Szenzációhajhásznak nevezik a lapot, majd konkrét számokkal is igyekeznek alátámasztani igazukat.

Kiakadt a rendőrség a Népszava határvadász-toborzással kapcsolatos híreire
Fotó: Bugány János/MTI

A Népszava – sok egyéb laphoz hasonlóan – rendszeresen beszámol a rendőrség határvadász-toborzással kapcsolatos eredményeiről, esetleges kudarcairól. Az utolsó csepp a lap mai cikke lehetett, amelyben azt írja:

Feltölthetetlennek tűnik a határvadászok állománya azzal a toborzó kampánnyal, amelyet éppen két éve indítottak. A helyzetről sokat elárul az: a januári adatok szerint a tervezett 3 ezer helyett még 1500 újonc sem állt szolgálatba, és olyan mértékű az elvándorlás ezen a területen is, hogy hiába van túl már a tizenegyedik képzési ütemen is a rendőrség, még mindig folytatni kell a toborzó akciót.

A rendőrség közleményt jelentetett meg honlapján, amelyben nem tagadja, hogy "folyamatos a munkaerőmozgás", ám cáfolják azt, hogy csak az emberállomány felét sikerült eddig összekaparni.

Tény, hogy a rendőrség a Kormány 2016. augusztus 10-ei döntése nyomán eredményesen hajtotta végre a Készenléti Rendőrség 3000 fővel történő létszámbővítését, mivel már 2.898 fő került állományba, illetve beosztásba, ami a tervezett keret 96,6%-a

- olvasható a közleményben.

Az is tény, hogy minden szervezet életében folyamatos a munkaerőmozgás, aminek pótlására a tanintézetekből és újfelvételisek útján, valamint áthelyezésekkel kerülnek betöltésre a megüresedett beosztások. De a hiányzó létszámkeret betöltésére irányuló utánpótlási munka és a két évvel ezelőtt indult országos toborzókampány közé egyenlőségjelet tenni az minden, csak nem objektív, hiteles és tényszerű tájékoztatás. Leginkább talán hatásvadász újságírás…

- vágott vissza a rendőrség a Népszava cikkeire, három ponttal zárva a közleményt...

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja majdnem annyit felvettek, de közben mennyi ment el??? =))
papa.49
@RonaGyuri: Másfélszer annyian, kik maradnak a 40 kilós rendőrnők !!!
Csizmás Kond
...ugrabugrálni lehet...de ki bukik hamarább a népszava vagy a söndör ?
tudode
Röhej az, hogy talán MÉG MINDIG 2 hónapos gyorstalpaló után állhatnak szolgálatba azok, akiknek FEGYVERT, kényszerítőeszközt is adnak a kezükbe:
.
Nézzük csak miről is van nagyba-szó a VALÓVILÁGBAN milyen módon érvényesült PATKÁNY FELTÉTTEL, és romlott kajával etetve, kajibákban védekezve az időjárás viszonytagsaival, nem a MIGRÁNCSOKKAL szemben:
.
---- Határvadász toborzás Szombathelyen - diákok ismerkedtek a készenléti rendőrség munkájával
https://www.youtube.com/watch?v=Vk5bwGBqG3Y&t...
.
----- Határvadász képzés
https://www.youtube.com/watch?v=4tihesMqLA0...

.
Ahhoz viszonyítva, hogy a VÉGVÁRI PARANCSNOK két évet leszolgálva a katonaságnál sem volt képeSS megtanulni, hogy MERRE is van a BALRA ÁT:
.
https://www.youtube.com/watch?v=i3XJNSkC6mE...
.
Ejha, ha, ha!
Lepényleső
Aki a 8 millió szavazóból magáénak tudhat 2,6 milliót,s erre azt mondja,hogy 2/3-os többség,
annak elhiszem az előző hivatalos okfejtését is. Igen ám,de akkor bűn lenne egy ejnye-bejnye
a valamikori matek tanáromnak? Hiszen rossz tudást adott az én kicsi agyamnak.
lusta
@Qqberci: Csak azért, mert a katasztrófát is védeni köll!
justhpeter
Van olyan kormány irányítás alatt álló szervezet, amelynek a vezetői elmondhatják az igazat, amikor a miniszterük és a miniszterelnökük is hazudozik ?
gulyasgyula
@Lepényleső: ...Arról ki tehet kb: 3.5 millió soha nem megy el szavazni pedig olyan vonzók a pártok az ország jövőjéről szóló elképzeléseik ..Pl: 27-éve igérik az egészség ügy rendbe tételét ...IGAZ MINDIG C S A K --E L L E N Z É K B EN ...H a hatalomra kerülnek elfeledik ..Szerintem 1/3 azért nem megy szavazni mert elege van a sok M E G É L H E T É S I politikus hazudozásából ..
gulyasgyula
@gulyasgyula: ...Kit érdekel szegény emberek sorsa ..A Tv is azt fúja hogy emelték meg a politikusok költségelszámolását ..De mintha csak a kormánypolitikusok benzin és lakatási költsége lenne ..PEDIG AZ ELLENZÉKI POLITIKUSOK ÉPPEN ÚGY MEGSZAVAZTÁK ÉS MOST ZSEBRE TESZIK A HAVI NÉHÁNY MILLIÓT ..KÜLÖNBEN MIBŐL LENNE A JOBBIKOSOKNAK IS BUDÁN 100-200 MILLIÓS VILLÁIK ???
cikicakk55
@gulyasgyula: Sajnos nagyon úgy néz ki,hogy a 2022-es szavazásra még annyian sem fognak elmenni,mint a 2018 -ra. Egyébként meg teljesen mindegy,hány ember megy el szavazni. Nem a létszám a lényeg. Szerintem ha tisztességes lett volna a szavazás,most sem nyert volna a Fidesz,mint ahogy 2014-ben sem. Az ellenzéki pártok meglátták,hogy esélyük sincs az új szavazási törvény mellett kormányra jutni,még koalícióban sem,ezért inkább hozzá segítették a Fidesz a 2/3-hoz,mint hogy még a pártpénztől is elessenek. Arról már nem is beszélve,hogy kormány vezetésre alkalmas párt egyik ellenzéki sem volt. Persze, a Fidesznél mind csak jobb lett volna,de csak nekik. Talán nem lopnának,annyit,vagy törölték volna a Fidesz Alkotmányát,de,hogy a dolgozó népnek semmi haszna nem lett volna egyikből sem,az is biztos. Az elszámoltatás egész biztos elmaradt volna,legfeljebb jó pár Fideszesből lett volna az új kormánypárt tagja,minisztere.
gulyasgyula
@cikicakk55: ... Nagyon jól látod ..Egyet értünk ..A jelenlegi állapot kialakulásában az ellenzéknek is nagy szerepe van ...Ideje lenne a régi ellenzéki garniturát lecserélni , mindig ugyan azt a nótát fúják amit már az ovodások is ismernek ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.