Felborult egy kisbusz a 2-es főúton a nőtincsi elágazó közelében szombaton kora délután, a helyszínelés és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett folyamatban van – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

Felborult egy ukrán kisbusz a 2-es úton, 13 ember sérült meg

A tájékoztatás szerint egy ukrán rendszámú kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között letért az úttestről, az út menti árokba hajtott és felborult.

A balesetben az elsődleges adatok alapján 13 személy sérült meg.

A rendőrök a forgalmat Nógrád és Diósjenő irányába terelik.

(MTI)

Fotó: MTI/Komka Péter 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kisbusz? 13 fővel szenvedett balesetet? A honi előírások szerint a kisbusz max 9 fős lehet.
Vajon ezek az ukrán és román járművek milyen állapotban, egyáltalán műszakilag levizsgázva jönnek a magyar utakra? Az se jó, ha saját magának okoz balesetet, de sok esetben még vele együtt sérül meg a vétlen autós is.
karma1
@namihami: A minibuszoknak a vezetovel egyutt 11 fos a megengedett kapacitasuk - mindegy, a 13 fo igy se volt megengedett.
Valoszinu,valahonnan jottek melobol, vagy eppen mentek melozni - ki tudja? Majd ha az 5 konnyebb serult nyilatkozik, talan a rendorseg tobbet fog tudni - ne felj, a plebsz NEM!
Eletveszelyesek magukra es a tobbi vetlen kozlekedore barhol a vilagban, ahova mennek.
Emberileg sajnalom oket, de idozitett bombanak tartok minden roman, torok, ukran, afgan kisbuszt vagy teherautot a magyar utakon.
Mikor otthon voltam es rendszeresen hasznaltam az M7-es, M1-es autopalyat, mindig fraszt kaptam, ha meglattam valahol a forgalomban a feketen pofogo, szazeves diesel kisbuszokat, akik a legbelso savban eroszakosan eloztek, feltehetoen padlogazzal, ha en a kozepso savban 130-140-el mentem a kozepso savban, attol fuggoen, hogy milyen volt a kornyezo forgalom.
Kijottek sokszor elottem meg kamionnal is, az erdi emelkedon tortentek mindig a legfurmanyosabb forgalmi helyzetek, amikbe belekergettek a tobbi normalis kozlekedot.
namihami
@karma1: Én 9-re emlékeztem, de ha 11, akkor se 13. Nem is a létszám a kritikus, hanem a járművek műszaki állaga és a sofőrök fizikai és pillanatnyi vezetésre való alkalmassága. és ezzel kapcsolatban a forgalomban való sajátmagára és a többire való veszélyessége.
Erről beszélünk mindketten.
karma1
@namihami: Nyugi, en is csak azert tudom, mert meloztam olyan helyen, ahol enh vezettem a minibuszt is, amivelo osszeszedtem a dolgozokat. 10 fix ules volt bennuk, es egy felhajthato, ami a kozepso vagy a mogotte levo sor vegen volt, es addig lehetett felcsapni, amig a leghatso sorba szalltak be az utasok. ((elso sor: vezeto+anyos ules, masodik sor : 3 ules, harmadik sor 2 ules+ felhajthato, negyedik sor: 3 ules).
De vannak csak 8 szemelyes van-ek is: nekunk egy 15 eves Toyota Serenank van ilyen, ami azert ujo, mert ha az osszes ulest kiveszed belole, piszok jo szallitasra is, mert belul jo szeles es hosszu is...:o)), pont arra jo, hogy kisbutort vagy mosogetepet, polcot vigyunk benne.
Itt peldaul nincs tetocsomagtarto, mert mindenkinek van utanfutoja a teherszallitasra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.