Elképesztő jelenetet rögzítettek egy közlekedésbiztonsági vizsgán Budapesten.

A hét legtöbb indulatot kavart videója: vakvezető kutyát sodortak el a budapesti zebrán

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége tette közzé Facebookon azt a videót, amely egy Vakvezetőkutya Közlekedésbiztonsági vizsgán készült. A felvételen az látszik, hogy a vizsgázó és a kiképzett kutya szabályosan közlekedett, amikor egy autós, nem tisztelve a KRESZ szabályát, sem a gyalogos elsőbbségi jogát kanyarodáskor autójával megütötte a vizsgázó vakvezető kutyát, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Szerencsére senki nem sérült meg, a kutyusnak sem lett baja. A rendszám alapján feljelentést tett a sértett.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ugye van, lehet némi esélye annak, hogy ez a""sofőr"" ezentúl csak mint utas ülhessen autóba. És ez csak az első lépés legyen vele kapcsolatban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@szaboria1: ...Pontosan így van azért az autó fara súrolta a kutyát ..Nem tudta eldönteni az autós hogy mit csinál , mit akar a kutyás ..Véletlen is történhetett ...Az az autós vesse rá az első követ akivel 20-30-év vezetés közben nem történt valami hasonló ..Biztos rájött hogy hibázott de mivel a tükörben láthatta nem történt tragédia nem ált meg feltartani a forgalmat ..Mindenkinek tanulságos lehet , autósnak --gyalogosnak ...Én még 1969 -ben vizsgáztam akkor minden nap azzal kezdte az oktató """ELSŐBBSÉGED AKKOR VAN HA MEGADJÁK .!!! Ez ma is mindenkire érvényes ...
szaboria1
@Mirabilis: Tessen már elgondolkozni mint volt vizsgabiztos mondom. A vakvezető állítólag épp vizsgázott és még nem volt összhang közte és a kutya között. Mily meglepő ma már az RTL híradóban már tapasztal vakvezetőnek adta ki magát. A videó alapján nem is ugyan az a férfi más a testalkata. A kutya igen is figyel a hangokra a férfi rángatta, hogy induljon el.
papa.49
Azért azt talán mindenki látja NEM A GYALOG ÁTKELŐN VOLTAK, mert hiányos a gyalogátkelő jelzése CSAK AZ EGYIK OLDALON VAN FELFESTVE, ettől függetlenül figyelmesebb is lehet volna az autós !!! Persze majd a jardok kiderítik ki a fontosabb, és annak lesz igaza !!!
namihami
@kokopelli: A bekötött szem oké, de ellenőrzés nélkül. És annyi ilyen autóssal hozza össze a jósorsa, amíg valamelyik csak eredményes lesz a vakokkal és kutyájukkal való elsőbbségadás irányában.
Talán ebből többet tanulna, mint sok gyakorlati és elméleti magyarázatból.
terlasz
Ez olyan, mint egy megrendezett ismeretterjesztő film. Ilyen figyelmetlenül nem lehet vezetni. Nemcsak gyalogátkelőhely van itt, hanem pirossal lefestett kerékpársáv is.
wagabund
Ebből a videóból világosan kiderül, hogy ez egy vakvezető vizsga volt...nem véletlenül vették fel, nem véletlenül volt ott az oktató(is)...a kutyát jutalmazni kell, csak sajnos rosszkor, rossz időben történt..az kocsi sebességéből egyértelműen lejön, hogy a sofőr baszott lassítani, nem győződött meg róla, hogy a vak ott nyaral-e, vagy csak simán fél átmenni.(látható volt a fehér bot is)..A kanyarodó járműnek mindenképpen igen lassan kell megközelíteni a gyalogátkelőhelyet...ez meg majd' kilincses kanyart vett...a kutya sajnos a jutalommal volt elfoglalva, és nem figyelte azt, ami a feladata lenne...
Ha a feljelentés megáll, akkor ebből egy szp kövér ötvenezres bünti lesz.(a yard más térfigyelőt is meg fog nézni)
én ammondó vagyok, a kutya az kutya, a kanyarodó autó sofőrje meg egy vakegér..én ma is találkoztam ilyen szituval, és nem ütöttem el a gyalogost...igaz nem vak volt, csak pocsolyarészeg...megálltam, és az akkor merte elengedni az oszlopot, amibe kapaszkodott..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.