A fidesz mára kivándorlást segítő szervezetté vált a baloldali ifjúsági szevezet vezetője szerint.

A fiatalok elvándorlásáról indít online konzultációt az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas szeptemberben.

Torzsa Sándor, a Societas elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, kivándorlási válság van Magyarországon, 600 ezer fiatal ment el, "Magyarország és a nemzet is vesztes".

Felmérést indít a Societas a fiatalok elvándorlásáról

Fotó: pixabay.com CCO

Elmondása szerint szeretnék felmérni, hogy milyen helyzetben vannak azok, akik a kivándorlás előtt állnak, és választ szeretnének kapni arra is, hogy milyen segítségre lenne szüksége a fiataloknak ahhoz, hogy ne hagyják el az országot.

Hozzátette: a Fidesz kivándorlást segítő szervezet lett, a Gyere haza fiatal programra milliárdokat költöttek el, de csak 150 fiatalt sikerült hazahívni és őket is "átverték", a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas pedig "egy értelmes szót" nem tud mondani ennek a generációnak az érdekében.

A Societas elnöke felszólította a Fidelitas elnökét, a parlamenti képviselővé vált Böröcz Lászlót, hogy kezdeményezze egy kivándorlási válságstratégia megalkotását, és érje el a kormánynál, hogy kormánymegbízotti szinten legyen felelőse a folyamatoknak.

Mester Barnabás, az MSZP EU-szakértője a sajtótájékoztatón azt hangoztatta, hogy a fiatalokat az uniós bérekhez való felzárkóztatási programmal és az első diploma ingyenessé tételével szeretnék itthon tartani, de szükség lenne egy olyan otthonteremtési támogatásra is, amelyet nem csak a "NER fiataljai" tudnak igénybe venni. Hozzátette, csak akkor tudnak megfelelő válaszokat adni, ha ismerik a kivándorlók élethelyzetét.

Bihar Dávid, az MSZP országos elnökségének tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint további 250 ezer fiatal tervezi, hogy elhagyja az országot, és hiába szólították fel a kormányt arra, hogy cselekedjen, nem tettek semmit.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nem értem miért rugózik ezen az MSZP.? Mindenki tudja,hogy miért mennek el a fiatalok az országból.Azt is mindenki tudja mi kellene ahhoz,hogy ne akarjanak elmenni. Ezért kár a fizetésüket felvenni,és ezért bemenni dolgozni. Ne a miért-en agyaljanak,hanem azon,hogy is kéne megváltoztatni az ország lakosságának a helyzetét.?Hogyan lehetne a nyugati árak mellé legalább megközelítően nyugati béreket adni.? Az egyértelmű,hogy az egészségügyi dolgozók,az orvosoktól a nővérekig mind a bérek, a túlzott leterhelés a létszámhiány miatt és az eszközök hiánya miatt mennek el. Gondolom a többi szakmánál is ez lehet az indok. Kevés emberrel,alig bérért próbálják megoldani,hogy 5 ember helyett dolgozzon egy ember,ráadásul elavult,selejtes eszközökkel. A kormányzás fejében kell keresni a megoldást és nem a fiatalok indokait keresgélni. Már 9 éve tudják miért megy el egyre több fiatal. Az Orbán által túlstimulált migráns gyűlölet sem tudta a fiatalokat elrettenteni attól,hogy pont oda menjenek dolgozni,ahol az a rengeteg migráns is él. Hiába az Orbáni média harsogása a migránsokról és arról,hogy Magyarország a legbiztonságosabb ország, a tények makacsak és egész mást mutatnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisGenyo2
@KisGenyo2: Mostanra kb. minden 4-ik GDP forint hitelkamatra menne, az EU-s támogatásokat pedig magyar strómanok helyett külföldi cégek lopnák el...
Szép terv, de az MSZP épp ezért van ott ahol kell lennie, a politikai szemétdombon...
tulipan
Nagyon helyes, hogy végre valaki szóvá teszi, legalább az MSZP és a DK, ha már a többi sunyin hallgat! !A narancsos nép nem tudja ugyanis, mivel erről HALLGAT A NARANCSOS LAKÁJMÉDIA!!!
tulipan
@KisGenyo2: Az MSZ(M)P alatt nem mentek?
Nem bizony, ennyien nem !
kereső
@KisGenyo2: valamiféle zavart érzek az "erőben".
"Az MSZ(M)P alatt nem mentek? Nem, mert nem volt szabad."- melyik msz(m)p időszakra gondolsz? 1990 előtt?- mert akkor egyértelműen mszmp!-és szovjet éra.
1994-1998?, mert akkor még nem voltunk az únió tagjai-csatlakozás időpontja 2004.05.01.
2002-2010 ? akkor tényleg nem mentek ilyen sokan-bár 2004-től mehettek volna, mondjuk kisebb korlátozásokkal,amit a csatlakozási szerződés tartalmazott-de tiltás,és határzár nem volt!Tehát mehettek volna! 2010-2018? orbán- na ez már nem msz(m)p korszak.
Amúgy orbánék miből "emelik" a nyugdijakat?Miből gondolod,hogy az orbánék adócsökkentése, nem adóemelés- bár csak közvetetten az-áttételesen,a napi dolgaidon keresztül érzékelned kéne.Az IMF nem adóemelést kért-hanem az ellátó rendszerek szerkezeti átalakitását,ami nem egyenlő az adóemeléssel.Adóemelést az IMF soha nem kért-ismerni kéne az IMF megállapodások szövegét, és nem azt amit a fidesz mond.
kereső
Amúgy teljesen igaza van @cikicakk55-nek. Nem ezen kéne "rugózni" az mszp-nek,hanem mondjuk azon, miért IS! hagytak fel a választási anomáliák? feltárásával?Miért is hallgatták el,hogy sok szavazókörben azért nem volt ellenzéki tag/ellenőr,mert sokakat megfenyegettek és visszaléptek .Talán ,ha Kunhalmi Ági erről bővebben beszélne-nem csak annyit,amit véletlenül elejtett júniusban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.