Kósa Lajos megpróbálta megmagyarázni, miért is nem választották meg a debreceni Ady Gimnázium eddigi igazgatóját újabb öt évre.

Mintegy 150-en, volt és jelenlegi diákok, tanárok és szimpatizénsok tüntettek szombaton a debreceni Ady Endre Gimnázium előtt, hogy ezzel fejezzék ki: nagyon nem értenek egyet az illetékes minisztérium döntésével. 

Debreceni igazgatóválasztás: Kósa megpróbálta megmagyarázni a döntést

Fotó, címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Mint ismert, az iskolában évtizedek óta tanító, 2002 óta igazgató Rózsavölgyi Gábor pályázatát bár mind a tanári kar, mind a szülők, diákok és dolgozók is elsöprő többséggel támogatták, a tankerületen keresztül a minisztérium mégis egy középfokú oktatási intézményben még sosem tanító fideszes képviselőt jelölt ki az Ady gimi élére.

A Cívishír tudósítása szerint a szombati megmozduláson megtapsolták az igazgató eddigi érdemeit a résztvevők, majd pedig virágot helyeztek Ady Endre szobrához – felszólalások nem voltak. A lap szerint csütörtökön újabb tüntetés lesz a gimnázium előtt.

A helyi tankerület szerint problémák voltak Rózsavölgyi teljesítményével – a leváltott igazgató ezeket pénteken részletesen cáfolta.

Kósa Lajos fideszes egykori tárca nélküli miniszter a Hír TV-ben ezután azzal a magyarázattal állt elő, hogy Rózsavölgyi két év múlva nyugdíjba megy, míg a kinevezés öt évre szól – ezért nem is kaphatta volna meg az újabb kinevezését. Ha külön kérvényt adott volna be, hogy munkaidejét meghosszabbítja, akkor akár igazgatónak is kinevezhették volna, ám ilyet nem adott le az egykori diri.

(Cívishír, 444)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Jobb lett volna, ha hallgat! :DDD
UNDORÍTÓ ami ebben az országban folyik!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@lusta: Ez természetesen nem vonatkozik a képviselőkre, miniszterekre, és egyéb fideszes potentátokra!
kisrigó
@Sámannus: Igen, mert megérdemli! A sok zűrös ügy miatt fogják a "tökeit" keményen!
Sámannus
@kisrigó: Jó nagy a fideszes pöcegödör. Anyag van benne bőven.
lópicigáspár
Megszólalt a lyukból a sötét! Makón ugyan ezt tették Rója Pistával!
Lepényleső
Ezt a bizonyítványt bizony nem kell magyarázni,ahogy ezt a törvényes rendet sem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.