Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Burány Sándort, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Elismerte az ittas vezetést Burány Sándor az ügyészségi kihallgatásán

Keresztes Imre főügyész az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: Burány Sándor szerdán, gyanúsítotti kihallgatása során tényfeltáró, bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást tett, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

Emlékeztetett arra, a rendőrség fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzése során január 19-én este, nem sokkal tíz óra után Budapest IX. kerületében, a Határ úton állították meg a Nagykőrösi út felé haladó, Burány Sándor által vezetett gépjárművet.

Az ellenőrzéskor Burány Sándor elismerte, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. A légalkoholmérő eszköz kimutatta, hogy az autó vezetésekor enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Burány Sándor vezetési jogosultságának szünetelését február 15-én rendelték el a büntetőeljárás jogerős befejezéséig, egyúttal a helyszínen elvett, a vezetési jogosultságot igazoló okmányt visszavonták.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát – Polt Péter legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés július 3-án felfüggesztette – olvasható a közleményben.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro57
orbán és bandája folyamatosan befolyásolás alatt van , shikarival az élen róluk mikor dönt polpopot rezsim???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desiro57
orbán és bandája folyamatosan befolyásolás alatt van , shikarival az élen róluk mikor dönt polpopot rezsim???
Sámannus
Az ittasság mulandó, bűn, de az ország felforgatásáét már böri jár ám!
wagabund
..."Elismerte az ittas vezetést Burány Sándor az ügyészségi kihallgatásán"...

húúúú...egy ország könnyebbült meg...(meg az ügyészség)...

amúgy ez mijafaszért lehet hír? ezt elkapták...és a többit?
Eladott Ország
A nagy számok törvénye alapján előbb utóbb megbukik az ittas vezető.
wagabund
@Eladott Ország: az a baj, hogy utóbb..

( a fenti nevű azt találta mondani a tévében, nem számított rá, hogy megállítják...máskor nem állították meg...most megbukott. elég későn)
csak úgy....
@Manhattan: ...egy ellenzéki politikusnak az is sok...
csak úgy....
@Shikari: látod tibim! ezért nem szabad inni,pesze a víz az más,abban fürödni is szabad ...
Lepényleső
...s mentségére hozzáfűzte;józanul ki képes már erre?
patyuka
Számomra érthetetlen, hogy szabalábon védekezhet. Egy ilyen súlyos bűncselekmény elkövetéséért azonnal előzetesbe kellett volna helyezni!
Egyrészt fennállt a bűnismétlés lehetősége; másrészt: mi van, ha elhagyja az országot, hogy azt ne mondjam: megszökik, és szégyenünkre külföldön bűnismétel? Még a gondolatától is beleborzadok... Ezt a felelőtlenséget!
Holott az előzetes indokoltsága már abból is jól látszik, hogy P. P. - nagyon helyesen - azonnal, azaz soron kívül kérte a mentelmi jogának a felfüggesztését, amit természetesen az illetékesek - minthogy köztudottan és példamutatóan jogkövető állampolgárok, valamint nem mellékesen keresztyén nemzeti érzelműek! - nyomban meg is adtak...
Nincs pardon - megmondta P. S. is -, ebben az országban rendnek kell lenni!
namihami
Nem jól csinálta. Olyan fideszesen kellett volna.
Kipattanni a kocsiból és azonnal hangosan ordibálni, hogy neki mentelmi joga van. ( amint ezt a fürdőgatyás fidesz- potentátunk már illusztrálta a köznek)
Vállalta a tettét,? Hát nem tanult a példából?
terlasz
@Shikari: Ne legyél álszent Shiki! Kormánypárti potentátokról több infónk van e témakörben. Ne igyon SENKI, ha vezetés előtt áll, egy ellenzéki, de semmilyen politikus sem! Burány megbotlott (lebukott), de legalább korrektül kezeli az ügyet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.