A tűzoltók többsége nem szeretne túlórázni, hiszen a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkarendjével! – írta az Egységes Tűzoltó Szakszervezetre hivatkozva a hvg.hu.

Vajon kitalálja, mennyit keres egy tűzoltó 10 évnél kevesebb szolgálati viszonnyal?

Fotó: pixnio.com

A szervezet szerint ugyanis a hazai katasztrófavédők sokkal többet dolgoznak már így is, mint a magyar átlag: ám cserébe jóval kevesebb pénzt visznek haza. Jelenleg ugyanis egy tűzoltó, aki 10 évnél kevesebb szolgálati viszonnyal rendelkezik, mindössze 160 ezer forint nettó bért keres.

Először szerintük az így keletkezett túlórákat kellene pénzben kifizetni, vagy legalább szolgálati időben elismerni, munkaviszonyukba beszámítani. Leszögezték: a tűzoltókkal szemben támasztott fokozott fizikai és pszichikai követelményeknek nem lehet megfelelni 65 éves korig. Azt javasolják, hogy a túlórák megváltásának lehetőségeként át kellene gondolni a korkedvezményes nyugdíj bevezetését.

(Blikk.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
,,A tűzoltók többsége nem szeretne túlórázni, hiszen a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkarendjével!"

Ez így nem teljes!

A statisztikák számaitól eltérően a hazai foglalkoztatás csak kullog a kormányok gazdasági ámokfutása után.
A vagy elbocsátok mindenkit,vagy a trükközés marad.
4-6 órás bejelentés mellett havi 240-360-380,de 500 munkaórát is meghaladó gürizés a pontos meghatározás,mondjuk havi nettó 200 ezres fizetésért.,melyből 60-70 ezer az ami valójában adózik is.

A megemelt minimálbér adóvonzatát néhol a piac nem finanszírozza.Vidéki sajátosság fővárosi alappal,hogy a vidéki örüljön,hogy van munkahelye.
Cserében se cafeteria,se szabadság,se táppénz.A szabadságot kisem adják,de ki sem fizetik.
/így könnyű vadászgatni járni cégvezetőknek,évi 200 napot./
Kormányközeli érdekeltségeknél is gyakorlat ez.
Élő halottak vonszolják zombiként magukat munkahelyről munkahelyre.
Ez nem egy választási akarat eredménye,hanem a gazdaság valós számait lehazudók tettei!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.