Csak üzemanyagra többet kaphat egy parlamenti képviselő, mint a havi átlagkereset – hangzott el az RTL Klub híradójában. A képviselők ugyanis augusztustól a fizetésük, az albérletükre és irodájukra költhető bérleti díjuk mellett az üzemanyagköltségüket is drasztikusan megemelték. A fővárostól legtávolabb élő képviselők akár évi négymillió forintot, de még a budapesti képviselők is évi 1,2 millió forintot költhetnek üzemanyagra az adófizetők pénzéből. Az eddigi abszolút rekorder, a Berettyóújfaluban élő fideszes Vitányi István 2016-ban valamivel több mint 2 millió forintot számolt el üzemanyagköltségként. Mostantól alanyi jogon jár neki majdnem a duplája. A négymillió forint egyébként átlagos áron számolva valamivel több mint tízezer liter benzint jelent, amivel egy átlagos fogyasztású benzines autó legalább 125 ezer kilométert megtesz. Ez azt jelenti, hogy egy négymilliós benzinpénzzel rendelkező képviselő az év minden egyes munkanapján legalább 520 kilométert vezet(hetne).

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: sőt még izgalmasabb, ha 365-napra számolunk; napi majd 350km!!!
Nessy
@RonaGyuri: És akkor mikor fáradozik a haza javára, a maga hasznára?
kokopelli
@Nessy: ...a munka nem fáradtság! Útközben a KÚTfejéből pattannak ki a
hasznos izék,és a fiktív benzinKÚT-nál felveheti a lóvét!...kapísche? ;-)
kisrigó
@Nessy: A maga hasznára fáradozik leginkább. Amúgy több autó van általában a családban, az is üzemanyaggal megy drága eftársak. Egyébként is a (mi)családok éve van, szól az egyik szlogen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.