Megrendüléssel értesült Kerényi Imre haláláról a Fidesz – közölte a nagyobbik kormánypárt szombaton.

A közlemény szerint Kerényi Imre színházi-rendezői tevékenysége mellett fontos szerepet töltött be a jobboldali értelmiség kulturális életében, a Fideszt támogató polgári körök működésében és megszervezésében.

Fidesz: Kerényi fontos szerepet töltött be a jobboldali értelmiség kulturális életében

Miniszterelnöki megbízottként 2010 után a rá mindig jellemző lelkesedéssel, szakértelemmel és lelkiismeretességgel látta el munkáját a kultúra területén. Halála pótolhatatlan szakmai és emberi veszteség – fogalmaz közleményében a Fidesz.

(MTI)

Fotó: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
a fidesz meg az értelmiség. talán NER értelmiséget kellett volna a sablon nekrológba írni hogy kevésbé legyen sablonos. Vajon mikor kerül ki a nyaraló csuti facebookjára a szokásos Isten Veled X,Y Bátyám szöveg?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
a fidesz meg az értelmiség. talán NER értelmiséget kellett volna a sablon nekrológba írni hogy kevésbé legyen sablonos. Vajon mikor kerül ki a nyaraló csuti facebookjára a szokásos Isten Veled X,Y Bátyám szöveg?
nevemnick
Hm... elvtárs...
-Politikai pályafutását a pártállami MSZMP-ben kezdte. 1990-ben már az MDF országgyűlési képviselő-jelöltje volt. Csurka Istvánnal szembenállt, óvott a ,,SZÉLSŐJOBBOLDALI VESZÉLYTŐL", és RÉSZT VETT az MSZP és az SZDSZ által is támogatott Demokratikus Charta sétáiban.-
Nyugodjon (most már) békében...
Jozefina
Mielőtt még nem politizált, csak valóban a szakmájának élt addig valóban jól csinálta. Miután elkezdett politizálni mindent fel amortizált maga után! Azt, hogy ezt kényszerből, vagy saját elhatározásából tette tel jesen mindegy. Az emberben mindig az utolsó élmények maradnak meg és ez Kerényire nézve nem szimpatikus! Könnyeket nem érdemel!!
Commenter
@nevemnick: remélem a pokolban is kellemes sétákat tesz majd néhai MSZMP-s, MDF-s elvtársai társaságában. Bocs, de nem tudok részvéttel lenni, mérhetetlenül kártékony tevékenységet és pazarlást folytatott a kurzus nevében az elmúlt 8 évben is. Fekete zászló a Min E hivatalnál az EMMI-nél kinn van már? Mert a közszolgálati tv-ben már felborult a műsorrend...pedig nem a közt szolgálta csak a Fideszt (meg még néhány pártot)
Clavigo
Leszarom kerényi elvtársat. .Egy Ner-kullancsal kevesebb...oszt jó napot. meg boldog karácsonyt.
nevemnick
@Commenter: soha nem felejtem el, amikor a POSZT-on (2015-16 ?) úgy szidta a ,,kommunistákat", hogy a nyála is kicsordult. Egy szintén prominens, volt helyi ,,kommunista" felállt és egy legyintés mellett, nem valami szívhez szólót mondott neki. (nem azt, hogy ,,kinyílott a pittypang...")

:D
Commenter
@nevemnick: valódi köpönyegforgató volt, az utolsó gazdájához totálisan méltó. Hasonlóan zakkant is volt...nagyjából minden fórumon hasonló a "részvét" mint itt...
nevemnick
@Commenter: nem csodálom. (Csak nehogy találjanak még egyet...)
Commenter
@nevemnick: el kell keserítselek, már megtalálták szerintem id. Vidnyánszkyban az utódot. Elsőként méltatta a színházi szakma képviselői közül a megboldogultat.
tudode
Nyugodjon békében!
.
Halottról v jót, v semmit!
.
A hálátlan Fiddesz-ről ()jelben csak annyit!
.
Lebontották FŐ MŰVÉT, ennek a halandónak, a SZIKLASZILÁRD Alaptörvény nemzetiesített asztalait!
.
Fejfájára ÁLDOZATOS élete folyamán végrendelettel kérhette volna ELVTÁRSAITÓL!
.
Az voltam, ami vagytok, az LESZTEK, aki LETTEM!
GeoCravker
Az ember nyugodjék békében.
A pártharcos szóra sem érdemes
anima
Jobboldali értelmiségi kultúra?
Mein Kampf
papa.49
A lelkesedése látható volt a VIT találkozón is Moszkvában, igen lelkesen nyalta a Brezsnyev hátsóját, percenként 3,5 ször kimondta a nevét, mély átélt áhítattal ))))))))))))))))))))))))))))))))
anima
Köpönyegforgatók, árulók, mihasznák, vérbuták, számító gazemberek, aljasok, gecik... stb.
Ez a csürhe-fajta banda minden ország, és az egész világ rákfenéje, romlásba taszítója.
namihami
És ezt a fontos szerepet sikerült rendkivül gyors és a Vezér felé történő mélyreható nyelvcsapásokkal abszolválnia.
Ahogy ezt az aktuális se..ekkel tette az elmúlt bő 40 esztendő minden napján és válogatás nélküli se..ek irányába. Hiszen elvhűség is van a világon, nem???
Miként ezt örökérvényű Hofi Géza már megmondta:
-Emlékszel, mikor együtt lőttük a pártházat?
-Mikor, melyiket?
-Hát, mikor melyiket.
Csak a szavak változnak:- Emlékszel, mikor a Kerényi a vezetők se..ét nyalta? (és így tovább)
vladimir putin
Engem csak az vigasztal, hogy legalább jó lett a foci, és a Felcsút az első helyen van az embéegyben.
justhpeter
Szerintem kerényi nem képviselte a jobboldali értelmiséget (sem). Nagyon sok jobboldali értelmiségi van, aki nem volt még "látszatkommunista" sem és soha nem forgatott köpönyeget életében. Minden tiszteletem az övék. Kerényinek kizárólag a színház körében végzett tevékenysége volt említésre méltó, a többi csak szégyent hozott a fejére.
solidedge
A Fideszt jelenleg a 80-as IQ alatti migráncsfélők tartják életben. Jól mutatja az a tény, hogy Budapesten, ahol az iskolázottság jóval magasabb az átlagnál a Fidesz közutálatnak örvend.
Pálinkás Pál
Kerényire az értelmiségi jelzőt használni bődületes túlzás..jobboldalit megint nem lehet...MSZMP tagsággal...bár ez a fidesznél megszokott dolog..vezetőségük 80%-a régi komcsi!!!
kereső
Nem is a kultúra volt itt a lényeg, hanem ez:"fontos szerepet játszott a Fideszt támogató polgári körök működésében és megszervezésében."-kihasználva az ismertségét és tagadhatatlan szakmai tekintélyét.
Zeta
Fontos szerepet töltött be a jobboldal kultúrális életében, mint a baloldalról jött aktivisták általában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.