Számíthatnak a családok arra, hogy az államkincstár korábban utalja ki a családtámogatási ellátásokat.

Idén is korábban fizeti ki az államkincstár az eredetileg szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat. A több mint egymillió érintett már augusztus 27-én megkapja a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, illetve a gyermeknevelési támogatást – mondta a pénzügyminiszter helyettese a Magyar Időknek.

Az előrehozott kifizetés nem többletjuttatás, a szeptemberi ellátás érkezik korábban annak érdekében, hogy a családok könnyebben készülhessenek fel a tanévkezdésre.

Az államtitkár megerősítette, hogy idén az állam kétszer annyit fordít a magyar családok támogatására, mint amennyit 2010-ben szánt ezekre a célokra az akkori kormány.

Hamarabb érkezik a családi pótlék

Tállai András azt is mondta, hogy a kormány a munkához kötött támogatásokat tartja hatékonynak. A 2011 óta életben lévő családi adó-és járulékkedvezmény, vagy a gyed extra és a családi otthonteremtési támogatás, nagymértékben hozzájárul sokszázezer család boldogulásához.

Cikk- és címlapkép:Pixabay

(Magyar Idők)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
És ezzel kurva nagy szivességet tesznek??!!
kereső
@Jozefina: Igen, és ezzel be is ismerik azt,hogy a hatalmas!családtámogatások ellenére sincs a családoknak tartaléka a tanévkezdéshez,pedig ez tervezhető!!!kiadás.Mi van a váratlan kiadásokkal? Na abba rokkan bele a család, és a családi költségvetés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.