A július 27-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen elutasították az egyetlen alkalmas jelölt, Zagyi Edit pályázatát a helyi egyesített óvoda vezetésére – írja az Index.

"Mindig Fidesz-szavazó volt", mégis kicsinálták a pásztói óvoda vezetőjét

Az ügy azért is érdekes, mert az óvodavezető-helyettes nyugdíjba vonulásával az intézmény vezető nélküld marad. A tévéből is ismert Dömsödi Gábor, Pásztó polgármestere az ülés után azt mondta, nagyon szégyelli magát. 

Nem az a baj, ha nem az Edit lesz az óvodavezető. Az a baj, hogy vannak motivált emberek, akiktől elvesszük a motivációjukat. Ezekkel a piszlicsáré szurkálódásokkal elhivatott embereknek lehet elvenni a munkakedvét, életkedvét, egészségét, békéjét. Ezek bűnök. Ha van valami megalapozott vád, azt be kell bizonyítani. Ha nem, akkor ezt nem lehet csinálni emberekkel

- így Dömsödi.

Miután a korábbi vezetőt nyugdíjazták, tavaly áprilisban a képviselő-testület az egyik tagóvoda vezetőjét, Zagyi Editet nevezte ki az egyesített intézmény élére. Megbízását többször is meghosszabbították, és önkormányzati pénzen képzésen is részt vett.

Idén tavasszal újabb pályázatot írtak ki az egyesített óvoda igazgatói tisztségére, és bár csak Zagyi Edit pályázott, végül megfúrták. Az Index úgy értesült, az önkormányzat az ülés előtt nem sokkal kapott egy levelet, amit az óvoda 41 dolgozójából 12 írt alá.

Ebben Zagyi Edit „ledorongoló beszédstílusát”, autokratizmusát bírálják, a személyzeti döntéseit, és amiatt aggódnak, hogy hová lesz az óvoda korábbi szeretetteljes légköre, ha Zagyit hosszabb időre kinevezik. De mégsem azt javasolják, hogy ne ő legyen az igazgató, hanem csak azt, hogy egy évre nevezzék ki, ami alatt „bizonyíthatja rátermettségét”.

A törvény szerint ez nem lehetséges, ötéves ciklusok vannak. A fideszes képviselők folyamatosan a levélben írtakra hivatkoztak. 

Zagyi Edit szerint az egyik, meg nem nevezett kollégája a helyére tör, fél év múlva lesz meg a szakvizsgája, az egyik politikai párt (a Fidesz) őt támogatja, és időt akarnak nyerni neki. Zagyi pályázatát hárman támogatták, hárman tartózkodtak, egy képviselő pedig nemmel szavazott, így elutasításra került.

Zagyi Editnek a sorsdöntő ülés előtt rossz előérzete volt, ugyanis a szemére vetették, hogy „Dömsödi embere”, így nem sok esélye lesz, de ő erre azt mondja,

mindig is Fidesz-szavazó volt, viszont sohasem politizált, és jól együtt tudott dolgozni Dömsödivel is. 

Dömsödi Gábort áprilisban megbuktatta a képviselőtestület, így most vasárnap új választás lesz. 

Farkas Attila a helyi fideszes önkormányzati képviselő és polgármesterjelölt azt mondta:

„Egy dolgot határozottan visszautasítok: ebben semmi politika nincs.”

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Van egy még fideszesebb. Kész. Egyben jelzi a bégető nyáj sorsát is. Szempillantás alatt lecserélik őket. Mint a sztálini tisztogatás idején: sokan haltak meg úgy hogy azt kiabálták: Éljen Sztálin.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
Az érdekel, hogy te mint narancsködös szavazó, hogy csinálsz 48%-ból 2/3-ot ???
Eriksson
@koszpeko: Sajnálom, hogy ilyen nehéz a felfogásod, helyedben én nem dicsekednék vele.
koszpeko
@Eriksson: MAGYARÁZD meg miért 2/3 a 48%!!!
Eriksson
@koszpeko: A 2/3 nem a pártokra leadott szavazatok aránya, hanem az összes PARLAMENTI képviselők Fideszre eső számaránya.
koszpeko
@Eriksson: Hogy 48%?
Amikor 100%-nak 2/3 66,6666666666666???
Ez érdekelne.
A narancs huszárok hazudhatnak a számok nem.
Azok tények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.