tavaly anyukámat a nyakán csípte meg egy darázs, s senki sem tudta, hogy allergiás rá. A mentők hiába értek időben a helyszínre, nem tudták megmenteni őt

– emlékezett a férfi, aki most várandós felesége, Anett és leendő gyermeke életéért is aggódott. Első babájukat októberre várják.

Szerda este érkezett is a segítség, a darázsbefogó akcióba lendült, nem is akármilyen kísérettel: a tűzoltók mellett mentőkocsik is felsorakoztak a rovarok által elleptt ház előtt.

Igazán profi munka zajlott: mentési terv készült, átbeszéltek mindent, mielőtt nekiláttak volna. A darázspánik szerencsére a múlté, már csak a rengeteg elpusztult rovar áll a padláson

– mondta József kissé nyugodtabban.

(blikk.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Itthon - 2019. February 22., 06:07
A visszatérő tél berúgja az ajtót
Itthon - 2019. February 3., 19:33
Borult, szeles idővel indul a hét

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Enyhén szólva túlzás az 50 000 db. Néhányan szeretik eltúlozni mostanában a méhek rajzását, a darazsak fészkét. Lelkük rajta , féljeñk a hozzá nemértők mégjobban. Riasszanak, sprayezzenek mindent, ami száll. Nincsenek elég bajba a megporzórovarok enélkül is.
tothjani
Érdekes módon most nálunk is nagyon elszaporodott a képen látható darázs, beköltözött egy vasoszlopba de ahogy néztem a tető alatt is lehet fészkük mert ott is ki-be járnak.
Ennyi darázs nálunk még soha nem volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok