Elképesztő jelenetet rögzítettek egy közlekedésbiztonsági vizsgán Budapesten.

A hét legtöbb indulatot kavart videója: vakvezető kutyát sodortak el a budapesti zebrán

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége tette közzé Facebookon azt a videót, amely egy Vakvezetőkutya Közlekedésbiztonsági vizsgán készült. A felvételen az látszik, hogy a vizsgázó és a kiképzett kutya szabályosan közlekedett, amikor egy autós, nem tisztelve a KRESZ szabályát, sem a gyalogos elsőbbségi jogát kanyarodáskor autójával megütötte a vizsgázó vakvezető kutyát, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Szerencsére senki nem sérült meg, a kutyusnak sem lett baja. A rendszám alapján feljelentést tett a sértett.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ugye van, lehet némi esélye annak, hogy ez a""sofőr"" ezentúl csak mint utas ülhessen autóba. És ez csak az első lépés legyen vele kapcsolatban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ugye van, lehet némi esélye annak, hogy ez a""sofőr"" ezentúl csak mint utas ülhessen autóba. És ez csak az első lépés legyen vele kapcsolatban.
Atha
Egyszer kapnám a kezeim közé az oktagonban!
Pálinkás Pál
Nos...az autós egy bunkó...de...ha kikockázod a filmecskét,tisztán látszik hogy nem a kutya indult meg...hanem a koma ...ez pusztán a tárgyilagosság kedvéért!!!A kutya csak követte!!!
csipetke
@Pálinkás Pál: 6:57 Akárhogy is,de tény,hogy egyre több idegbeteg autós van,akik egy dugásért,pénzért,vagy a fene tudja miért szereztek jogosítványt.Barátnőm fia nem tudott levizsgázni elsőre,mert mikor megjelent a vizsgán,az oktatója megkérdezte,hogy kér-e segítséget?Mire a kölyök azt mondta,hogy nem,hiszen ő becsületesen tanult/gyakorolt.Nem is engedték ki vizsgázni.A tanulótársaktól később megtudta,hogy a "Kérsz-e segítséget?",ott egy egyezményes jel,amire át kellett volna adnia 40e ft-ot,aminek egyrésze az oktatóé,a másik része a vizsgabiztosé,hogy tuti legyen a jogsi,és így nem kötelező mindent tudnod,hiszen átengednek.Állítólag ez mindenhol így működik,de akkor mit is várunk az utakon?
dr. prédikátor
@Pálinkás Pál: Igen?? A kanyarodó járművel szemben a GYALOGOSNAK van elsőbbsége!!!
Pálinkás Pál
@dr. prédikátor: No...akkor tisztázzunk valamit...senki nem vitatja kinek van elsőbbsége...pusztán azt mondtam hogy a fickó indította el a kutyát!!! Ha tényleg vak...akkor minek bírálja a kutyát felül,ha meg nem vak,akkor egy hülye.!!! Hiába van elsőbbségem,azért körülnézek ,mert én húzom a röviderbbet!!!
A zebrán is a gyalogosnak van elsőbbsége,de azért körül kell nézni,nem??? Mert rossz esetben temetnek!!!Hányok az ilyenektől,akik szerint a szabály felülírja a valós helyzeteket!!!Feltolhatod az elsőbbségedet ,ha nem adják meg,és te vagy a gyengébb!!!
Arrtól most nem beszélve,hogy hozzászólásom pusztzán arra mutatott rá...hogy a kocsi már kanyarodott ,amikor az ember indította a kutyát!!!
tudode
Ez az ESET leképezi az ország MENTÁLIS ÁLLAPOTÁT, amiatt "is", amelyre nem volt példa, hogy SAJÁT LAKÁSÁBAN mumifikálódott egy európai állampolgár úgy, hogy még a SZOLGÁLTATÓK sem vették észre, csak évek múlva a FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGÉNEK elmaradását, és rátörték az ajtaját!
.
Ebből a szemszögből érzékelem ezt a FIGYELMETLENSÉGET, v. mit, mivel SE KOCSIM, se LOVAM, csak lábbusszal közlekedem!
dr. prédikátor
@Pálinkás Pál: Ez a szemlélet csak nálunk dívik!!!Külföldön ha megállok a zebránál az autós nem próbál meg elütni hanem MEGÁLL és átenged.Sajna ez a magyar mentalitás, én vagyok az erősebb mert autóban ülök.
Pálinkás Pál
@dr. prédikátor: Változatlanul nem érted...senki nem vitatja a gyalogos elsőbbségét...de ha tényleg vak...akkor várja meg amíg a kutya elindítja...ne ő rángassa a kutyát ,mellesleg nem is igazán érte el a kocsi az állatot...max megborzolta a szőrét,ez is tisztán látszik ha kikockázod...ez semmi más,mint egy hatáskeltő videó,indulatokat gerjerszteni!!
Pálinkás Pál
@dr. prédikátor: Változatlanul nem érted...senki nem vitatja a gyalogos elsőbbségét...de ha tényleg vak...akkor várja meg amíg a kutya elindítja...ne ő rángassa a kutyát ,mellesleg nem is igazán érte el a kocsi az állatot...max megborzolta a szőrét,ez is tisztán látszik ha kikockázod...ez semmi más,mint egy hatáskeltő videó,indulatokat gerjerszteni!!
wpym
@dr. prédikátor: Sajnos ebben a mocsok országban annak van elsőbbsége, akinek megadják...
justhpeter
Ha meglátom a vakvezető kutyát akkor is megállok, ha nekem van elsőbbségem. Ha pedig kanyarodom, de nem látom a járda szélén a vakvezető kutyát a speciális hámmal, akkor talán nem autót kellene vezetnem.
gulyasgyula
@Pálinkás Pál::::Egyet értünk ..A mai fölgyorsult világ a kutyaoktatókra is vonatkozik ...
dr. prédikátor
@Pálinkás Pál: Nagyon is értem!!!Nincs itt semmiféle indulat gerjesztés!!!Egy dolog van: BUNKÓ SOFŐR!!!
nevemnick
Palika!
ad.1. A vakvezető kutyával lelépett a gyalogos a járdáról.
ad.2. Az úttest túloldalán közlekedő személygépkocsi vezetője látta a gyalogost és a kutyáját és megállt, mivel látta a gyalogos átkelési szándékát (amúgy ilyen esetben az egyenesen haladó gépjármű vezetőjének is elsőbbséget kell adni a zebrán átkelő -vagy szándékát jelző - gyalogos részére.)
,,A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad."

Amúgy európai, sőt némely ,,balkáni" országokban ezért súlyos pénzbírságot, néhány esetben (mint például ez is) legalább fél évre a jogosítvány bevonását eszközlik .
görbetükör
@Pálinkás Pál: - tényleg vak, "de tanuló vezető" - hiszen éppen vizsgáztak. Lehetne azt is kritizálni, aki tényleg megérdemli?
görbetükör
@Pálinkás Pál: - még valami. Vigasztaljon, ha te kerülsz egyszer hasonló helyzetben, majd ügyesebb leszel...
Pálinkás Pál
@görbetükör: Veregessétek egymás vállát nyugodtan,nem érdekel...attól még a tény tény marad..nem a kutya indult el..hanem az ember indította!!
nevemnick...szövegértelmezés??? mutasd már hol állítottam hogy nem az autós a hibás??? Te is az a fajta vagy aki az elsőbbséged tudatában nem győződsz meg arról hogy meg is adják??,ÍBiztos az igazad vígasztalna a kerekesszékben ha véletlenül úgy alakul!!!
kokopelli
@namihami: ...két hétig bekötött szemmel (ellenőrizve) közlekedhessen az
utcán mint gyalogos! :-(((
..egyébként,ha látja a kutyát a vakvezető felszerszámozással és a vakot akkor
legalább lassítson! Mamánál. kézenfogott ksgyerekkel is illik megállni,vagy "lé-
pésben" közelíteni! Meddő vita az egész!
szaboria1
@Pálinkás Pál: A videót megnézve ez a kutya még nincs jól kiképezve pláne, hogy elég hosszan álltak és pont akkor akartak elindulni amit a kutyának észlelni kellet volna, hogy jön egy autó. A látássérültnek nem szabad a kutyát rángatni. Mert így soha sem fog jól működni a kutyával.
Ajánlom mindenki többször nézze meg a videót. Az autó már odaért amikor ők leléptek.
Pálinkás Pál
@szaboria1: Pontosan...csak a kommenttársak ezt nem veszik figyelembe...jó magyar szokás szerint,rugjunk egyet az autósba!!!
gulyasgyula
@szaboria1: ...Pontosan így van azért az autó fara súrolta a kutyát ..Nem tudta eldönteni az autós hogy mit csinál , mit akar a kutyás ..Véletlen is történhetett ...Az az autós vesse rá az első követ akivel 20-30-év vezetés közben nem történt valami hasonló ..Biztos rájött hogy hibázott de mivel a tükörben láthatta nem történt tragédia nem ált meg feltartani a forgalmat ..Mindenkinek tanulságos lehet , autósnak --gyalogosnak ...Én még 1969 -ben vizsgáztam akkor minden nap azzal kezdte az oktató """ELSŐBBSÉGED AKKOR VAN HA MEGADJÁK .!!! Ez ma is mindenkire érvényes ...
szaboria1
@Mirabilis: Tessen már elgondolkozni mint volt vizsgabiztos mondom. A vakvezető állítólag épp vizsgázott és még nem volt összhang közte és a kutya között. Mily meglepő ma már az RTL híradóban már tapasztal vakvezetőnek adta ki magát. A videó alapján nem is ugyan az a férfi más a testalkata. A kutya igen is figyel a hangokra a férfi rángatta, hogy induljon el.
papa.49
Azért azt talán mindenki látja NEM A GYALOG ÁTKELŐN VOLTAK, mert hiányos a gyalogátkelő jelzése CSAK AZ EGYIK OLDALON VAN FELFESTVE, ettől függetlenül figyelmesebb is lehet volna az autós !!! Persze majd a jardok kiderítik ki a fontosabb, és annak lesz igaza !!!
namihami
@kokopelli: A bekötött szem oké, de ellenőrzés nélkül. És annyi ilyen autóssal hozza össze a jósorsa, amíg valamelyik csak eredményes lesz a vakokkal és kutyájukkal való elsőbbségadás irányában.
Talán ebből többet tanulna, mint sok gyakorlati és elméleti magyarázatból.
terlasz
Ez olyan, mint egy megrendezett ismeretterjesztő film. Ilyen figyelmetlenül nem lehet vezetni. Nemcsak gyalogátkelőhely van itt, hanem pirossal lefestett kerékpársáv is.
wagabund
Ebből a videóból világosan kiderül, hogy ez egy vakvezető vizsga volt...nem véletlenül vették fel, nem véletlenül volt ott az oktató(is)...a kutyát jutalmazni kell, csak sajnos rosszkor, rossz időben történt..az kocsi sebességéből egyértelműen lejön, hogy a sofőr baszott lassítani, nem győződött meg róla, hogy a vak ott nyaral-e, vagy csak simán fél átmenni.(látható volt a fehér bot is)..A kanyarodó járműnek mindenképpen igen lassan kell megközelíteni a gyalogátkelőhelyet...ez meg majd' kilincses kanyart vett...a kutya sajnos a jutalommal volt elfoglalva, és nem figyelte azt, ami a feladata lenne...
Ha a feljelentés megáll, akkor ebből egy szp kövér ötvenezres bünti lesz.(a yard más térfigyelőt is meg fog nézni)
én ammondó vagyok, a kutya az kutya, a kanyarodó autó sofőrje meg egy vakegér..én ma is találkoztam ilyen szituval, és nem ütöttem el a gyalogost...igaz nem vak volt, csak pocsolyarészeg...megálltam, és az akkor merte elengedni az oszlopot, amibe kapaszkodott..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.