Kerényi Imrét a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében, családja körében elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, érdemes és kiváló művész – olvasható a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményében.

Elhunyt Kerényi Imre

Kerényi Imrét, aki mindvégig aktívan dolgozott, a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ne izguljon senki lesz olyan ócska tróger, aki helyébe lép a közpénzek eltapsolásában, ilyen pribékekből bőven van raktáron!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ne izguljon senki lesz olyan ócska tróger, aki helyébe lép a közpénzek eltapsolásában, ilyen pribékekből bőven van raktáron!
dr. prédikátor
kerényi!!! Becsüld meg a helyet ahová kerülsz!!!
Eriksson
@RonaGyuri: Ócska trógerokból van bőven, óperencián innen és túl.
Nem baj, hogy egy emberről beszélsz, aki éppen most hunyt el?
Commenter
@Ludmilla: nem, nem a pitypang. A mákvirág! Ha csak színházi szakember maradt volna talán most nem kapna itt holtában ennyi "részvétet" a hozzászólóktól. Kötcsén még ott volt, és a képeken nem látszott hogy ennyire beteg. Készült nyilván arra hogy a módosított tákolmányt is megutaztatja majd az országban.Hát helyette olyan útra lépett ahonnan még nem tért meg utazó, és ha van igazság útja egyenesen a kénköves legmélyebb bugyraiba vezet. Ott fog majd találkozni a gazdáival is, ha van történelmi igazságtétel.
Edmond Dantes
Én még,mint politizáló művészt, lelkes liberálisként ismertem meg a rendszerváltás után,mások a rendszerváltás előtt pedig ugyanilyen lelkes szocialista pártmunkásként.Aztán megint váltott.Álságos volna tőlem,ha méltatnám politikai és emberi minőségét,viszont mint a Madách színház rendezője és művésze kiváló volt.Határozottan kiváló minőséget tett le az asztalra.Betegsége a fizikai állapotán nem látszott,csak azon,amiket összehordott.A családjának őszinte részvétem,neki pedig legyen könnyű a föld.Kár érte.
grincss
@Eriksson: Tévedsz, nem ember, hanem egy dilis szarzsák volt!
lampa laz
Bocsánat, de nem rázott meg a halála, főleg ha visszagondolok az elmúlt 8 év alatti munkásságára.
Lepényleső
Nem igaz a halhatatlanság? Akkor itt sokan félrebeszélnek.
Eriksson
@grincss: Szeretem az ilyen kedves, finomlelkű úriemberek társaságát, mint amilyen te is vagy.
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 14:30
Mi a faszt kersel itt.Menjél nyaljad tovább a viktorod seggét,elvégre a nagy kerényi is azt csinálta.
Fidesz pincsi.
Macskaszem
Kerényi most már tudja, az isten nem bottal ver.
Commenter
@lampa laz: ez az utolsó "munkája, szellemi öröksége": index.hu/belfold/2018/01/17/vorosbereny_kerenyi_tabor_polgarmesterek_gyerek/
Vörösből majd liberálisból narancsos kultúrkomisszár lett.
Commenter
@Macskaszem: nem nem ver bottal. Lávaszerű purgatóriummal talán. Valaki itt azt írta az FB-n, reméli, h. fejjel lefelé temetik el. Ki kell hogy ábrándítsam a hozzászólót, az adófizetők pénzén díszes állami temetést fog kapni, NER-bajtársnak kijárót.
nezelodo
Mindig a magyart báncsák, most meg elárvult az Alkotmány Asztala. Csak nem leesett valamelyikről? Jaj, akkor jövőre már nem osztják az érettségizőknek a többszörös módosítás mellékletekkel együtt a Szájer féle alkotmányt?
jancsipapa
@Shikari: Most megfigyelhető a " toleráns liberális " igazi arca . Pusztuljon ,haljon meg mindenki ,aki másképp gondolkodik ,mint ő . Ez az igazi liberális demokrácia ...
kereső
R.I.P. és ez a régvolt művészetének szól.
Jozefina
Sajnálom, de könnyeket nem hullatok érte!!!
karma1
Nagyon sokan elmondtak elottem, hogy mit kivannak neki. Hat igen. Ha mondjuk egesz eletet egy gyarban toltotte volna, egy partnak drukkolt volna, vagy mondjuk nem valtoztatta volna a vallasat, mint a gazdaallat, - akkor azt mondanam, nagyon sajnalom.
Nagyon okosan egy kommentelotarsunk azt irta, hogy meghalt egy ember, es hat ne gyulolkodjunk, meg hasonlok. Ez igaz.
Es meg is fogadnam a tanacsat, ha nem az a kep lenne mellekelve a cikk melle, ami...
Egy gusztustalan kep elott all es magyaraz, ami egy szinten mar halott emberrol keszult, es akit teljesen hulyenek abrazol, megalazo alakban a "muvesz"...
Szoval aki Kadart egy papircsakoval sakktabla elott festi meg, mintha az Oreg mast sem csinalt volna, es errol kerenyi valoszinuleg egy muveszettorteneti kritikus szemevel ad magyarazatot - hat az elottem meg halalaban sem kap tiszteletet.
Voltak jo rendezesei, de azt neki is tudnia kellett, hogy hiaba lenne o a vilag legjobb rendezoje, ha nem lettek volna akkoriban a Madachban olyan kivalo szineszek, mint amilyenek voltak. (Hogy most kik vannak ott, nem tudom).
Szoval pont annyi tiszteletet erdemel halalaban, mint amennyi tiszteletet o adott mas halottaknak.
justhpeter
Kár volt, hogy a politikai szerepvállalásával lerombolta azt az értéket, amit a szinházművészetben teremtett. Az valóban maradandó érték volt.
Commenter
@karma1: köszönöm hogy "művészettörténész"-ként segítettél abban, ki is a csákós alak. Fel nem ismertem volna Kádárt. Vajon a néhai MSZMP tagjaként is hasonlóan alázta volna kerényi a főtitkár elvtársat? Nem hiszem, mert akkor talán a rendezői pályája se ívelt volna ennyire fel. Kádár megosztó személyiség volt, de neve tetszik, nem tetszik egy korszakkal forrt össze a történelemben. Kádárra még akkor is korszakalkotó politikusként fognak emlékezni, amikor orbánt és kerényit talán? majd ilyen és ehhez hasonló festményeken fogják ábrázolni csak éppen kényszerzubbonyban. Kádár már nem tudott védekezni az ábrázolás ellen. kerényi itt a fórumozók többségétől pont azt kapja amit megérdemel. Semmi mást, csak az igazat, ahogy a mondás tartja. És írom ezt úgy, hogy Kádárt nem tartom pozitív történelmi személyiségnek.
Commenter
@justhpeter: így van. A rendezőként, tanárként teremtett értékeit ő maga rombolta le. És ezzel saját magát is, mint embert. Sirassák őt a NER-társak és a nemcsák féle NER-es színházi emberek.
Pálinkás Pál
Egy patkánnyal kevesebb...és nem érdekel a "halottról jót,vagy semmit" duma!!!
vukkocska
Azt mondja a mondás: halottról jót, vagy semmit. Ezért a "semmit" mellett döntöttem.
Pálinkafőző Rézüst
Az alaptörvény asztala...és hasonló agyrémek... A régi, és a neokomcsiknak is jó efftása volt. Ennyi...
papa.49
Mindent elmondtatok már de az utolsó évek miatt még könnyet se tudok ejteni érte !!!
papa.49
@Commenter: Azt a ,,fanyűvőt,, ne is emlegesd, inkább ha teheted nézd meg valamelyik ,,csodálatos alkotását,, amint szépen tempósan szétrohad !!!
Például a bátonyterenyei uszodát, már a 21 főútról ( jó 200 méter) látható ahogy hullik széjjel !!!
Commenter
@papa.49: dehogy nézem. a pancser arénát is ő tervezte. Több uszodát is tervezett, az szinte mind rohad, nem csak bátonyterenyei. Nesze neked, nemzethy organikus öko vagy mi a manó építészet. Nyilván a csuti házait is ő renoválta. Ritka antipatikus ember volt, és rossz építész, miért nem veti ki a nemzetközi építésszakma végre magából?
papa.49
@Commenter: Azt nem tudom de az biztos az általa tervezett, épületek funkcionálisan alkalmatlanok a kijelölt feladatra !!!
Fából uszodát tervezni hatalmas bátorságra, ill. hülyeségre vall !!!
Commenter
@papa.49: inkább az utóbbira vall. Valahol részben láttam vele egy interjút, én embert így gyűlölködni élő adásban még nem láttam. Döbbenetes volt. Ebben is hasonlított most megboldogult druszájára.
papa.49
@Commenter: Igen mindketten lelkes mszmp. tagok voltak, aztán '90 után kis idővel ,,MEGVILÁGOSODTAK,, és azt hitték senki nem emlékszik a korábbi időkre !!!
Commenter
@papa.49: ez jellemző a narancsosok 99,9%-ra! Nézd már meg azt a festményt ami előtt áll és amit közpénzből finanszírozott ez az agyament megbízott. Undorító ő is, és a rajzolmány is amit megrendelt. Mit ártott neki a kutyás persely?! Sok gyerek kedvence volt, és nem volt rendszerfüggő. Talán még az ő gyerekei is ilyenbe gyűjtötték a zsebpénzt.
Clavigo
Mit sajnáljak rajta... Egy szarházi kullancs volt.
eszegfu
Bár én nem kedveltem, nyilván őt is szerették otthon. Az ittmaradottaknak pedig most nagyon nehéz, ezért őszinte részvétem a családjának.
babp1982
Nem hullajt ok könnyeket érte mocskosul nagy ganyé volt! Ezt már s pokolban bökdösik tüzes vasvillával a olvassál együtt!
anima
Egy gusztustalan féreg volt, és nem érdemelte meg, hogy csak úgy simán meghaljon.
karma1
@justhpeter: Hat igen... hitlerre sem ugy emlekszunk, hogy milyen nagyszeru autobahn-okat epitett , hogy azok adjak meg ma is a legjobb megkozelithetoseget Nemetorszagban...

Valahogy a rossz dolgok ugy elfujjak a valaha volt jo dolgokat, mintha ott se lettek volna...
Hat igy jart kerenyi is...
Desischado
Na, a pokolban ma nagy örvendezés lehetett! nem tudom sajnálni.
desiro57
Egy rohadékkal kevesebben vannak, remélem a bayer és bancsik tesvírek is követik..
terlasz
Illemből nem méltatok senkit, inkább csendben maradok.
kulabombaafityiszre
@jancsipapa: Jelenleg épp ti csináljátok ezt szarosnyelvüjancsi.
jancsipapa
@kulabombaafityiszre: Anyád a szarosnyelvű. Aki innen-onnan összeszedett...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.