Az ELTE és a CEU az érintett.

A hvg.hu cikke szerint a hét elején az egyetemek alig egy napot kaptak, hogy véleményezzenek egy módosító indítványt (melyet az emberi erőforrások és az igazságügyi minisztériumok dolgoztak ki), melynek egyik pontja azt mondja ki, hogy a jövőben nem indulhatnak képzések társadalmi nemek tanulmánya szakokon, azaz a genderszakokon.

Betiltja a genderszakokat a kormány

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0

A lap úgy értesült, a genderszakot tiltó részhez semmilyen indoklást sem fűzött a két tárca, hogy miért is kell megtiltani. 

Ilyen jellegű magyar nyelvű képzést az ELTE és a CEU indított, az ELTÉ-n még idén is vettek föl a szakra hallgatókat. Ők még végigvihetik a képzést, de jövőre már nem lehet fölvenni oda új embereket.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezek nem normálisak!! Milyen alapon avatkonak be egy egyetem oktatási stratégiájába??? A betiltott szakok helyett, majd a Felházat oktatják vajon? Degenerált emberek vannak mind az emberi erőforrások mind az igazságügyi minisztériumban!!!? Pontosan nekik kéne ezen szakokat elvégezni!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Edmond Dantes: Társadalmi nem, nem létezik. Ez az a hóbortosság amiből sokan politikát meg tudományt faragtak. A társadalom mi vagyunk, és az más semmit nem vár el tőlünk csupán az őszinte eredetiséget ami nem egyezik a genderféle minek akarom annak vallom magam félkegyelműséggel.
Amúgy a nem és a szexmánia szintén két különböző dolog, úgy fogalomban mint átélésben és aki azt a nemet amiben született nem tudja átélni, kiteljesíteni az ugyanvalóst ne fogja a másik nemet megérteni. A nemek közötti különbséget nem gender találta fel, ő csak egy rosszulsikerült. a saját nemi mivoltát is felismerni képtelen, feminista fogalmakban belehibbant író volt, aki ha akart volna sem tudott volna tudományt faragni az elveiből...és ma vannak akik az ő hóbortosságát leutánozva okosnak hiszik magukat.
Edmond Dantes
@Csizmás Kond: Atyaúristen,ugye nem vár reagálást!!!
Edmond Dantes
@Csizmás Kond: Maga tényleg azt hiszi,hogy a gender az egy személy,egy író???Kicsoda ő, Gender János,vagy Péter esetleg Gender Viktor??? Hát ekkorát már régen röhögtem,folytassa,ne hagyja abba a kabarét.Azért segítek,mielőtt végképpen hülyét csinál magából:Simone de Beauvoir!!! Még annyit segítek,hogy ő nem a Felcsút külföldről vásárolt focistája.Viszont köze van a genderhez.Ráadásul nő.Na,viszlát.
Csizmás Kond
@Edmond Dantes: ...ezekszerint beleolvasott a wikibe...amúgy én is beleolvastam... tehát azt hinni amit maga az nagyon nyerse száradt magabiztosság.
gulyasgyula
@Jozefina: ...Meg az is degenerált aki ilyen szakot kitalál ...Nem lehetne buzi szak is ..???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél