A hódmezővásárhelyi önkormányzat 2006-ban hozta létre a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítványt. Az alapelgondolás az volt, hogy minden, 2006 január 1. után született vásárhelyi kisbaba részére egy számlán 18 éves koráig havonta 4000 forintot tesz félre az önkormányzat, akik felnőtt korba érve a pénzt 24, de legkésőbb 26 éves korukig használhatják fel, és azt csak hódmezővásárhelyi ingatlan vásárlására, építésére fordíthatják. Többek között emiatt a kezdeményezés miatt kapta meg Vásárhely 2010-ben a Családbarát Önkormányzat címet. Akkoriban Lázár János vezette a várost, ő egy eseményen elmondta: azért döntöttek az alapítvány létrehozása mellett, mert a gyermekek jelentik a jövőt. Sőt, arra is utalt: az összeg 2009-re havonta, gyermekenként a 10 ezer forintot is elérheti. Az alapítvány elnöke Bán Csaba lelkipásztor, alelnöke dr. Havasi Katalin volt, a kuratóriumot pedig dr. Kószó Péter, Hegedűs Pálné, Szentirmai Csaba, és Bálint Gabriella alkotta. Kószó Péter és Bán Csaba 2018...

Forrás: facebook.com
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hát valamiből csak felépült az a ritka giccses kastély, meg berendezése is sokba került !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@human: kimaradt az "IS" !/ a képfeliratból!/
Cicamama55
Bizonyított tény, hogy az anyag-tömeg-energia nem vész el, csak átalakul...
papa.49
Hát valamiből csak felépült az a ritka giccses kastély, meg berendezése is sokba került !!!
nezelodo
Jesszusom, ki az a marha aki nem találja dakotafalván, talán nem a fidesznél volt a kasszakulcs? Lehet, hogy hozzácsapták a manyup pénzecskéhez, hogy repüljön mint a grippenek...
kereső
És akkor csodálkoznak, hogy a szülők nem kapkodnak a "baba kötvényért",amióta államositották-és sajnálkoznak,hogy veszni hagyják az állami támogatást.Ezeknek tényleg semmi szent- csak a saját zsebük?
cikicakk55
Az biztos,hogy nálunk a Hódmezővásárhelyen élő embereknél nincs. Talán a fejétől büdösödő hal valamelyik kopoltyúredőjének tagja tudja,vagy lehet pont Ő tüntette el. Pont ma olvastam itt a propin,hogy a fiatalok már az első munkahelyükön kezdjenek el spórolni nyugdíjas korukra,akkor talán megélnek majd.Na az ilyen kormány mellett még is hol gyűjtse a pénzt az a kb 45-50 évig dolgozó most még fiatal? Otthon veszélyes,mert kirabolják,kigyullad a ház, földrengés lesz, összeomlik az épület,gázrobbanás,árvíz,stb. Otthon nem jó. Állami bankba,esetleg nyugdíjpénztárba? Már láttuk az hova vezet. Szerintem ne spóroljatok gyerekek.Mire ti nyugdíjasok lesztek,70 év lesz a kórhatár.Meg sem éritek,amilyen gondos az egészségügy.maholnap egy foghúzásba is bele lehet halni,mert a fertőzés a fogászatokat sem kerüli el. Éljetek most,mert most van fizetésetek. Ez az élet most biztos,ma még éltek,de a holnapot nem tudhatjátok. Ahogy értéktelenedik a pénz,majd ti is úgy jártok mint mi. Akkori fizetésünkhöz képest,jó sok pénzt levontak a nyugdíjunkra,most meg épp csak vegetálni lehet belőle.
human
@cikicakk55: Ha minden jól megy hétvégén lejutok hozzátok. Hallom jó programok lesznek a bornapok mellet. Bogdán László beszél a roma integrációról, Jeszenszky Géza, Hegedűs István (a fidesz egyik alapító tagja), Róna Péter, Hadházy Ákos.
nezelodo
Ez a babakötvény keresgélése lassan olyanná válik, mint a Morvai kazánkirály mozgalma, hogy "Keressük Petőfit!". Majd az ECHO Tv-ben a szittya magyarok esetleg megtalálják az adakozó jó magyarok pénze között.
papa.49
Csak nem azért lett ilyen hamar ,,dohányügyi miniszterelnöki kormánybiztos,, mert kiderült több száz millió hiányzik a Hódmezőv. babakötvényekből, azt valaki lenyúlta, ám ha pozícióban van nem büntethető !!!
cikicakk55
@human: Már az megérné,hogy végre legalább egy propelleressel találkozhatnék! Sajnos az én pánikbetegségem miatt ahol 4 embernél több van az nekem már tömeg,és akkor végem. Olvastam a promenad.hu-weboldalon a programokat.Nem lakunk annyira messze a színhelytől,ha úgy hozza az időjárás még érteni is lehet amit mondanak. Sajnos már 5 éve semmilyen közprogramban,semmilyen tüntetésre,sehova nem tudok eljutni.Még a strandra sem mehetek ki.( Igaz,hogy az drága is lenne nekem) Remélem majd közvetíti a városi tévé,de nem összevágva. Hegedűs jobban járna ha meg sem szólalna,mert az a férfi maga a hányinger. Valamikor pedig szimpatikus volt,mert Tarján városrész képviselője volt és azt nagyon lelkiismeretesen csinálta.Akkor kergült meg,mikor Lázár a fejébe vette,hogy polgit csinál belőle,de a vásárhelyi emberek nem akarták. Azóta teljesen megváltozott,nem csak a magatartása,de az egész megjelenése. Most süt belőle a gyűlölet. A valaha oly szimpatikus arc,most a sátán vonásait tükrözi( igaz,a sátánt csak festményeken láttam)
Sámannus
Késő keresik. Már másnap kellett volna, amikor a kezükbe adták. A csirízes kezűeket nem lehet pénzhez engedni.
F_Viktor
Már a babákat is meglopták a paraziták?
Nem kímélnek ezek senkit, orbán és bérencei végig fosztogatták már az ország 3/4-ét, a beteg gyerekektől a nyugdíjasokig!
human
@cikicakk55: Hegedűst szerintem Lázár szorosan fogja. Ki van neki adva, hogy hazudjon, ha kell, de ne álljon le a lejáratással. Ezért korábban soha nem látott mennyiségben kapja a jogos kritikákat. Ehhez nem volt hozzászokva. Mivel Lázárra nem haragudhat, hát haragszik a polgárokra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.